Säätytalossa takkuaa

Tilanne on jo niin paha, että osa kepulaisista haluaisi Kepun ulos Säätytalosta. Tämähän oli odotettuakin, mutta liian pitkään vain hymisteltiin.

Maa tarvitsee poliittisen toimintakykyisen hallituksen pian. Jos Kepu jättää leikin, niin onhan Kokoomus. Se taas tarkoittaisi, että vassarit lentäisi ulos, kun Kokoomus on kyllin selvästi ilmoittanmut, että vassariden kanssa he ei lähde samaan hallitukseen.

Rinteen pääministeriys on enemmän, kuin epävarma. Jos ja kun Rinne luopuu yrityksistä, kuka jatkaa. Halla-ahoko? Voisivatko persut ja kokkarit ”löytää” toisensa ja muodostaa hallituksen. Tilkepuolueiksi sopisivat kristilliset ja RKP.

Vai joudutaanko vielä uusiin vaaleihin.  Demarit tuskin haluaa uusia vaaleja, kun kannatus vain putoaa.

Tilanne on , kuten IS kirjoittaa ”absurdi” eli järjetön, mahdoton ja mieletön.

Näin käy, kun puolueet hirttäytyvät tiettyihin ennakkoasetelmiin, kuten persujen syrjintään.

Perimmältään on kysymys Antti Rinteen pätevyydestä ja kyvykkyydestä vaativaan pääministerin tehtävään. Nyt jo voidaan nähdä, että hän ei ole pätevä, kyvykäs eikä sopiva.

5 Replies to “Säätytalossa takkuaa”

  1. Suomessa on ollut pari kymmentä vähemmistöhallitusta. Norjassa ja Tanskassa vähemmistöhallitukset ovat yleisempiä.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4hemmist%C3%B6hallitus

    ”Vähemmistöhallitukset jäävät usein lyhytikäisiksi menettäessään parlamentin luottamuksen. Vähemmistöhallituksiin joudutaan tyytymään poliittisten ristiriitojen estäessä enemmistöhallituksen syntymisen. Toisaalta vähemmistöhallitus voi olla myös pitkäikäinen ja menestyksekäs, jos osa oppositiosta tukee sitä lojaalisti. Kyseessä voi olla tilanne, jossa jokin oppositiopuolue pitää vähemmistöhallituksen jatkamista pienempänä pahana kuin sen mahdollisia vaihtoehtoja. Joskus hallitusta tukeva oppositio voi olla mukana neuvottelemassa hallituksen politiikasta, vaikka ei muodollisesti kuulukaan siihen.”

  2. Ei ole luottoa kepuun että vetäytyisivät. Toivon olevani väärässä. Uudet vaalit olisi myös hyvä idea.

    1. Olisihan se mukavaa kokeilla uusilla vaaleilla ja katsoa sen piirileikin tulokset…

Kommentoi