Nyssen mobiililippusovellus on käytettävyydeltään susi, miksi ?

Yksinkertaisesta asiasta on tehty turhan monimutkainen, siis näin:

1. hae sovellus nyssen sovellus Googlen play-kaupasta tai app storesta
2. rekisteröidy palveluun ja luo käyttäjätunnus mobiilinysse.fi:ssä esim. sähköpostin tunnuksin
3. sitten tehdään verkko-ostos luottokorttitunnuksin
4. valitse vyöhykkeiden määrä ja ikäryhmä
5. lähetä ja puhelimeesi ilmestyy QR-koodi, jonka sitten ”leimaat” nyssen maksulaitteessa… huh, huh ?? Teet ostoksen kiireessä esim. ulkona pakkasessa.
… ja kun, sitä tarvitsee kukaan yleisesti tai vain ulkopaikkakuntalainen ja harvoin
Maksan mieluummin rahalla 3,5 € that´s it, tuollaisen sähläilyn sijaan !

Entä Helsingissä ?
Lähetä tekstiviesti A1 numeroon 16355, puhelin kilahtaa kohta- valmis heti käytettäväksi tunnin sisään. Marssit bussiin, ratikkaan tai paikallisjunaan mistä ovesta tahansa. Ei tarvitse näyttää koneelle tai kuskille, vaan tarkastajalle tarvittaessa. Veloitus tapahtuu puhelinlaskussa.

Näin sen pitäisi toimia- Hyvä Hesa !

15 Replies to “Nyssen mobiililippusovellus on käytettävyydeltään susi, miksi ?”

  1. Ei ole minustakaan pelkoa.
   Sen harvan kerran vuodessa maksan käteisellä.
   Ihmettelen, kuka typerys on noin vaikean systeemin rakennellut?
   Eikö asioista päättäneille mahtunut mieleen ottaa mallia jo toimivista ratkaisuista?
   Joku olisi laitettava vaihtoon ja pian ennen suurempia typeryyksiä.
   P.S. Mitenkähän se systeemi mahtaisi toimia minun puhelimessani, kun siihen ei voi Google-kaupasta mitään ladata. Eikös tuo ole syrjintää, kun se ei kaikissa älypuhelimissa toimi…..

 1. Lontoossa linja-autoissa maksaminen käy lähimaksulla, rahaa eivät ota vastaan. Toimii aina. Miksi meillä ei voisi olla kiinteät hinnat varsinkin kaupunki busseissa, kun menet sisään, maksu lähimaksuominaisuudella mikä on jokaisen pankkikortissa.

   1. Se on kyllä helppo skimmata se kortti kun kävelee vaan ohi lähimaksulaitteella ja siirtää rahaa toisen kortilta, toinen ei edes tajua mitä tapahtuu…tämä tulee lisääntymään, varsinkin kun nyt nostoraja nousee 50€ / kerta

 2. Hesan järjestelmän ainoa ongelma on että sitä ei voi tehdä työsuhdepuhelimella, koska niissä maksupalvelut on suljettu. Muutoin olen samaa mieltä, kankea on Tampereen ratkaisu.

  Lähimaksu on todellakin vaarallinen, mutta se on turvallisempi kännykässä kuin maksukortissa. Kännykän lähimaksu toimii vain kännykän näytön ollessa päällä, eli jos kännykässä on minkään asteen suojakotelo, se ei toimi muuta kuin sinun itse niin halutessa. Maksukortissa sen sijaa se on aina saatavilla.

 3. Ei vaadi kovinkaan suurta insinööriä rakentamaan laite joka mahtuu isoon housuntaskuun ja ryöstää kaikilla lähellä olevilta 24,99 EUR summan maksukortilta. Tämän kanssa sitten rokkikonsertissa pieni vaellus…

  On tiettyjä syitä miksi tämä on hieman haastavampaa Suomessa kuin muualla, mutta periaatetasolla tämä onnistuu.

  Mietipä tätä: ehkäpä henkilö itse ei edes tiedä olevansa ryöstäjä? Piilota laite vaikkapa siivoojan kärryyn ja säädä se tuhoamaan omat tietonsa tunnin päästä. Poliisi voi löytää ryöstölaitteen, mutta rahat ovat siirtyneet maailmalle jo aikapäiviä sitten.

  1. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, korttia ei voi lukea metallivuoratun kotelon sisältä.

   1. Niinhän se muuten olikin, meikällä on kortit metallikotelon sisällä, jumaleizzon

 4. Olet oikeassa, Juha. Nykyään huomattavan moni lompakko sisältää suojan tätä varten, mutta edelleenkin kovin usein tämä puuttuu.

  Kännykkämaksaminen voisi olla optio, mutta se on vielä kaukana valmiista. Esim. Apple Pay (iPhone) tai Google Pay (Android) ovat Nordean asiakkaille käytettävissä ja ne toimivat aivan erinomaisesti, sekä ovat korttia turvallisempia. Et kuitenkaan voi yhdistää näihin bonuskortteja. Siinä missä voit yhdistää esim. Plussakortin tai S-Etukortin maksukorttiin, et voi yhdistää näitä mobiilimaksuun. Eli toisin sanoen, pidä kortit vaan matkassa edelleen.

  1. Hulluinta on tämä korttiviidakko, pitäisi laittaa kaikki toimimaan vain sormenjäljen mukaan…

Kommentoi