Sotesota on raakaa ja julmaa

Perustuslakivaliokunta ei ole saanut lausuntoa sotesta valmiiksi tällä viikolla, vaikka niin oli tarkoitus ja se kiukuttaa kepuleita.

”Sotejumista harmistunut Keskustan Heikkinen: Sotella saataisiin vanhus­pal­ve­lujen kilpailutus loppumaan” Suomenmaa

Paperipinot kokoushuoneen pöydällä on niin korkeat, että vastapäistä valiokunnan jäsentä ei näy. On siis selvä, että kyseessä on niin iso ja vaikea asia, että se vie aikaa, paljon aikaa.

Mutta kepulit ei sitä ymmärrä. Heille on tärkeätä, että päätös suuressa salissa saadaan tällä vaalikaudella, sillä seuraava hallitus tuskin hyväksyy maakuntauudistusta.

Nyt kepulit yrittävät vyörytystä väittämällä, että sote poistaisi kokonaan kilpailun hoitopaikoista.

”Uu­dis­tuk­sen vii­väs­ty­mi­nen on vai­kut­ta­nut voi­mak­kaas­ti muun mu­as­sa van­hus­ten hoi­van ti­laan mo­nis­sa kun­nis­sa. Täl­lä uu­dis­tuk­sel­la saa­tai­siin van­hus­ten ja mui­den haa­voit­tu­vien ryh­mien hoi­van kil­pai­lu­tus ja ko­ko­nai­sul­kois­tuk­set kun­nis­sa lop­pu­maan. Tois­tan: ko­ko­nai­sul­kois­tuk­set ja kil­pai­lu­tus ei­vät ole maa­kun­nan työ­ka­lu­ja! hän kir­joit­taa Fa­ce­boo­kis­sa.”

Näin kirjoittaa Hannakaisa Heikkinen, joka on Kepun varapuheenjohtaja.

Saakutin kepulikelmit. Yrittävät uskotella meille kansalaisille, että sote pelastaisi kaiken  ja poistaisi kaikki ongelmat. Ja kaikki vain sen takia, kun lehmäkaupassa kokkareiden kanssa sovittiin, että kepuleille menee maakuntauudistus ja kokkareille valinnanvapaus.

Soten kaatuminen on suuri tappio kepuleille ja nyt se näyttää todennäköiseltä. Enää neljä viikkoa tämä eduskunta istuu ja valiokunnissa on vielä paljon duunia. Jos niin onnettomasti kävisi, että sote jollakin kepulikonstilla pääsee suureen saliin, niin oppositio voi kaataan sen, jos pari-kolme ääntä tulisi hallituspuolueista. Ainakin yksi kokkariääni on jo varma, tarvitaan vain pari lisää, niin sote on roskiksessa.

10 vastausta artikkeliin “Sotesota on raakaa ja julmaa”

  1. Ei voi kuin toivoa, että kaikki mahdollisest esteet ja viivytykset tapahtuvat, jotta sote-maakuntatyperyys saataisiin nurin.
    Ei kepuleita se sote niinkään kiinnosta, vaan se maakuntahimmelin tuoma lisävaikutusvalta kepuleille ympäri maata.

  2. Soteuudistus tarvitaan välttämättä. Nyt ovat jonot hoitoon sietämättömän pitkiä, jopa pelkästään lääkärin vastaanotolle pitää jonottaa, jonottaa ja vielä jonottaa.

    Mutta se maakuntamalli, että keksitään uusi byrokratiaporras lisää jossa olisi keinotekoisesti peräti 18 maakuntaa on ihan perseestä. Pieni kunta on liian pieni yksikkö hoitamaan sotepalveluja – mutta asiantuntijoiden mielestä vaikkapa viisi ”maakuntaa” riittäisi mainiosti. 12 voisi olla vielä siedettävä määrä, mutta 18 on vain siksi, että kepulit saisivat lisää valtaa.

    1. Olen ihan samaa mieltä, sote-uudistus tarvitaan, mutta sote-uudistus itsessään ei tarvitsisi sen enempää maakuntamallia kuin valinnavapauttakaan.

      Kun 1000 lääkärin / hoitajan vajausta yritetään paikata 4000 sivulla lainsäädäntöä, niin kovasta uskosta huolimatta siitä ei vaan tule yhtään mitään muuta kuin lisää murhetta.

  3. Hammashoito olis hyvä vaan kun ei saa sellasta lainkaan muuta ei tarvitse vielä ainakaan eli ei tarvitse jonottaa terv tepivaari

  4. Keskusta ja kokoomus kuin Sinisten villaiset painamassa omaa puumerkkiään kun SoTe kehänsä kanveesilla odottaa periodinsa fanfaariaan.
    Yhteistyön merkitys yli puoluerajojen kuin asiantuntijoiden lausumat jotka ovat asioiden kuin yhdenvertaisuuden ytimissä olisivat enemmän kuin arvossaan : ilman kyseenalaisia puolueiden omia hillotolppejaan !

    SoTe kaikkineen on ihmisen elämänkaari, ei pelkkää markkinoiden kauppatavaraa !

  5. Se on hyvä muistaa että nykyiset farssit vanhustenhoidossa ja muualla ovat tapahtuneet ennen sotea. Yksi syy soten tarpeeseen on juuri kaoottinen tilanne jossa yksittäinen firma voi hankkia monopoliaseman.

    On perusteet sotelle olemassa, ja ihan hyvääkin on joukossa – mutta on se kauhean hutiloitu, täysin vastoin ammattilaisten kantoja. En totta puhuen tiedä olisiko se yhtään nykytilaa parempi.

  6. Siitä vallitsee suuri yksimielisyys, että sosiaali -ja tereydenhuoltoa on uudistettava. Se olikin soten alkuperäinen tavoite, Mutta sitten Kepu ja Kokoomus keksivät tehdä lehmänkaupat Kepun aloitteesta ja kehiin tuli maakuntauudistus, jonka hinnaksi Kepu antoi Kokoomukselle valinnanvapauden. Ja nyt nämä kaksi asiaa aiheuttaa paljon ongelmia ei itse perus-sote. Paljon puhutaan siitä, että sotea on väännetty jo yli 10 vuotta. Ei pidä paikkaansa. Sipilän hallitus aloitti aivan oman soteväännön, kun mukaan tuli maakuntauudistus ja valinnanvapaus. Niitä on väännetty vain neljä vuotta eli Sipilän hallituskauden ajan.

    Tällaista soppaa ei olisi koskaan syntynyt ja meillä olisi jo sote voimassa, jos Sipilä olisi ymmärtänyt perustaa parlamentaarisen komitean valmistelemaan sote. Sitä ehdottivat oppositiopuolueet monesti, mutta Sipilä oli jäärä.

  7. Liian isot paperipinot on suurin syy josta on syyttäminen Sipilän hallitusta vaikka ei saisi syyttää.
    Moni on sanonut että nykyistä olisi voinut korjata pienin askelin ja olisi saatu jotain aikaankin.
    Kepu/kokoomus lehmänkaupat ovat ajaneet kaaokseen ja sen kaaoksen haittatuloksia näkyy jo käytännössäkin.

  8. Vanhusten sotefarssi on tullut uutta isoa luodessa ja vieläpä valvontakin laiminlyötiin.
    Soteyksityistäminen ei lisää lääkäreitä ja se valinnanvapauskin on jo muutaman pörssärin käsissä.
    Kustannussäästöjen sijaan tulee kustannuslisä ja se johtaa karsintaan ja palvelumaksujen nousuun.
    Sotella huonompaan jos toteutuu?

  9. Nyt vaan jokainen puolue pois omilta hillotolpiltaan – katseet ja suuntaukset yhteiseen tahtotilaan kansalaistemme parhaaksi – yksittäiset suursaalistajat tarkkailusyyniin !

    Lehmänkaupat perziiziin_ ei valitusoikeutta_lehmänkaupat ovat vaan omanedun tavoittelua !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *