Onko EU:n hajoaminen jo alkanut?

Nyt juhannuksena piti huippukokouksen  eli jäsenmaiden päämiesten ja pääministereiden kokoontua valitsemaan EU:lle uusia johtajia. Mm. komission puheenjohtaja on valinkauhassa.

Mutta huippukokous ei  saanut mitään aikaiseksi. Ja syy on se, että Saksan ja Ranskan, kahden EU:n mahtimaan välit ovat viilenneet. Aiemmin Ranskan presidentti ja Saksan liittokansleri olivat, kuin paita ja peppu. Saksa ei ole lämmennyt Ranskan presidentin esityksiin EU:n muuttamiseksi littovaltioksi ja välit ovat alkaneet viilentyä. Aikaa on kulunut jo pari vuotta siitä, kun Ranskan presidentti esitti ehdotuksensa, jossa mm. rahat ja velat pantaisiin yhteiseen kassaan.

Taustalla vaikuttaa Saksan sisäinen poliittinen tilanne, joka sitoo Merkelin käsiä.

Kun EU:n korkein päättävä elin huippukokous ei pysty päätöksentekoon, on se merkki siitä, että EU alkaa näivettyä. Pahinta on, kun EU:n budjetti on jättimäinen, joka kerätään jäsenmaiden veronmaksajilta elää omaa elämäänsä ja muuten koko EU on kuin talviuntaan nukkuva karhu.

23 vastausta artikkeliin “Onko EU:n hajoaminen jo alkanut?”

  1. Kyllä niihin virkoihin löydetään uudet täyttäjät ennemmin tai myöhemmin. EU on hidas päätöksenteossaan.

    Minua harmittaa, että EU-päättäjät jatkoivat Venäjä-pakotteita vain puolella vuodella – eivätkä tiukentaneet pakotteita.

  2. Vaikuttaa aika tyypilliseltä poliittiselta teatterilta mitä EU:ssa(kin) aika usein näissä on. Ensin tanssitaan muutama kerta, sitten lätkäistään ässä hihasta pöytään kun eivät jalat enää kanna tanssilattialle tai nyrkkeilykehään.

    Itse toivoisin EU:lta vahvempaa omien yritysten puolustamista esimerkiksi maksuliikennesaartoja vastaan. Toistaiseksi on ollut laimeaa.

  3. Eiköhän tää EU olla nähty.

    Brexit maaliin vaan ja meilläkin voitaisi alkaa valmistautumaan ottamaan markan takaisin.

  4. No eniten Euun hajoamisesta hyötyy Yhdysvallat ja Venäjä euu talousalueena on melkoinen vaikuttattaja maailmankauppa tilanteessa
    Jos siellä tehtäsn hosumis päätöksiä ne olis toden näköisesti susia jo syntyessään ja tulisi En omaan nilkkaan terv tepivaari

  5. Varovasti näin Juhannus pyhänä että Idän ikeestä EU;n ikeen ja maailmankartasto pyörittää piskuista Maatamme.
    Elämä kuin eri poliittiset tilanteet pyörittävät globaalilla tavoillaan muutostuulien tavoin arkeamme.
    Pysyä mukana tai jäädä ”muinaislehtoon”.

  6. Jos jokin on mennäkseen pieleen, se menee. Myrphun laki.

    EU on paisunnut liian nopeasti ja liian suureksi. EU:lta puuttuu johtaja, todellinen johtaja. On vain joukko kansallisvaltioiden päämiehiä, jotka muodostavat ryhmän johtajia, jotka ovat useimmiten eri mieltä asioista. Kuten nyt juuri, kun Saksa, joka on EU:n suurin nettomaksaja, on käymistilassa. Merkel on ollut liian kauan vallassa. Valta sokaisee ja valta turmelee.

    EU on jo nyt osoittanut, että se ei pysty hallitsemaan suuria asioita, kuten massamaahanmuuttoa Eurooppaan Afrikasta. Seuraava suuri massamuutto odottaa vain lähtölaukausta ja EU:ssa vain kiistellään.

    Halla-aho on erittäin oikeassa, kun hän vaatii Shcengen-sopimuksen mitätöimistä nyt hyvissä ajoin. Sen sopimuksen varjollahan Euroopassa edelleenkin kiertää elintasoturisteja pakolaisstatuksella.

    Rinne ei ole reaalipoliitikko. Hän on tyypillinen ”ammattiyhdistyskangsteri” (nimitys, jonka hän sai ollessaan ammattiyhdistysliikkeen leivissä), joka jyrää voimalla läpi omia toiveitaan ja unelmiaan pääministerinä. Idealismi on hyvä asia, mutta ilman realismia ei elämässä pärjää.

    Niiltä ajoilta, kun Rinne oli ammattiyhdistysliikkeen hommissa juristina hänellä on kaksi tuomiota väärinkäytöksistä. Ei riittänyt oikeustieteen kandin paperit välttämään lain rikkomukset.

  7. Toivottavasta hajoaminen on alkanut. Eri juttu sitten jos EU:n troikka luopuu liittovaltioajatuksesta.
    Olen sanonut tämän ennenkin: Äänestin itse EU:hun liittymisen puolesta. Puolustuksekseni sanon että minua harhautettiin. Esimerkiksi uskoin naiivisti, että jäsenmaiksi ei oteta valtioita, joilla ei ole talous ja ihmisoikeudet kondiksesta.

  8. ”Rinne ei ole reaalipoliitikko. Hän on tyypillinen ”ammattiyhdistysgangsteri” (nimitys, jonka hän sai ollessaan ammattiyhdistysliikkeen leivissä), joka jyrää voimalla läpi omia tavoitteitaan ja unelmiaan pääministerinä. Idealismi on hyvä asia, mutta ilman realismia ei elämässä pärjää.”

    Jos Rinne toimii pääministerinä samaan tyyliin kuin hän toimi ammattiliitto PROn edustajana Levin hissiyhtiössä täällä Kittilässä, odotan lievästi sanottuna vähemmän toiveikkaana seurauksia. Puolipiste.

  9. Eikö Juhani Karjalainen kannata demokratiaa? Yksi demokratian kulmakivihän on se, että valveutuneet kansalaiset kinnittävät huomiota epäkohtiin ja tarvittaessa kritikoivat päättäjiä.

  10. Liittovaltiopöljät uskovat edelleen sokeaan ylhäältä päin käskyttämisen autuuteen ja yhteiseen rahanjakoon asiansa hoitaneiden maiden kansalaisilta lusmumaiden kansalaisille, kuten Karjalainenkin.

  11. Sielun vihollinen, Saatana sekoittaa kaiken, niin EU:ssa, kuin muuallakin maailmassa!
    Kirkkokin ihan pihalla kaiken suvaitsemisen ja kaikkien miellyttämisen tarpeessa, mm. pride-liikkeen hyysäämisen kanssa!

    Eroan eu:sta ja kirkosta!

  12. Taas täällä kirjoittaa yks ukko, joka katsoo pitkin nenänvartta muita kommentoijia. Mitään järkevää hän ei kuitenkaan pysty aiheesta kirjoittamaan.

  13. Ei ainakaan itselle tule mitään hyviä puolia EU:sta itselleni mieleen.

  14. ”Velä pöjempiä mielipiteitä, mutta persujen suistahan niitä sylki suuhun tuo”

    Oletko sitten juhani karjalainen sitä mieltä, että kommentoivan puoluetausta ja/tai maailmankatsomus on tärkeämpi kriteeri kuin se, mitä kommentoija sanoo?

  15. Jos EU hajoaisi tänään, olisimme kusessa Venäjän kanssa huomenna.

    Vaikka EU:lla olisi hurjasti parantamisen varaa, sen tuhoutuminen ei olisi minkään asteen voitto. Pääsisimme ehkä yhdestä ongelmasta, mutta ei ole mitenkään sanottua ettemmekö saisi kymmentä uutta tilalle.

    Monet asiat, mitkä EU on toden totta totaalisesti ryssinyt, ovat asioita jotka olisimme saattaneet ryssiä ihan omatoimisestikin.

  16. Hajoaminen on alkanut jo kauan sitten.

    Englanti oli EU:n ensimmäinen laajentumisvirhe ja ehkä pahin niistä. Toiseksi pahin oli Puola.

    Myös Kreikka, Espanja, Portugali ja Kypros liittyivät erilsiten tähtien alla kuin alkuperäiset Kuutoset: tilapäisin suhdantein eli sotiladiktatuurin purulla vivuttaen.

    Jne.

  17. EU:n hajoaminen on ollut selvää siitä lähtien kun perustettiin. Kysymys on vain kuinka paljon tuhoa se aiheuttaa Suomelle ennen häviämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *