Miten valita ehdokas vaaleissa?

Vaalikoneet ovat epäluotettavia ja monet jopa johdattelevia, joihin ei pitäisi missään nimessä turvautua ehdokasta valitessaan. Niillä on vain viihdearvo ja sellaisinakin huonoa viihdettä.

Valikoneiden tarkoitus on manipuloida kansalaisia äänestämään ”oikein” vaalikoneen laatijan näkökulmasta.

Mikä siis neuvoksi?
Ensinnäkin mieti tarkkaan mitä juuri sinä ja perheesi odotat edustajasi tekevän hyväksesi. Suomihan on edustuksellinen demokratia, jossa valta kuuluu kansalle, joka valitsee 200 edustajaa tekemään yhteisiä päätöksiä neljän vuoden välein.

Toiseksi, kun yksi kansanedustaja ei voi saada juuri mitään aikaan yksinään mieti tarkkaan mikä puolue ajaisi juuri sinulle ja perheellesi tärkeitä asioita. Puolueet ovat kuin joukkueita, joissa joukkueelta vaaditaan hyvä yhteispeliä. Oikea joukkue voi saada paljonkin aikaan.

Kun kiertelet nyt vaalien edellä puolueiden tilaisuuksissa ja vaalikojuissa kahvilla, niin kysy ehdokkailta, mitä he ajattelevat juuri sinulle tärkeistä asioista.
Sinä olet valisemassa kansanedustajaasi ja puoluetta joiden pitää edustaa sinua eduskunnassa ja vaikuttaaa sinulle ja perheellesi tärkeiden asioiden toteutumista.

3 vastausta artikkeliin “Miten valita ehdokas vaaleissa?”

  1. Mainioita vinkkejä. Vaalikoneet eivät ole turhia – niistä kannattaa lukea potentiaalisen ehdokkaan vastaukset, etenkin tekstiosuudet.

    Puolueissahan on lisäksi useimmiten useita siipiä, ja riippuen mikä siipi saa eniten edustajia, se voi vaikuttaa koko puolueen linjoihin.

  2. Mä tiedän jo puolueen mitä äänestän, mutta ehdokkaissa olen vielä kahden vaiheilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *