23 Replies to “Painavaa puhetta vihapuheesta”

 1. Arto on hyvä tyyppi. Vihapuhe touhu on mm Monikansallisen Kokoomuksen lietsomaa sananvapauden rajoittamista, kansa ei saisi sanoa niinkuin asiat on.

 2. Viisaita sanoja.
  – Jos vihainen ei saa sanoa, niin eikö se johda tekoihin ja se on pahempi.
  – Sivistynyt voi pukea vihapuheensa niin että sitä ei tuomita.
  – Sivistymätön voi sanoa kaksi sanaa ja niistä tuomitaan.

  1. Kaikenlaiset persukammoiset ihottuman täällä… varo, jopa hiihtoladulla voit törmätä persuun, ihan päivän valossa. Niitä on karjalainen kaikkialla, naapurisikin voi olla persu, eräs täällä sanoi että jos ihmisellä naaman ilme on huulet alaspäin ilme se on kommunisti… Naapurissa voi olla niitäkin… 🤣🤣🤣

  2. Kansallisvaltiovihamieliset ovat innokkaimpina rajoittamassa sananvapautta. Siispä meidän täytyisi ehtiä enste eli kansallisvaltiovihamielisiä tekoja ja sanoja harrastavat pitäisi juosta kiinni ennen kuin nuo pikkuhitlerit pääsevät tekemään tuhojaan.

 3. Haastattelija ei osoita erityisen hyvää taitoa, mutta paketissa on asiaa.

  Karjalaisen osalta toivoisin myös hieman rakentavampaa kannanottoa. Pelkkä summittainen haukkuminen ei auta keskustelua.

 4. Kysymys on siitä, että joku kokee vihapuheeksi asiallisen kritiikin esim. maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Eihän se näin voi mennä. Kuten videossa professori sanoo, meilla on jo laissa määritety mm. kiihotus kansanryhmää kohtaan. Eikö se riitä? Jos vihapuhe yltää mahdottomuuksiin on aina olemassa kirjoitusalustan säännöt joka oikeutta ylläpidon poistamaa sellaiset tekstit..

  Kyllä tässä Suomenkin vihapuhehössötyksessä on kyse yksinomaan siitä, että Kokoomus ja Kepu haluaa tukkia varsinkin persujen suut. He ovat peloissaan tulevien vaalien tuloksesta, sillä persut nousee ja kolmas jytky on tarjolla.

  1. ”Kuten videossa professori sanoo, meilla on jo laissa määritety mm. kiihotus kansanryhmää kohtaan.”
   —————————————–
   EU:n kansallisvaltiovihamieliset ovat harjoittaneet vihapuheita ja painostusluonteisia vihatekoja mm. puolalaisia, unkarilaisia ja itävaltalaisia kansanryhmiä vastaan.

 5. On aivan totta, että vihapuhetta on leimakirveenä käytetty hurjasti ja se on naurettavaa.

  Vaan tämä ei ole suvakit vastaan persut, tämä on kaikki vastaan kaikki. Persut käyttävät aika lailla samoja syytteitä nykyään itsekin, leimakirvestä ja vihapuhesyytöksiä. Eikä se ole vain suvakit vastaan persut vastaan suvakit – se on lemmikkifanaatikot vastaan lemmikkikriitikot, se on kielipolitiikka, se on työasiat, se on kaikki.

  Ytimessä on se ajatus, että jos loukkaannut jostain sanomasta, se ei ole sinun vaan koko maailman ongelma johon pitää vaatia oikeutta.

  Se ei ole uusi ilmiö, vaan halki vuosituhansien nousee aina eri tavoin esille.

 6. Odotan edelleen innolla, milloin lakikielellä täsmällisesti määritellään vihapuhe.
  Entäs sitten, jos esität kommentin ilman mitään vihaa vain akateemisesti kuriositeettina?
  Saatko tuomion, kuten demla-Illman ajoi väkisin Halla-Aholle?

  1. Juu, tai tulee käymään niin ettei kansa saa puhua enää juuri ollenkaan. Päätökset tehdään kabineteissa ja sanavapaus viedään. Muutama puolue Suomessa ajaa parhaillaan tätä agendaa, se on vaarallinen tie..

 7. tapio_KK, tuo on perätön syyte. Laitan tämän ylläpitoon. Minä olen aikani kuunnellut sinun syyttelyjä minua kohtaan mistä lie, en ymmärrä mikä agenda sinulla on.

 8. Ok, sopii hyvin. Siitähän ei päästä mihinkään että olet jakanut Russia Todayn feikkiuutisia täällä.

  1. Se minkä laitoin tänne oli ilmastonmuutoksen feikki uutinen, sama kiertää jenkeissä. Sehän näkyi hyvä mies siinä blogissa. Nyt lopetat minun systemaattisen häiritsemisen. Piste.

 9. Positiivinen asenne kantaa aina, muistakaa se, vaikka olisitte eri mieltä opponentin kanssa.

 10. Markolla on mielipiteitä. Ehkä ne ovat RT:n propagandaa, ehkä ne ovat hänen mielipiteitä, ehkä ne ovat hammaskeijun kertomaa.

  Sillä ei ole väliä. Hänellä on silti niihin oikeus, kunhan hän ilmaisee ne tavalla joka ei hyökkää toisen ihmisen kunniaa vastaan.

  En taatusti ole hänen kanssa samaa mieltä kaikesta, mutta jos olisin, en haluaisi jutella. En opi mitään samanmielisten kanssa juttelusta. Vasta erimielisyys kasvattaa viisautta.

  1. Hyökkäsinkö ketään vastaan, en, esitin RT kanavan ja Voicen siitä jaetun fake news uutisen, olinko väärässä kun sanoin eräässä vaiheessa mikä tämä on, en, mitä tämä Tapio_KK täällä hakee, se jahtaa jokaista minun sanomaa, olen lukuisia sen sanomisia jo poistanut, pitääkä nämä kopioida ja laittaa jonnekin kaikki, tämä ei ole tervettä ,,,

   Semmottii, musaa kuuntelin nykin kun ei nukuta, minkäs sille teen, joku keksii siitäkin varmaan valituksen aiheen…

   1. nytkin, en nykin,,,sekin on Yhdysvalloissa, joku voi senkin käsittää täällä väärin…

 11. Olen poistanut täältä tapio_KK:n 2 kommenttia, koska en siedä vihapuhetta ja perusteettomia väitteitä toisesta henkilöstä.

Kommentoi