Tätä se vielä puuttui mamujen hyysääminen

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4423811/Turun+keskustaan+maahanmuuttajien+osaamiskeskus+robotteineen++hintalappu+1+200+000+euroa

Tunnen hyvin supisuomalaisen miehen, joka on yo-merkonomi, kielitaitoinen ja suorittanut logistin tutkinnon. Hän on ollut logistikkona noin 25 vuotta. Joutui työttömäksi, kun firma lopetti sivukonttorinsa paikkakunnalla, jossa tuttava asuu.

Hän on nyt etsinyt vastaavaa työtä vuoden, jättänyt noin 300 työhakemusta avoinna oleviin tehtäviin, ollut monta kertaa haastatteluissa, mutta ei ole tärpänny, kun logistikon ja vastaavan paikkoja ei ole maassa paljoa.

Työvoimaviranomaiset eivät ole tehneet mitään tuttavan hyväksi työpaikkaa hakiessaan. Ainoa mitä työvoimaviranomaiset tekevät on, että he lukevat työnhakijan sähköpostiraportit siitä mitä tuttava on tehnyt asiansa hyväksi.

Mutta nyt siis mamuja aletaan hyysäämään aivan erikseen työpaikan hankinnassa. Ilmeisesti mamujen työllistäminen on poliittiselle eliitille tärkeämpää, kuin kantasuomalaisten työllistäminen.

13 vastausta artikkeliin “Tätä se vielä puuttui mamujen hyysääminen”

  1. Ministeri Mykkänen (kok) ajaa juuri tälläistä maahanmuuttajien ”sulauttamista” kantaväestöön, siinä palaa taas miljardi euroa eikä tunnu missään. Se on mm eläkeläisiltä pois.

  2. Juuri niin Mika. Sain eilen kirjeen verottajalta, jossa ilmoitettiin, että veroprosenttini on noussut 15 %-yksikköä vapaaehtoisesta eläkkeestäni. Näin meitä kupataan, että rahaa riittäisi mamujen hyysämiseen ja työnantajille, joita Kokoomus edustaa, riittäisi halpatyövoimaa.

  3. Miksi osaamiskeskus vain maahanmuuttajille?
    Miksi suomalaiset eivät sinne pääse?
    Eikös tämä ole selkeää rasismia?
    Tasa-arvovaltuutettu töihin ja heti.

  4. Se, että mamut laitetaan töihin ei ole hyysäämistä. Se on nimenomaan, 100%, täydellinen hyysäämisen vastakohta.

    Keksin lukuisia tapoja kritisoida sitä miten rahaa heitetään hukkaan turhiin palveluihin mamuillekin, mutta työllistämispalvelut ovat lähes aina nettovoittoa valtiolle.

    Toisin sanoen, on kaikki todennäköisyys sille että tämä operaatio on veronmaksajille eduksi, ei haitaksi.

    1. Saattaa toki olla niin, mutta, miksi se ei ole myös suomalaisille?
      Kyllä se yhteiskunnan etua olisi sekin, että suomalaisia saataisiin töihin.

  5. ”Turun keskustaan maahanmuuttajien osaamiskeskus robotteineen – hintalappu 1 200 000 euroa”

    Eikö nyt , viimeistään, joku Åbo Akademin dosentti kerro päättäjille, että Suomessa ei perustuslain mukaan saa syrjiä ketään. Tässä tapauksessa syrjinnän kohteena ovat ’ei maahanmuuttajat’ – siis suomalaiset.

  6. Juha, näin ihan työnantajana ja muutaman työperäisen mamun tuntijana, heillä on hieman eri tarpeet. Heille kannattaa antaa opastusta suomalaisesta työkulttuurista ja -käytännöistä, sekä täsmäkielikoulutusta sekä sopivia työharjoittelupaikkoja. En usko että tässä on taustalla mitään viheliäistä vihaa kantaväestöä kohtaan, vaan yksinkertaisesti halu erikoistua.

    Muotoillaan kysymys näin: Syrjiikö TAYS Sydänkeskus syöpäpotilaita, koska he hoitavat vain sydäntauteja siellä?

    1. Ymmärrän toki erilaiset tarpeet, mutta me voidaan hoitaa erillisellä koulutuksella.
      Sen sijaan tuo opastus työkulttuuriin ja käytäntöihin saattaisi mennä paremmin perille, jos se tapahtuisi ainakin osaksi nimenomaan suomalaisten kanssa samaan aikaan.

  7. Syrjiikö TAYS Sydänkeskus syöpäpotilaita, koska he hoitavat vain sydäntauteja siellä?
    *
    Sydänkeskus ei osaa hoitaa syöpäpotilaita eikä sillä ole tarvittavia laitteita hoitoon.
    *
    Turun osaamiskeskus robotteineen pystynee hoitamaan kaikenlaisia ihmisiä – jos vain niin haluttaisiin

  8. Minä joudun nyt olemaan teidän kanssa eri mieltä, kun olen tutustunut sekä työnantajana, työharjoittelun tarjoajana että mamujen ystävänä tähän asiaan. On yksinkertaisesti valtiolle / kunnalle edullisempaa erikoistua. Aivan samalla tapaa kun kannattaa tehdä erillinen sydänsairaala tai lastensairaala.

    Se on toki toinen, tärkeä kysymys että miksi kotosuomalaisten työllisyyspalveluihin ei nähdä yhtään vaivaa, vaikka Tampereen kokeilu osoitti että se kannattaa.

    On kuitenkin turha syyttää maahanmuuttajia siitä mitä valtiovalta suuressa viisaudessaan tekee.

    Ja tosiaan, kaikkiin näihin TE-koulutuksiin sisältyy palkaton, valvottu työharjoittelu, 2-4 viikkoa, jossa opastetaan työkulttuuriin, mutta ihan suorilta sinne ei voi mennä vaan tarvitaan pohjakoulutusta. Osaan kuvailla aika tarkkaankin tätä prosessia, sekä huonoa että hyvää versiota. Julkishallintohan kilpailuttaa nämä palvelut, seassa on hyviä ja täysin surkeita tarjoajia. Halvin voittaa, ei paras.

  9. On kuitenkin turha syyttää maahanmuuttajia siitä mitä valtiovalta suuressa viisaudessaan tekee.

    Tuo kyllä ihan totta – siksi täälläkin syytetään juuri valtiovaltaa.

    Esimerkkinä Markon kommentti: ”Ministeri Mykkänen (kok) ajaa juuri tälläistä maahanmuuttajien ”sulauttamista” kantaväestöön, siinä palaa taas miljardi euroa eikä tunnu missään. Se on mm eläkeläisiltä pois.”

  10. Olet ihan oikeassa Albanus, kun miljardi pistetään yhteen paikkaan niin jossain on saman verran vähemmän.

    Voimme toivoa että lopputuloksena mamuja työllistyy paremmin ja tiettyjen ryhmien osalta niin myös käy. Tiettyjen ryhmien osalta ei käy vaikka laittaisimme tuhat miljardia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *