Sipilä on puhunut

Sipilä puhui eilen EU:n parlamentissa lähes tyhjälle salille. Hän syytti puheessaan Europan populismia kaikista ongelmista, joita EU-maissa on. Hän sanoi mm. seuraavaa: ” Viime vuosina olemme saaneet Euroopassa oppitunnin populismista. Olemme nähneet, mihin päädytään, kun monimutkaisiin ongelmiin tarjotaan ratkaisuja yksinkertaistamalla asioita. Viime kädessä kukaan ei ota vastuuta.” MTV

Onko se yksinkertainen ratkaisu haittamaahanmuuttoon, että pannaan rajat kiinni? Se tuntuu olevan hyvin monimutkainen ratkaisu, kun sitä ei ole pystytty toteuttamaan vaikka syytä olisi ollut.

Sipilä itse harrasti puheessaan populismia pahimmillaan. Syyttämällä oppositiota omista virheistään. Gallupkannatusluvut kertovat, että kyllä kansa tietää. Kepun kannatus vaan putoaa ja persujen nousee. Sipilä voi hyvin jatkaa samalla linjalla, sillä jokainen hänen puheensa sataa opposition laariin.

Sipilä tekisi viisaasti, kun keskittyisi nyt selvittämään, miten hänen miljoonaomaisuutensa on hankittu. Sitä odottaa kansalaiset.

25 Replies to “Sipilä on puhunut”

 1. Vastuullisten ja ikävienkin päätöstentekijöiden kannatus vääjäämättä putoaa. Persujen kannatus on pysynyt ”tapissaan”, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, kun hallitusta muodostetaan.

 2. Sipilän ”tönkkö englanti” oli noloa kuultavaa, jopa pieni lapsi osaa parempaa englantia, kyllä oli hirveää kuultavaa. Nolo tyyppi, onneksi päästään siitä kohta eroon.

 3. Totuushan on että Sipilä on tottunut sanelupolitiikkaan, kaikki erimieltä olevat vaiennetaan. Se ei nyt tajua että Suomen kansa on nyt eri mieltä, ei teltallinen lestoja herätysjuhlissa tai salillinen kepuleita, näitä se voi pyöritellä miten tahansa koska raha on jumala.

  Ukko luuli varmaan sanelevansa sillä tönkkö englannillaan myös EU:lle, onhan tämä hauskaa 🤣🤣🤣

 4. Ja muita, kuin kokkareita on vähintään 80%. Veikkaan, että vaalien jälkeen on paljon yli 80%. ja muita, kuin persuja on paljon alle 90%.

 5. Kokkareet ja Kepulithan voisi perustaa yhteisen puolueen, samanlaisia nämä hyvinkin on, eivät menettäisi mitään, Sipilä voisi johtaa näitä ja kutsua seurueensa herätysjuhlille siellä aatteen palossa on hyvä olla 😉

  1. Lestadiolaiset käy suvi seuroissa tuo herätys homma on jehovien terv tepivaari

    1. Lestaadiolaiset käy suvi seuroissaan ja jehovat herätys julillaan muusta ei ollut kysymys .
     Heistä saa kukin olla mitä mieltä vaan terv tepivaari

 6. Kertokaa, miksi pitäisi persuja äänestää, kun kukaan ei halua sitä hallituskumppanikseen oikeaan vastuuseen. Se on vain tämmöinen tällainen melua-menneestä-puolue.

  1. Turha sinulle on siitä kertoa kun olet sitä mieltä mitä olet, sano miksi kokkareita pitäisi äänestää….??? ja kepuleita…..???

  2. Siksi äänestämme persuja, että vain persut toimivat suomalaisten hyväksi ja suomalaisten ehdoilla. Kansallistunne on n yt yhtä tärkeä, kuin 1800-luvun lopulla, kun suomalaisuus ja kansallistunne oli voimissaan, joka johti sitten Suomen itsenäistymiseen. Nyt kun gobalisaatio on muotia on pienen kansan oltava valppaana, että meitä ei sulauteta globalisaation sulatusuunissa tai että meitä ei liitetä EU:n liittovaltioon syrjäiseksi ja pieneksi sekä unohdetuksi alkuperäiskansaksi.

  3. No sanotaan nyt vaikka demokratian nimissä ne on kuitenkin puolue jota siniset ei todellisuudessa ole terv tepivaari

 7. Hyvvinpä loikkari siniset kelpas kepulle ne myi hnurinsa vaikka ex puhj sanoi ettei sitä myydä terv tepivaari

  1. Siniset on kohta menneen talven lumia…nähdään taas loikkauksia muihin puolueisiin, vedoten milloin mihinkin…

 8. No niin on mutta kohta alkaa kepunkin kannatus olla sellasilla lukemilla josta ei kovin pienin konstein nousta .
  Ja sitä kannatusta syö sipilän teot esim Paavolle jota hän heitteli kun tyhjää kuoriämpäriä ne kaikki on sipilän edessä aika piankin terv tepivaari

 9. ”Viime vuosina olemme saaneet Euroopassa oppitunnin populismista. Olemme nähneet, mihin päädytään, kun monimutkaisiin ongelmiin tarjotaan ratkaisuja yksinkertaistamalla asioita. Viime kädessä kukaan ei ota vastuuta.”

  Kun pitää toimia, niin silloin yksinkertaistetaan – yleensä.

 10. Ihmiset vaatii tekoja puheiden sijaan. Siksi Trumpille ja Putinille on tilausta.

 11. Saattaa piillä populismissakin sellainen ongelma että jos sellaiset jossain maassa valtaan pääsevät niin tulee ongelmaksi lunastaa populistisia lupauksia kun pussin pohja alkaa paistaa.

 12. Kokkarien kannatusta oudoksun – toki otanta voidaan tehdä tietyllä tavalla ja saadaan haluttu tulos ja sitä jauhamalla saadaan niitä perässähiihtäjiä …

 13. Hän [ Sipilä] syytti puheessaan Euroopan populismia kaikista ongelmista, joita EU-maissa on.

  Pitäisi mieluummin väittää, että populismin nousun taustalla ovat EU- ongelmat.

  Populismi-kortti, kuten natsi-kortti, on käytössä, kun puhuja ei oikein tiedä mistä puhuu. Varmaa on, että puhuja ei pidä jostakin asiasta.

  Google ei ole mikään lopullinen totuus, mutta kysytään siltä kuitenkin:

  ”Populismi (latinan sanasta populus, ’kansa’) on politiikan tyyli tai löyhä poliittinen ideologia, jonka eri muotoja yhdistää ennen kaikkea tavallisen, puhtoisen kansan ja korruptoituneen eliitin kahtiajaon korostaminen. Populistit tavoittelevat kansansuosiota usein kansankiihotuksellisin keinoin.”
  Ehkä jotain tuollaista ..

  ****
  Sipilä voisi miettiä, miksi n.s, populistit ovat nousseet osaksi vallankäyttäjiä Saksassa, Italiassa, Ruotsissa ja Puolassa. Suomessakin oli näin käydä viimevaleissa, mutta sitten alkoi takinkääntely.

Kommentoi