Sipilä: Olin turhan rehellinen

Mitä Sipilän tokaisu tarkoittaa? Antaako hän siinä neuvon ja ohjeen muillekin kepulaisille vai peräti koko kansalle, että ei pidä ”olla turhan rehellinen”? Kun Sipilä sanoo noin vaalien läheiyydessä, niin tarkoittaako se sitä, että me nyt lupailemme kaikenlaista teille tyhmät suomalaiset, mutta emme ole ”turhan rehellisiä”?

Kepu pettää aina. Se tiedetään liiankin hyvin. Mutta nyt he kertovat sen jo ennen vaaleja.

 

47 Replies to “Sipilä: Olin turhan rehellinen”

 1. Nythän Sipilä joutuu vastuuseen sanomisistaan. Toistaiseksi näyttää siltä, että kepun antamat vaalilupaukset voidaan rahoittaa ilman lisälainoja ja veronkorotuksia, jos työllisyys niillä ehdotetuilla toimenpiteillä saadaan toimimaan, Ja, että muut mahdolliset hallituspuolueet ovat kelkassa mukana. Aika kova täky muille.

  1. Ymmärtääkseni Kepun lupaus perustuu pitkälti siihen oletukseen, että työllisyysaste nousee 75%:iin, mutta miten sen pohjalta voidaan suorittaa jakoa etukäteen varsinkin kun maailmantaloudessa on mielummin negatiiviset kuin positiiviset näkymät?

 2. Taitavat itsekin tietää ettei työllisyys nouse ja nykyinen työllisyys on noussut lähinnä palkkoja alentamalla ja ovat alle eu:n keskitason eli Sipilän lupaus on jos ja jos. Tähän yhtälöön ovat vielä haalimassa lisää tulijoita eli ns halpatyöntekijöitä joiden palkkaa tulisi tukea verovaroin, mutta mistä verotuloja kun sotevoitot ovat valumassa ulkomaisille tileille?
  Kannattaa lukaista AL mielipide tänään Paavo Lintula tal.t.tohtori.

  1. Sekä se että sattui edellisen hallituksen elo juuri lyhyen nousukauden, nythän kasvua ei ole tulossa vaan laskua.

 3. Sahapukki, Joulupukki, Kilipukki, Valepukki. Mikä näistä on Sipilä… Valitse itse.

  Onhan tämä yksi ketku. Ei jatkoon.

 4. Väärä viittaus. Lintula puhui loppuun kalutusta vanhustenhoidosta- ei muusta.
  Suomessa on työkykyisiä ”miljoona”, mutta työ ei kelpaa, koulutus ei kelpaa- selkä on kipeänä, laiskuus kelpaa – kele !

  Meillä ei ole enää ns. ikuisia valtion virkoja, eikä pysyviä työpaikkoja. Ei edes pysyviä yrityksiä – konkka on oven takana monilla niin kauan kuin ay täällä häärää omissa suojatuissa linnoituksissaan. Tässä vain kaikkien pitää joustaa.

  Se on sitten eri asia, kuka käärii voittoja ja miten rahastaen ja, mitenkä työn tulosta voidaan paremmin jakaa.

  1. Suomessa on paljon hölynpölyn yritäjiä ja pienyrittäjiä jotka ei vain näpertelee. Konkurssien määrät on noussut noususuhdanteenkin aikana 16,9% se kertoo todella paljon missä mennään… Kuinkas tälläiset työllistää mitään kun ei edes itse yrittäjät ole kykeneviä töihin…

   https://www.tilastokeskus.fi/til/konk/index.html

   ”Tuorein julkistus:
   Konkurssien määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta 16,9 prosenttia
   16.1.2019
   Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi – joulukuussa 2018 pantiin vireille 2 534 konkurssia, mikä on 366 konkurssia (16,9 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 12 115, mikä on 172 henkilöä (1,4 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna.”

 5. Kyllä Sipilän lupaus on räikeässä ristiriidassa sen kanssa, että edustamansa puolue on hallitusvastuussa jatkuvasti korostanut ettei kakkua voi jakaa ennen kuin se on leivottu.

  Lupaus pysyvien menojen kasvattamisesta oletuksella siitä, että työllisyysaste selkeästi nousee on juuri kakun jakamista ennen kuin se on leivottu.

  Vaihtoehtoisesti lupaus rahoitetaan veronkorotuksilla tai sitä ei ole edes tarkoitus lunastaa, joka liene se todennäköisempi.

  1. Näistä tulee isojen puolueiden Valheiden vaalit. Nyt valehdellaan enemmän kuin ennen.

 6. Valehtelijoiden klubi Sipilä, Orpo ja Rinne ovat nyt vauhdissa. Ja se klubi ei ole turhan rehellinen. Kyllä meillä suomalaisilla on helvetin huono herraonni.

 7. Tässä lisää valheita roppakaupalla. Kaikki tietää että laskusuhdanne on tulossa silti kun puolueilta kysytään ulkomaanvelkamme vähentämisestä ja toimista sen suhteen niin järestään puolueet puhuu noususuhdanteen jatkuvuudesta.

  Valehtelu alkoi jo nyt, eräskin puolue mainitsee että velanmäärä pitää saada 55% bkt:sta kun se nyt on 59% ja EU:n riskiluokitusraja on 60%, millähän opilla näin tehdään kun velka kasvaa joka sekunti. Valehteluvaalit tulossa!!!

  https://www.verkkouutiset.fi/vielako-valtio-voi-ottaa-lisaa-velkaa-nain-puolueet-vastaavat/

 8. Pelin kulkuhan on kirjoitettu näin. Ensin pääpuolueet kertovat omat tavoitteensa, sitten oppositio etunenässä SDP ja muut perässä paitsi yksi. Sitten tulee se kaikkein suurin EMÄVALHE – persujen ”intrumista”.

  1. Eihän tämä ole mennyt ollenkaan näin, ihan kaikilta puolueilta on jo tullut tavoitteita, kun taasen ns.pääpuolueet ovat kulkeneet perässä ja vieläpä merkittäviltä osin lainaamalla muilta.

   Onneksi tulee seurattua politiikkaa.

  1. Lähinnä ihan tavallista median toimintaa, ei niitä vaalituloksiin vaikuttamisyrityksiä tarvitse aina Venäjältä hakea, kun sitä esiintyy paljon lähempänäkin.

 9. sipilä ei totta osaa edes puhua stupin kanssa vannoi ei leikata koulutuksesta sitä ei muistettu seuraavana päivänä .
  Me leikkaamme koulutuksesta 350 miljoonaa ja sen jälkeen ei ole totuutta sipilältä tullut ulos . terv tepivaari

  1. Lopulta leikkaus olikin 600 miljoonaa euroa, kyllä äänestäjät tämän Kokkareiden ja Kepuleiden emävalheen muistaa.

 10. Taustaa:

  Sipilä selittää ristiriitaa puheissaan maahanmuuttajien majoittamisesta kotitaloonsa Kempeleessä – ”Olin turhan rehellinen”

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sipila-selittaa-ristiriitaa-puheissaan-maahanmuuttajien-majoittamisesta-kotitaloonsa-kempeleessa-olin-turhan-rehellinen/7266770?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.jgjAJzHA

  Sipilä kertoi aikeistaan Ylen Ykkösaamussa syyskuussa 2015 ja sanoi että hänen kotiinsa mahtuisi useita perheitä ja jopa 20 ihmistä. Sipilä sanoi viikko sitten ja jälleen tänään keskustan vaaliavauksessa, että hänen kotiinsa Kempeleessä oli tulossa eräs tietty kristitty perhe, jota oli vainottu.

  – Olin turhan rehellinen vastauksissani. Silloin (syyskuussa 2015) kysyttiin, kuinka paljon taloon mahtuu. Sinne olisi tosiaan mahtunut pieniin tiloihin tottuneita ihmisiä useampikin kuin tuo yksi perhe. Ehkä sinne olisi toinenkin vastaava mahtunut, sanoi Sipilä toimittajille tiedotustilaisuudessa.
  *

  https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/amghvv/tmo_poliitikkokielell%C3%A4_olin_turhan_rehellinen/
  Poliitikkokielellä ”olin turhan rehellinen” tarkoittaa ”puhuin paskaa minkä ehdin”

 11. Poliitikkokielellä ”olin turhan rehellinen” tarkoittaa ”puhuin paskaa minkä ehdin”

  Eli nyt ei tarvitse näytellä edes rehellistä vaan voi puhua paskaa samantien

  1. Nyt olikin kyse että leikataanko sipilän aikana sanoivat ettei leikata kuitenkin sipilän aikana leikattiin 350 miljoonaa oli alustava tekijä kuka hyvänsä terv tepivaari

 12. Isot puolueet valehtelee kaikki, niin Kokoomus, SDP kuin Keskusta.

  Siksi kannattaa äänestää Perussuomalaisia.

  Muutoksen tuulet on täällä.

   1. No se onkin aivan oma asia ketä äänestää oli sitten jonkun mielestä änkyrä taikka valepukki terv tepivaari

 13. On ja kokonaan en viitsi edes lukea tuo satanen kun vdetään verukkeella asiat ovat muuttuneet terv tepivaari

 14. Oho, SDP lupasi sellaiset sataset, joiden kustannusvaikutus on n. 1,4 mrd. € velaksi. Tämä Sipilä 100 €:n kustannusvaikutus kaikista köyhimmille on n. 200-300 milj. € ilman velkaa.

  1. Siinäpä se, kepuli pettää aina. Se on sama vaikka se lupaisi euron. Valehtelee silti, ei jatkoon.

    1. karjalaisella on kyllä Suomen kovin persukammo. Varo ettet joudu niiden kanssa samaan bussiin… mistä sitä tietää missä on persuja ympärillä.. 🤣🤣🤣

 15. Kummatkin lupaukset on aivan vailla realiteettejä tiedät itsekkin sen aivan hyvin ja eipä niistä voi kun ihmetellä kepu tosin peruu asian heti jos olisivat edes lähellä kärkeä vaaleissa . terv tepivaari

 16. Tuota kepun 100 € ei peruta, se 200-300 milj.mahtuu budjettiraameihin. SDP:n 100 € perutaan vuorenvarmasti, sitä 1.4 mrd. ei ole missään paitsi ulkomaisissa lainoissa.

 17. Kyllä se on mahdollista kun kysymys on kepusta vai onko se kapusta ja rusina pulla tupa illoissa terv tepivaari

  1. Keput ja Kokkareet on tottuneet rahan makuun, ne haistaa bisnestä sairaissa, vanhuksissa, saisikohan ne jotain imettyä vielä ruumiista. Ei voi tietää…

 18. Sellainenkin yksityiskohta näissä eläkelupauksissa on, että kun nostetaan takuueläkettä 100 euroa, niin iso osa näistä edussaajista taitaa olla joukossa joka saa myös toimeentulo tai asumistukea, joita korotus vastaavasti laskee.

  Eli varsinaisesti ”köyhyydestä pois nostaminen” taitaa olla aika vähäistä.

Kommentoi