Sellasta soteilua se sitten tulee olemaan

Kun ei terveyspalvelia saa haluamaansa hinnan korotusta läpi sitä sanotaan sopimus irti .

Näinkö me voimme tuollasiin palveluihin luottaa missään muussakaan noin vaan kävi Virroilla ja Ruovedellä .

Ja tuo irtisanomis aika puoli vuotta on liian lyhyt aika mihinkään asiaan mutta sellanen se on noilla terveyspalvelijoilla .

Moraali taitaa olla kortilla soten puolelta aika lailla rappio tilassa kuitenkin ja tuo antaa kuvan mitä se ns yksityinen puoli on oikeasti  .

No  toiset voivat olla eri mieltä mutta ensin tuhotaan ja aletaan rakentamaan jotain utopia lumilinnaa josta ei takeita löydy edes siteeksi asti .

Samaa höttöä on tuo maakunta malli pieleen menee sekin asia kokonaan seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

12 vastausta artikkeliin “Sellasta soteilua se sitten tulee olemaan”

  1. Julkisen puolen kustannuksia kukaan ei kysy eikä tiedä, ja se vasta maksaa suoraan veromaksajan lompakosta, se tiedetään.
    Yksityisen taas pitää vetää kaikki selkänahastaan ja, ne tiedot ovat julkisia sopimuksia.
    Yksikin kokemusvuosi riittää näyttämään, mikä on palvelun todellinen tarve ja hinta. Moraalin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

    Nämä ovat näitä demarivollotuksia.

    1. Jos kukaan ei kysy, eikä tiedä julkisen puolen kustannuksia niin miten on mahdollista sote-uudistuksessa vedota säästöihin nykykustannuksiiin verratuna?

      No se toki on totta, ettei hallituksen puolelta kyetä esittämään sitä mistä mainitut säästöt, tai oikeammin kustannuskehityksen madaltuminen syntyy.

      Kustannuksia kysyy joka ainoa kaupunki, kunta ja sairaanhoitopiiri joka kuukausi ja vuosi, tulevaisuudessa ehkä maakunnat.

      On aivan totta, että julkise sektorin kustannusten laskeminen on monimutkainen yhtälö ja eurolleen sen laskeminen on lähes mahdotonta, varsinkin etukäteen, mutta ihan sama ongelma on yksityssektorilla, jonka seurauksena näitä ”irtisanomisia” todennäköisesti tulee lisää.

      Sote-uudistuksen jälkeenkin verovaroista kustannukset edelleen menevät ja kyllä todennäköisyys sille, että nämä kustannukset nousevat on suurempi kuin se, että ne laskevat.

      1. Juuri noin asia on ja todellisuus edullisuudesta on pelkkää loisteputkea vailla totuutta terv tepivaari

  2. En ole kirjoitanutkaan yleisen pulen hinnoistaa vaan yksityisen puolen sopimuksien irtisanomisista kun ei saa tahtoonsa läpi hinnan korotuksiin .
    Ei ole multa demari jollotuksia koitappa nyt vaan pysyä asiassa en ole politiinen henkilö lainkaan .
    Koville se varmaan ottaa mutta koita edes äläkä sotke minua puolue politiikkaan terv tepivaari

  3. Ei se rikkonut ole mutta heti kun ei saa nostaa hintaa sanoo sopimukset irti tuo tapahtuu Virroilla ja Ruovedellä .
    Ja siihen menee tuo noin puoli vuotta terv tepivaari

  4. Mikähän siinä on että kun SOTEn tiimoilta kiistellään niin lähinnä puhutaan (arvaillaan) vain rahasta, itseäni kiinnostaisi enemmän potilasjonojen lyhentäminen ja kansalaisten tasavertaisuuden tavoittelu terveyspalvelujen kohdalla.

    1. Myllymatti, perustulain tasavertaisuuspykälä takaa kaikille tasavertaiset terveyspalvelut, joten olemme koko ajan eläneet perustuslainvastaisessa tilassa ja jonkinlainen lohtu liene se, että sama tila tule jatkumaan myös uudistuksen jälkeen 😉

      No jos vähän vakavammin asiaa lähestyy niin uudistuksessa pyritään korjaamaan noin 1000 lääkärin ja hoitajan vaje noin 4000 sivulla lainsäädäntöä, en tiedä onnistuuko.

    2. Kumpikaan toiminta ei lyhennä jatkuvaa potilas tilanteen muutoksia jonoja tulee olemaan oli mikä hyvänsä näistä kahdesta palvelu muodosta .
      Minä en paljonkaan oe hinnoista puhunut mutta kyllä niitä verorahoja menee myös yksityisen palvelusta . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *