Onko Suomi nyt kunnossa, kuten Sipilä lupasi?

Vaalikausi lähenee loppuaan. Seuraavat eduskuntavaalit ovat 14.4 2019 eli n. kolmen kuukauden kuluttua. Sipilän hallituksella ei ole enää aikaa tehdä mitään suuria uudistuksia, kun vaalitaistelukin vie paljon aikaa poliitikoilta.

Näin ollen jo nyt voidaan arvioida tuliko Suomi kuntoon, kuten Sipilän johtama Kepu lupasi. Sipilä sanoi jopa, että ”tulos tai ulos” eli jos ei tuloksia tule, niin hallitus eroaa.

Ensimmäinen hallituksen kärkihanke yhteiskuntasopimus meni reisille. Saatiin vaan riisuttu tupo eli kiky, jossa alennettiin naisten palkkoja ja muuta ikävää. Ja se kikykin saatiin vasta, kun Sipilä oli uhannut ja pelotellut ammattiliitot laatimalla lait, joila asiat hoidetaan.

Toinen iso kärkihanke oli uudistaa sosiaali -ja terveydenhuolto Suomessa eli sote. Sote ei ole vieläkään valmis, vaikka Sipilän hallitus on pakertanut asian kimpussa jo melkein neljä vuotta. Jos sotelait saadaan hyväksyttyä vielä tällä vaalikaudella, niin sen toteutus jää  seuraaville vaalikausille ja erikoisesti seuraavalle hallitukselle. Kepu ja Kokoomus eivät näin ollen voi paljoakaan vaikuttaa soten  toteutukseen, jos ei jompi kumpi ole seuraavassa hallituksessa. Siis lyhyesti sanottuna toinenkin kärkihanke meni ainakin osittain reisille.

Mitä on tapahtunut talousrintamalla Sipilän valtakaudella. Hallitus teetti tutkimuksen asiasta ja ainakin se on tutkimuksessa todettu, että opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät ovat suuria häviäjiä, koskaa heidän tulojaan on leikattu eniten. Siis kaikkein huono-osaisimmilta leikattiin ja annettiin rikkaille ja maahanmuuttajille.

Maahanmuutto on ollut Sipilän hallitukselle tosivaikeaa. Maassamme liikkuu ja lymyää noin 10.000 paperitonta elintasopakolaista, joita hallitus ei ole pystynyt toimittamaan pois maasta, kuten pitäisi. Maahanmuuttajien rikostilastot kertovat omaa kieltään siitä, että kansalaiset ovat peloissaan ja turvattomia, kun samaan aikaan poliisien määrää on vähennetty. Maahanmuuttoasiat ovat hallituksella pahoin hukassa ja voidaankin kysyä, onko sisäministeri Mykkänen (kok) tervejärkinen, kun  hän haluaa tuoda lisää maahanmuuttajia, vaikka tilanne on Suomessa siltä osin täysin rempallaan?

Eläkeläisenä ja näin ruohonjuuritasolta voi siis hyvin sanoa, että Sipilän hallitus on epäonnistunut surkeasti ja olisi pitänyt erota jo aikoja sitten.

Toivottavasti kansa antaa tuomionsa Kokoomukselle ja Kepulle ensi huhtikuun 14 päivänä.

35 vastausta artikkeliin “Onko Suomi nyt kunnossa, kuten Sipilä lupasi?”

  1. Poliisien vähentäminen on ollut noin 20 vuoden projekti.
    Se ei ole ollut tämän hallituksen tekosia.

  2. Opiskelijoiden ja eläkeläisten asioista päätti edellinen hallitus.

    Väiski, seuraatko lainkaan kuka tekee ja mitä ??
    Ja mikä on kenenkin ansioo ??

  3. Seuraan luultavasti tarkemmin, kuin moni muu. Istuva hallitus on aina vastuussa. On turha syytellä edellisiä hallituksia, sillä jokainen hallitus toimii ajassa. NYT ELETÄÄN TÄTÄ AIKAA JA HALLITUS VOI HALUTESSAAN MUUTTAA LAKEJA ESIMERKIKSI JOS SE HALUAISI TEHDÄ ASIAT TOISIN, KUIN JOKUJ EDELTÄJÄ ON TOIMINUT.

    1. Nii, mutta edeltäjä voi tehdä sopimuksia jotka sitoo vuosiksi eteenpäin.
      Jos seuraava hallitus rikkoo sopimusta valtion lainoitus putoaa roskaluokkaan jolloin alkaa tapahtua.
      Kysytääs ny sitte Väiskiltä kumpi parempi : AA-luokka vai roskalainaluokka??
      AA-luokassa lainakulut hallinnassa.
      Roskalainluokassa korot pilvissä ja kulut hallitsemattomia.

      1. Edellinen hallitus oli kokoomuksen hallitus ja AAA+ putosi sipilän hallituksen aikana .
        Mitä tuo sipilä on sitten saanut aikaan ei mitään muuta kun jatkuvan kinan kansan kanssa eikä suuri ihme ole hän kun on oikeasti kokoomuksen ääni torvi . tterv tepivaari

        1. Nii, mitähän se Rinne tulikaan möläyttäneeksi valtionvelasta ??

  4. Kuuleppas- jos niin Keskusta että Kokoomus jatkaa täydennettynä Demareilla ?

    Vai tuliskohan komplikaatio tai Halla-aho pääministeriksi… sitten hallitusneuvotteluissa kukaan ei ala leikkimään perussuomalaisten kanssa,vähän kuin Ruotsin malliin ?

    No,Siniset täydentämään olkoot hallituskuvio mikä tahansa,eikä sovi unohtaa sirpalepuolueitakaan,johon Sinisetkin kuuluvat. Ai niin vielä RKP ja mitä tekee Vihreiden Pekka Haavisto ?

    Joten revitään poliittispaketin nyörejä auki !

    Todella kuntapäättäjillä on visaiset ajat mitä tapahtuu – yläkerrassa sapeleiden kalisteluissa !

    Huom. huutomerkit kysymyksillä ! ?

  5. Ei mitään tietoa kunnossa olosta, mutta on se huomattavasti paremmassa kunnossa mitä aikoihin. Paljon on hallitus saanut aikaiseksi ja monissa asioissa päässyt tavoitteisiinsa. Tietysti aina jää parannettavaa ja olisihan se kumma, jos ei jäisi.

  6. Taikaa olla paras pääministeri ja hallitus aikoihin, kun ovat sekoittaneet luutunutta pakkaa useaan kertaan kauhean porun säestämänä. Ja korjanneet kokemuksen kanssa.

    Kyllä sitä on ollutkin tekemistä parin edellisen hallituksen touhuista, joissa ei ole ollut paljon järkeä, vaan annettu ja annettu ilman tuloista tietoakaan. Ja, kun vielä ay-sählärit ovat vaikeuttaneet kehitystä.

    Työllisyys muka vain suhdanteiden aikaansaannosta- paskapuhetta.
    Sote on ollut 20 vuotisen sote-sotkun ja aikaansaamattomuuden siivoamista isolla luudalla. Luottoluokitus vahvalla pohjalla.

    Näyttää siltä, että vihreät saattaa onnistua tunkemaan itsensä mukaan sdp-kepu-kok-sin-rkp-kd joukkoon mukaan. Vasurit eivät mahdu, jos sdp ja vihreät ovat mukana.

    Eräs isohko ”roskajoukko” jää nuolemaan näppejään.

    1. sipilä on toiseki huonoin pääministeri katainen oli vielä hänenkin edellään huonoudessa . terv tepivaari

      1. Ja kaikista kelvottomimpia ovat olleet demarien valtiovarainministerit näissä hallituksissa sekä Urpilainen että Rinne, jos tälle linjalle lähdetään.

        1. Pääministeri vastaa hallituksen teot jos on siihen kanttia kataiselta se kantti loppu terv tepivaari

          1. Vanha virsi vaan jatkuu eli demareiden rahaministereillä ei ole ollut mitään virkaa hallituksissa- kannattaa unohtaa demarit tulevissa äänestyksissä kokonaan.

            1. Kepulle tulee opposito kausi eikä se ole kaukana kokoomuksellakaaan .
              Kyllä se Heikki on niin että se virsi tulee sun puolelta terv tepivaari

          2. Kokoomus tekee sopimuksen vaikka itsensä perkeleen kanssa ettei tarvitse yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Oikeastaan Kok, Kepulit ja SDP on yhtä ja samaa velliä, kummatkin porisee vuoronperään kattilassa etsien sattumia.

              1. Millä perusteella vanhojen puolueiden pitäisi aina olla hallituksessa, mitä ne pelkää,,,,ne pelkää uutta valtaa ja järjestystä, ne pelkää myös tulevaisuutta missä heillä ei olekaan sitä valtaa, valta ei ole automaatio.

    2. Saattaahan se olla niin, että olen roskajoukkoa, mutta ainakin tiedän miksi olen osa sitä.

      ”Roskajoukkoon” kuluu muutoin aika paljon henkilöitä, jotka tekevät työtä, joihin ei ihan kaikista olisi.

  7. Ei nyt tehdä vielä hallitusta, käydään äänestämässä ensin. On meillä sekin paremmassa.jamassa, kuin Ruotsissa.

  8. Varmaan työllisyyden parantumista ja valtion velkaantumisen pysäyttämistä ajatellen olisi parasta, että seuraavassa hallituksessa ei olisi SDP, Vihreitä, Vasemmistoliittoa eikä RKP’ä.

    1. Velkaantumisen pysäytti verotulojen kasvu ja ostovoiman kasvu kansan osalta terv tepivaari

      1. Ihan hetki sitten sää Tepi väitit että kaikki työllistetyt on pätkätyöläisiä ja heidän tienestinsä hyvin pienet. Ja nyt sää väität että heidän pienet tienestit kasvatti verotuloja.
        Voi Tepi, nyt ei jokin täsmää. 9 euroo päivässä lisätienestiä ei korjaa valtion verotuloja oikeastaan mitenkään.

    2. Näin on.
      Erityisesti tuo yhdistelmä hallituksena olisi taloudellinen katastrofi, joten kädet kyynärpäitä myöten ristiin sitä vastaan.

  9. Jahas Tepikin jo toivoo että Perussuomalaiset saa enemmistön ja muodostaa hallituksen ihan yksin. 😀

    1. No ei nyt pidä elää haaveillen ei n 9 % kannatus nouse yli 50% mitenkään ei nouse kellään muullakaan .
      Miksi kerrot satuja vailla totuus pohjaa ja kerrot sen että tepi olisi tuota mieltä kun en kepua enkä kokoomusta pidä oikeina puolueina
      vaan oman edun tavoittelijoina keinoja kaihtamatta terv tepivaari

      1. Joo siniset, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.
        Mutta mutta. Noi sun jutut tähtää siihen että persujen kannatus mahdollisimman ylös.
        Ihmettelen vaan että miksi teet persujen vaalityötä noin ahkerasti ??

        1. No sun juttus taas perustuu valeeseen ja sillä hyvä ne ei tähtää sinnepäinkään mitä luulet ja valehtelet terv tepivaari

    1. Niilo, onko sulla jotain tietoa väitteesi pohjaksi ?? Jos on niin ole ystävällinen ja kerro se meille muille.

      1. Miksi niitä pitäisi kertoilla kepulisteille ottakaa itse selvä asioista terv tepivaari

        1. Vanha sääntö – jos väität jotain, niin esitä perusteet.
          Tuo ” ottakaa itse selvä asioista”on puhdasta paskanjauhantaa.

  10. Mitäs jos he jatkavat äänestystulosten jälkeen että paikkaavat ”seulareikää” 😉 jota ei tehty Lipposen tekosien jälkeen.
    Voi kun taas asenteellista polemiikkiä mm. PS kohtaan että Siniset kin päälle.

    Ymmärretään ilman asenteellista poliittista poterohautaa. Kyllä se siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *