Puolueiden puheenjohtajat puivat ilmastoasioita vaalipaneeelissa -miksi?

Vastaus otsikoituun kysymykseen on se, että ilmastoasiasta on helppo puhua, kun kaikki ovat suurin piirtein samaa mieltä. Maapallon ilmastoa pitää suojella, mutta pitääkö pienen Suomen tehdä se yksinään? Suomen osuus maapallon  ilmaston saastuttamisessa on, kuin hyttysen paska Itämeressä.

Se, että ilmastoasia on nostettu vaalikeskustelujen ykkösaiheeksi kertoo vain siitä, että monet kansalaisia kiinnostavat asia ovat vaikeita. Esim. mitä tekevät puolueet köyhyyden poistamiseksi Suomesta, kun nyt köyhyys on vain lisääntynyt porvarihallituksen aikana? Tai mitä tekevät puolueet vanhusten ala-arvoisen kohtelun ja hoidon parantamiseksi?

Edelleen ilmastoasiaa paljon tärkeämpi vaalikeskustelun aihe olisi maahanmuutto. Siinä olisi paljon pohdittavaa mm. ketä otetaan maahan milloin otetaan ja kuinka paljon. Mitä maahanmuuttajilta edellytetään. Esim. jos on rikostausta, niin ei saa tulla jne. Tärkeä aihe olisi myös se, että Suomella on sopimus maasta otettavan tulijan kotimaan kanssa palautuksesta, kun se on mahdollista. Nythän Irak ei ota omia kansalaisiaan takaisin, kun Suomella ja Irakilla ei ole sopimusta asiasta.

Ilmastoasialla poliittinen eliitti hämää kansaa peittämällä sen alle kaikki todella kansalaisia kiinnostavat asiat.

Hallitus teetti tutkimuksen kysymällä kansalaisilta mitkä asiat pitäisi nostaa vaalikeskusteluihin. Ilmastoasia oli vasta yhdeksännellä sijalla. Ykkösenä olivat vanhusten hoito ja nuorten syrjäytyminen.

5 vastausta artikkeliin “Puolueiden puheenjohtajat puivat ilmastoasioita vaalipaneeelissa -miksi?”

  1. Täysin samaa mieltä – tässä on asian ydin : ”Maapallon ilmastoa pitää suojella, mutta pitääkö pienen Suomen tehdä se yksinään? Suomen osuus maapallon ilmaston saastuttamisessa on, kuin hyttysen paska Itämeressä.”

  2. Ilmastoasia on tärkeä kansalle, useat kyselyt ovat sen esittäneet. Kansa haluaa että asiasta keskustellaan.

    Se on totta että vastaukset ovat mitäänsanomattomuuksia ja kaikki haluavat pelastaa maailman ja huolehtia kaikesta, mutta aihe itsessään on nostettu perustellusta syystä.

    1. Kansa saa vastauksia, joita se ei tarvitse eikä ansaitse, mutta joita puoluejohtajat haluavat omaa etuaan ajaakseen esittää.

  3. Ihmiskunta huijaa (median ohjaamana ) itseään varsin tottuneesti

    Ja sitten hiilidioksidipäästöt – näin kaikista ilmastokouksista huolimatta

    https://www.tamperelainen.fi/keskustelut/574987

    Hiilidioksidin määrä ilmakehässä nousi ennätyskorkealle tasolle

    ”Hiilidioksidimäärä kasvaa 50 prosenttia ennakoitua nopeammin. ”
    Turha on EU:n pyristellä kehitystä vastaan. Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä ja määrä kasvaa koko ajan. Ihmismäärän kasvaessa tuotannon on kasvettava, mikä lisää CO2-päästöjä. Pelkillä uusiutuvilla energialähteillä ei selvitä.

    EU:n ratkaisuna näyttää olevan ongelman ulkoistaminen Kiinaan ja Intiaan.
    *
    CO2-päästöt 2013
    http://www.globalis.fi/Tilastot/CO2-paeaestoet
    *
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005429134.html
    30.10.2017
    YK: Hiilidioksidin määrä ilmakehässä nousi ennätyskorkealle tasolle – näin suuria lukemia ei ole ollut miljooniin vuosiin
    Kun hiilidioksiditasot olivat edellisen kerran näin korkealla, merenpinta nousi 10–20 metriä.
    MAAN ilmakehän hiilidioksidimäärä nousi vuonna 2016 ennätyslukemiin, kertoi YK:n ilmatieteen järjestö WMO:n raportti maanantaina.

    Hiilidioksidin määrä ilmakehässä oli nyt 403,3 ppm, kun vuonna 2015 lukema oli 400 ppm.

    Ppm on pitoisuusmitta, joka tarkoittaa prosentin kymmenestuhannesosaa.

    VASTAAVIA lukemia ei ole nähty miljooniin vuosiin, kertoo uutistoimisto Reuters. Edellisen kerran ilmakehän hiilidioksidimäärät olivat nykyisellä tasolla noin 3–5 miljoonaa vuotta sitten.

    Silloin muun muassa Grönlanti oli jäätön ja merenpinta oli 10–20 metriä nykyistä korkeammalla.

    Hiilidioksidimäärä kasvaa 50 prosenttia ennakoitua nopeammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *