Liian kuivaa

Viime kesänä oli pitkiä hellejaksoja, jolloin ei satanut vettä. Siten täälläpäin oli heikosti mustikkaa ja puolukkaa.

Nyt puolukka kukkii hyvin, mutta jos taas tulee pitkiä kuivia kausia, niin marjasato on vaarassa. Tähän mennessä on juuri ja juuri tullut tarpeeksi vettä, mutta ei ole ollut yhtään kunnollista pidempiaikaista sadetta. Pelkät kuurot eivät riitä ja niitä ei satu kaikkialle.

6 vastausta artikkeliin “Liian kuivaa”

    1. Varmaankin alkavat keräämään ilmakehästä hiilidioksidia hirmuisin kustannuksin ja varastoivat sitä vanhoihin kaivoksiin.

      Ja silti sää on mikä on.

  1. Muutaman kerran on satanut oikein rajusti niin, että katto kohisi. Ei sitä vettä vaan tullut mittariin montaakaan milliä, eli kyllä täällä saisi sataa enemmänkin. Jos vielä tulee pitkä poutakausi, niin onhan se heinämiehille (ja naisille) mieleen mutta tarvittaisiin kyllä kasvustoja varten. Pihanurmikoissakin alkaa oll kulottuneita plänttejä siellä täällä, siis vettä kaivattaisiin niissäkin.

  2. Eilen ennusti lupasi tosi kuivat 10 päivää. Tänään ennuste lupaa tosi märät 10 päivää.

    Johdan tästä seuraavan ennustuksen: huomenna on sää.

  3. Niin, 22.6. kirjoitin, että Varkauden seudulla on liian kuivaa.

    Nyt sitten tänä iltana (2.7.) viimeinkin romautti ihan kunnolla vettä – yhden tunnin aikana suunnilleen 20 mm.

    Lyhytaikaisesta rankkasateesta ei yleensä ole hirveästi hyötyä – se ei ennätä imeytyä kuivaan maaperään, vaan virtaa jonnekin muualle. Nyt onneksi sadetta riitti pidemmäksi aikaa, joten se oli oletettavasti hyödyllistä. Rankkasateen jälkeen tuli kuitenkin lisää vettä pidemmän aikaa.

    Toivottavasti sateita tulee jatkossakin edes silloin tällöin, jotta saadaan hyvä marjasato ja sienisato. No, ei olisi pahitteeksi hyvä viljasatokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *