Persut porskuttaa – trendi pitää

Kuten sattoi odottaa persujen kannatuskäyrän trendi pitää. Se tarkoittaa, että vaaleissa on tulossa persuille n. 17-18 prosentin kannatus.

Samaan aikaan kokkareiden kannatusskäyrän trendi on laskeva samoin kepuleiden. joten on mahdollista, että persut tulee toiseksi, kokkareet kolmanneksi ja kepulit neljänneksi rökäletappion kärsittyään. Sipilän hallitus saa täten kansalta tuomion.

Trendit sen kertovat.

22 vastausta artikkeliin “Persut porskuttaa – trendi pitää”

  1. Paskalaki aiheutti keskustan tappion vuonna 2015. Siitä huolimatta keskustan olisi pitänyt ottaa hallistusvastuu niin, ettei sixpack-hallitusta olisi päässyt syntymään ja velkaa tekemään.

  2. Demareiden trendikäyrä on hieman taittunut. Nyt se on jo alle 20 %. Voittajaa ei kannata vielä julistaa. Persut yllätti viimeksikin kalkkiviivoilla, miksei nytkin.

  3. Mitä sillä on merkitystä, minkä äänimäärän persut saavat -ei mitään, koska hallitukseen he eivät halua eikä kukaan heitä sinne huoli yhteistyökyvyttöminä. Tyhmintä kansanosaa persut kusettavat mennen tullen.

  4. Sinä siis pidät meitä persujen kannattajia täälläkin ”tyhmänä kansanosana”? Kuhan tässä se tyhmin on? Karjalainen järki hoi, äly älä jätä!

    1. Ainahan tuohon porukkaan mahtuu muutamia häikäilemättömiä ja riittävän fiksuja kansankusettajia, jotka manipuloivat isoa joukkoa pöljimpiä.

      1. Onhan se kuitenkin lohtu, että teitä niin paljon muita fiksumpia ja viisaampia on keskuudessamme.

  5. ”Sipilän hallitus saa täten kansalta tuomion.”

    Ei se mitään tuomiota saa, vaan haluaa kokeilla jotain toista vaihtoehtoa. Vaarana on,että kansatalouden ja itsenäisyyden tuhoaminen ei kun kiihtyy. Esimerkiksi vihreitten toiminta vaarantaa koko kansan olemassaolon.

    1. https://www.suomenuutiset.fi/eero-paloheimo-vihreista-massamuuton-puolustaminen-taydellista-typeryytta/

      ”Kolmas syy, joka sai Paloheimon jättämään vihreät, on puhtaasti ympäristönsuojeluun liittyvä asia. Paloheimon mukaan koko massamuutto maailmassa on ”mitä suurimmassa määrin sitä, että käytetään loppuun ympäristö jossakin alueella, ja sitten kun siitä on tullut siitä metsästä aavikkoa ja siellä ei enää pystytä elättämään itseään, niin sitten lähdetään tuhoamaan seuraavaa paikka”.

      – Ei se vetele. Täytyy lähteä siitä, että se paikka missä asutaan, se pitää hoitaa, ja väestönkasvu pitää määritellä sen mukaan, Paloheimo toteaa.

      – Koko tää massamuuton puolustaminen silloin oli mun mielestäni vihreiltä täydellistä typeryyttä.

      Monet perussuomalaiset ovat kiinnittäneet huomiota myös siihen, ettei massamuutto matalan hiilijalanjäljen maista pohjoisen korkean hiilijalanjäljen maihin voi olla kovin ympäristöystävällistä. Paloheimo ei vielä vuonna 2011 pohtinut asioita tästä näkökulmasta, mutta havahtui siihen myöhemmin.”

  6. Hallitusneuvotteluista tulee vaikeat saattaa käydä niinkuin Ruotsissa, kestää kuukausia.

    1. Pentti, totta puhut ja jos mentäsiin tänään julkaistus HS-gallupin luvuilla niin punavihreän enemmistöhallituksen muodostaminen ei onnistuisi SDP+VAS+VIHR = 41,1 %

      RKP ja KD vielä mukaan niin = 49,6 %

        1. En minä niitä unohtanut, kirjoitin punavihreästä enemmistöhallituksesta, jonka muodostamista ollaan suitsutettu.

          Kokoomus ja Kepu eivät kuulu siihen joukkoon.

  7. Itse en kyllä usko 17-18% kannatukseen, vaikka toki mielelläni sen näkisin, mutta olen realisti tässäkin asiassa.

    Tulos on hyvä jos se on yli 10% ja erinomainen jos se on yli 13%, jo näillä luvuilla kansalaisfoorumien muita paljon viisaammat joutuvat kiukuttelemaan, kun puolue ei kadonnutkaan kartalta.

    Realistisen maksimin arvelen olevan siellä 14% – 15% välillä.

    Toki jos asiaa lähestyy puhtaasti aiempien vaalien pohjalta niin PerusSuomalaisten kannatus on vaaleissa ollut jonkinverran gallupeja parempaa niin siltä pohjalta voisi olla jopa tuolla 17% paikkeilla, mutta olen hieman skeptinen kun otetaan huomioon viimeisen parin vuoden tapahtumat.

  8. Jo nyt näyttää selvältä, että persujen paikka on hallituksessa. Ilmastohössötys osoittaa sen selvästi. Persujen järkevä ja maltillinen politiikka täytyy päästä päättämään maan asioista ei poukkoileva ja omia sidosryhmiä suosima politiikka, kuten tähän asti on tapahtunut. Esimerkkinä Kokoomuksen ajama valinnan vapaus yksityisille terveysjäteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *