Tärkeätä muistaa vaaliuurnilla

Tänään on alkanut ennakkoäänestys. Nyt on tärkeää muistaa mitä Kokoomus, Kepu ja siniset tekivät viime vaalikaudella. Nyt ei saa välittää mitä mainitut puolueet taas lupaavat, vaan mitä ne tekivät, kun heillä oli valta. Nyt luvataan taas yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta kaikki on vaalilpauksia, jotka unohdetaan heti vaalien jälkeen.

Otetaan yksi esimerkki, joka puhutti paljon koko talven ja vieläkin. Se on vanhusten hoidon ala-arvoinen tila, joka johti jopa muutamaan kuolemaan. Vielä ei ole tehty mitään, mitä heti silloin luvattiin. Kepu oli v almis heti nostamaan hoitajamitoitusta, kun asia tuli kansalaisten tietoon, mutta yhtään uutta hoitajaa ei ole näkynyt ainakaan täällä, missä minä asun. Asun nimittäin nyt tehostetun palveluasumisen hoivakodissa, jossa ei ole tullut yhtään uutta hoitajaa, vaikka täällä on hoitajista vajausta.

Ennen asuin Jesperi Käärissä käyttääkseni Tuomas Kyrön uuden kirjan nimeä hieman muunneltuna. Nimessä on Käär siksi, että siellä vasta käärittiin tuohta vanhusten selkänahasta. Bisneskonsepti oli selkeä, korkeat hinnat ja huono palvelu. Ja rahaa tuli ja pitikin tulla, kun osakkaille oli luvattu vähintään 10 prosentin tuotto sijoituksille.

Mitä teki Sipilän hallitus neljän vuoden aikana, kun vanhusten huono kohtelu oli hyvin tiedossa? Ei mitään. Antoi asian olla ja riistokapitalistien riistää vanhuksia.

Tämä ja monta muuta Sipilän hallituksen tekemää vääryyttä pitää nyt muistaa, kun käymme vaaliuurnille.

8 vastausta artikkeliin “Tärkeätä muistaa vaaliuurnilla”

  1. Ja kuinka paljon hoitajia lähti yli rajan kun oli paremmat työolot kuin palkkaukset. Ymmärrettävää heidän osalta.

    Siihen lienee hyvätkin syyt jos tämä valtio ei pystynyt riittävästi ”huolehtimaan” hyvänkin koulutuksen jälkeen_ hyödyt ulos mitaten.

    Mikä oli puolue joka kerran puhui Sari Sairaan hoitajasta ”en nyt satu muistamaan” ?
    Väki vanhenee,raihnaistuu kuin myös painopiste kotihoitoon kasvaa entisestään kun kotona ei pärjää mutta liian terve ”sairaspuodin osakkaaksi”.

    Näin vaalien alla on kova hätä poliittisilla päättäjälläkin kun epäkohdat tunnistetaan – Mainoksienkin turvin eri tied.välin.

    Hoitajapula on mitä ilmeisin hyvin monissa laitoksissa,joista osa on tullut ilmi hyvinkin räikein tavoin. Viittaan lähinnä yksityisiin mutta ei julkisetkaan säästy vajeiltaan kuin lisäyksenä voidaan mainita tarkastuksista sen verran että :
    Ne pitää tehdä yllättäin kuin eräs poliitikko.sai eräät paperit pöydälleen…” en nyt taaskaan muista nimeä että puoluetta” ?

    Niin ja Suomessa on maailman onnellisin kansa mutta miten lienee hoitoväen kuin eri potilaiden,sairaiden ja vanhuksien laita : Olemmeko sitä ?

  2. No eipä tarvii neljään vuoteen murehtia eduskunta vaaleista tänään lähti ääni terv tepivaari

  3. Sipilän hallitus ei leikannut tarpeeksi kaikkein vähiten tarpeellisia julkisia palveluja, joten Suomi velkaantuu edelleen – vaikka ollaan suhdannehuipulla.

    Sipilän hallitus sai kuitenkin talouden nousuun ja työttömien määrän oleelliseen laskuun. Kokoomuksen ansiosta myös vapautettiin kauppojen aukioloajat, sekin toi lisää työtä. Vain kovasti työtä tekemällä Suomi nousee tästä suosta.

    Työllisyysastetta täytyy ehdottomasti nostaa edelleen – ja oikeassa hyödyllisessä työssä, eikä julkisen sektorin suojatyöpaikoissa.

    Vasemmisto haluaa verojen korotuksia, mutta siitä olisi pelkästään haittaa Suomelle ja suomalaisille. Punamultahallitukset ovat lisänneet ja taas lisänneet sulle-mullepolitiikallaan menoja ja veroja. Suomen veroaste on lähestulkoon maailmanennätystasolla. Verotuksen vähentäminen parantaa Suomen kilpailukykyä, luo lisää oikeita tuottavia työpaikkoja ja sitä kautta myös kestävästi verotuloja.

    Oikea talouskasvu ja sen tuoma verotulojen nousu tarkoittaa kakun kasvamista, ja sitten kakun kasvettua siitä riittää myös lisää jaettavaa.

  4. Kuten Putkinen niin minäkin puhumattakaan itseäni viisaammista talouden asiantujoista korostan että ainoa tie onneen, jakovaraan, isoon kakkuun ja miksi itä nyt sanotaankaan on se että mahdollisimman moni kynnelle kykenvistä on työssä ja todella tuottavassa työssä.
    Nyt eikun toivomaan hyviä suhdanteita suuressa maailmassa ja viisaita päätöksiä tulevalta hallitukselta hyvän työllisyyden saavuttamiseksi. Helppoa se ei tule olemaan kun puolueilla on sangen eriäviä jopa päinvastaisia (esim verotus) käsityksiä siitä miten hyvä työllisyysaste saavutetaan. Toivotaan että asiassa viisaimmin ajattelevat poliiitikot pääsevät vaikuttamaan asiaan jos vaikka sitten päästäisiin nostamaan hoitajasuhde jopa 0,8aan vaarantamatta kotihoidon tukea.

    1. Myllymatti – juuri noin itsekin ajattelen kuin myös viittaus Juhanille.
      PS. Puhuttaessa ammattiliittojen verottamisesta osinkoineen on hyvä pitää mielessä edes jollain tasolla, vaikka ehkä kipeää tekeekin. Unohtamatta ”verottomia säätiöitäkään” .
      Eikös Rinnekin puhunut veropohjien laajentamisesta, ei esim. AY ole sen kummempi pyhättö.

  5. Kulunut ”klisee” mutta totta oli se lähtökohta mistä tämä ”edesmennyt” hallitus lähti.
    Velkakellon armottomuus kiihtyenkin. Eikä se ole vielä lakannut toimimasta.
    Kuin myös pakolaisvyöry kuin yllättäen suurella määrällä.
    Työllisyys on tietenkin 🔑 avain kuin myös sen ohella hallituksen velvollisuus kansalaistemme oikeudenmukaisuuteen, siitä huolimatta mitä ehkä nopeatkin globaaliset haasteet heittävät hiekkaa rattaisiin.
    Katteettomat lupaukset suurella velkavuorella ei ole tae paremmasta tulevaisuudesta korkoineen.

    Vaarana on jos jaotellaan hallituksen toimesta marginaali ryhmiä globaalisessa 🌌 🌏 maailmankuvassa.

  6. Vanhusten aseman parantaminenko on Perussuomalaisten kärkiteemoja? En ole huomannut.

    Sipilän hallitus ansaitsee kritiikkinsä tietyistä asioista, Kikyistä ja aktiivimalleista. Perussuomalaiset on kuitenkin arvostellut pelkästään hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *