Olipa pölinätä pöntössä

Eduskunnan kyelytunnilla tänään oli koko tunti varattu viime päivien kohulle ala-arvoisesta vanhusten hoidosta. Keskustelu pyöri koko ajan hoitajamitoituksen nopeasta saamisesta lakiin. Kaikki muut puolueet paitsi Kokoomus kannatti asiaa, mutta Kepun ministeri Saarikko vetosi siihen, että sitä ei enää tällä vaalikaudella ehditä saada aikaan. Saarikko oli selvästi ohjeistettu tähän asiaan, kun tiedettiin, että oppositio tulee hiillostamaan hallitusta.

Kun kysymyksessä on hätätila, niin mikä vaan laki voidaan säätää nopeastikin. Aikanaan presidentti Kekkonen julisti Suomeen hätätilan, kun työttömiä oli 100000.

Nyt on hätätila vanhusten hoidossa ja siksi on välttämätöntä, että lailla säädetään hoitajamitoitus, sillä rahanahneet riistokapitalistit saadaan kuriin vain sanktioiden uhalla, jotka täytyy olla riitävän kovat laissa.

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Olipa pölinätä pöntössä”

  1. Kokoomus voi sanoa hei, hei… Ennen vaaleja oli tuo semmoinen puhe mistä ei lisäpisteitä tule…

  2. En tiedä että ymmärränkö nyt mitä sanon, tuntuu niin yksinkertaiselta, eli onko tämä vanhusten kohtelun asia hoidettu kuntoon sillä että määrätään laissa vaikka yksi hoitaja vanhusta kohden ja palkataan virkamiehiä valvomaan että näin on todella käytännössä eikä kieroilla ja kaikki ovat sitä mieltä että maksoi mitä maksoi, voiko se olla näin simppeliä.

    Tottakai vanhukset pitää saada säädylliseen hoitoon ja yhteiskunnan varoilla silloin kun omat eläkkeet ei riitä, veronkierto paratiiseihin stopattava hallitusten toimin, opiskeluihin lisää rahaa, sopivan kokoinen perustulo toteutettava, lastenhoitoon lisää panostusta verovaroin että isät ja äidit pääsevät tekemään töitä jne.
    Ja jos mikään muu ei auta vanhustenhoito on sosialisoitava kuntien hoidettavaksi.

  3. Sinänsä olen vähän skeptinen tähän hoitajamäärän autuuteen.

    Tietenkin joku minimimäärä pitää olla, se on selvä. Mutta vanhuksiakin on moneen junaan. Jotkut tarvitsevat enemmän apua, jotkut vähemmän. Yksi määrä ei kata jokaista tilannetta. Ihmiset pitää nähdä ihmisinä, ei numeroina kuten esim. demarit ehdottavat.

  4. Pitäähän mitoituksen vastata hoidettavien kuntoa ja määrää, ei se voi olla 0,x, se voi olla tarvittaessa vaikka 2,0. Mutta kuka ja mitä siihen mitoitukseen sisältyy on oleellista.

Kommentoi