Soten ja valinnanvapauden ”pääarkkitehti”

Kuten hyvin tiedetään, on valinnanvapaus Kokoomuksen osuus lehmänkaupasta, jossa Kepu sai maakuntauudistuksen ja Kokoomus valinnanvapauden soteen. Nyt on asiaa vatuloitu loputtomiin ja valmista ei ole tullut. Syynä on se, että valmistelussa ei ole otettu huomioon perustuslakiamme. Näin totesi mm. kansanedustajakonkari Sirkka Anttila (kepu) eilen MTV:n haastattelussa. Miksi ei ole otettu huomioon? Siksi, että valinnanvapauden valmistelu on tapahtunut muualla, kuin valtioneuvostossa. Se on tapahtunut Terveystalossa. Terveystaloon siirtyi suoraan H:gin kaupungin apulaiskaupunginjohtajan tehtävästä vuonna 2016 entinen kokoomuspoliitikko Laura Räty. Tässä hänen esittelynsä, joka on kaapattu Tarveystalon nettisivuilta.

Laura Räty
johtaja, julkiset palvelut

s. 1977, lääketieteen lisensiaatti, EMBA, Suomen kansalainen. Johtaja, vastuualueena julkiset palvelut vuodesta 2016 alkaen ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2016 alkaen.

Keskeinen työkokemus:
Terveystalon liiketoimintajohtaja, vastuualueena julkiset palvelut, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja, sosiaali- ja terveysministeri, Suomen hallituksen jäsen sekä Kansallinen Kokoomus R.P.:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, useita tehtäviä terveydenhuoltoalan yhteisöissä.

Laura Räty siis siirtyi Terveystaloon suoraan H:gin sosiaali ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan tehtävästä oltuaan sitä ennen mm. sosiaali -ja terveysministerinä Kokoomuksen edustajana.

Laura Rädyllä oli paljon tietoa valtionhallinnosta ja H:gin kaupungin hallinnosta, salaistakin soteen liittyvistä asioista, jotka hän vei mennessään Terveystaloon.

On hyvin todennäköistä, että Laura Räty on tosiasiallisesti vaikuttanut eniten soten ja erikoisesti valinnanvapauden valmisteluun.

Voiko siis olla niin, että hallituksen esityksenä todellisuudessa eduskunnan hallituspuolueiden kansanedustajat päättävät hyväksyä Terveystalon valmisteleman lain, joka on tarkoitettu hyödyttämään vain Terveystalon ja muiden yksityisten terveys -ja sosiaali alan yritysten osakkaita.

Laura Räty on siis riistokapitalistien edunvalvoja.

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Soten ja valinnanvapauden ”pääarkkitehti””

 1. No tämä kepu/kokoomus hallitus on käyttänyt ns parhaita asiantuntijoita yrittäjiä ajatellen ja sitten vielä on jättänyt valvonnan porsaanreikineen.

 2. Yrityksen tehtävä on tehdä voittoa omistajilleen, piste.

  Ei mielestäni ole uutinen, että yrityksen johtaja käyttää kaikkia lain sallimia keinoja sen saavuttamiseksi.

  Tämän tietäen, yritys epäilemättä siis palkkasi henkilön joka kykenee tähän parhaalla mahdollisella tavalla.

  Se puolestaan kertoo jotain taustoista.

 3. Mutta missä on moraali, jota korostetaan näiden firmojen arvoissa? Ja onko eduskunta tarpeeton, kun lobbarit päättävät maan asioista. Kysymyksessähän on demokratian halveksunta.

 4. Moraali firmassa on lähinnä markkinointitekstiä.

  Osakeyhtiölaki, 1 luku, 5 §, kokonaisuudessaan:

  Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

  Sanaa ”moraali” ei tuossa laissa ole. Eikä pidäkään olla.

Kommentoi