Uusi piirre Rinteen luonteenlaadusta -herkkähipiäisyys

Jussi Halla-aho piti tänään 1.5.2019 vappupuheen Helsingissä ja käsitteli puheessaan mm. hallituksen muodostamisvaihtoehtoja.

Rinne veti herneet nenäänsä, kuten oheisessa jutussa Iltasanomista selviää.

Eikö Rinne tajua, että muutkin, kuin hän itse voi spekuloida eri hallitusvaihtoehdoilla.

”Ps:n Jussi Halla-ahon mielestä miettimisen arvoinen vaihtoehto olisi hallituksen muodostaminen automaattisesti kahden tai kolmen vaalien suurimman puolueen kesken.

Sdp:n puheenjohtaja, hallitusneuvottelija Antti Rinne ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tänään keskiviikkona vappupuheessaan esille tuomaa vaihtoehtoa, jossa hallituksen muodostavat automaattisesti kaksi tai kolme suurinta puoluetta.

Tämän kevään eduskuntavaalien tuloksen perusteella se tarkoittaisi Sdp:n, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostamaa hallitusta.

– Minusta se kuulostaa todella kummalliselta, Rinne sanoo.

– Onko Halla-aho valmis maahanmuutto-, Eurooppa- tai ilmastopolitiikassa tulemaan muiden puolueiden linjalle. Jos on, niin katsotaan sitten.

Rinne muistuttikin, että hallitusneuvottelijan tehtävä on luovutettu hänelle itselleen.

– Halla-aholla on varmaan paljon hyviä mielipiteitä omasta näkökulmastaan, mutta minä olen nyt johtamassa tätä hallituksen muodostamisen prosessia. Katsotaan, mitä minä saan aikaiseksi.”

18 Replies to “Uusi piirre Rinteen luonteenlaadusta -herkkähipiäisyys”

 1. Halla-ahon ehdotus on varsin kummallinen.

  Hallitus pitää kasata puolueista, jotka kykenevät sopimaan hallitusohjelmasta ja myös noudattamaan sitä.

 2. Rinteen hallitustunnustelijan tehtävä ei sovi hänelle. Hän on liian herkkä heti kaivamaan vain erottavia tekijöitä puolueiden välillä, kun häntä hieman provosoi. Oikea tunnustelijan asenne vatiisi ensin kirjaamaan ylös kaikki yhdistävät tekijät ja sitten katsomaan miten erottavat tekijät ratkaistaan.
  Monipuoluehallituksissa tarvitaan kaikilta paljon sovittelukykyä.

  1. Sinänsä tuo Rinteen herkkähiäisyys ei ole uutta.
   Se on tullut esiin aiemminkin monissa asioissa.

 3. On Halla-Ahon puheissa ajatustakin, koska nykymenolla hallitus voidaan valita pääosin vaaleissa tappion kärsineistä, mikä ei mielestäni vastaa äänestäjien mielipidettä demokratian perusteiden mukaisesti.
  Myös se, että mahdollinen hallituskoalitio joutuisi jo ennen vaaleja kertomaan selvästi, mitä se tahtoo tehdä ja miten rahoittaa suunnitelmansa, vaikuttaisi varmasti äänestäjien valintoihin.
  Nykymenolla hallitusohjelmalla ei välttämättä ole paljoa yhteistä sen kanssa, mitä luvattiin.

  1. Kaksi eniten eduskuntapaikkoja saanutta puoluetta voi hyvinkin olla lähes joka asiassa täysin eri mieltä mihin suuntaan pitäisi mennä. Ei sellaisesta hallituksesta mitään tule.

   1. Hallitus politiikka on aina myöntämistä ja sille ei voi kokoomuskaan yhtään mitään
    Jotenka ei ole lainkaan hyvä asia jos hallituksessa istuisi vasten tahtoisia puolueista joilla ei ole yhteistyöhaluja terv tepivaari

  2. Suomen järjestelmä saada hallitus aikaiseksi ei aja äänestäjien etua. Eli on lopulta ihan sama ketä äänestät, koska suuret vanhat puolueet ajaa omaa etua ja vastustaa tässä tapauksessa PS puoluetta joka on Suomen ainut oikeistolaispuolue joka ajaa suomalaisten asiaa.

   Kok ja Sdp on kuin veljeksiä keskenään ja muutkin liittoutuu PS puoluetta vastaan. Meininki on kuin Ryssälässä konsanaan…eli kansa ei päätä vaan politrukit ja komissaarit…

 4. Sanoisin että vappupuheet on parempi jättää vappupuheiksi, ei linjanvedoiksi.

  Tampereella kävin kuulemaan parit puheet. Oleellisin sanoma on ”muistakaa äänestää eurovaaleissa”.

  Ei, huijasin. Oleellisin sanoma oli siman ja munkkien jakaminen kansalle.

 5. vedonlyöntitilanne:

  https://veikkausbonukset.com/artikkelit/eduskuntavaalit

  Puolue Osallistuu hallitukseen EI osallistu hallitukseen
  SDP 1,05 ………………………………………8,00
  Perussuomalaiset 4,00 ………………………..1,20
  Kokoomus 1,45 ……………………………….2,55
  Keskusta 2,55 ………………………………………1,45
  Vihreät 1,20 ………………………………………4,00
  Vasemmistoliitto 2,30 ………………………..1,55
  RKP 1,25 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3,50
  KD 1,60 ……………………………………………..2,20

 6. Jaa että hevosmiesten tietotoimisto on veikannut siltä tuo näyttää terv tepivaari

  1. Juuri näin. Jussi on sanonut selvästi ettei käännä takkiaan hallitukseen pääsemisen takia ja näin tulee eräät nyt tekemään…

 7. Vappurapaloita heitelty simapäissään puolin ja toisin, niihin kannata tarttua – ainakaan puolueiden seriffiosastoilla.

 8. Onkohan Anti Rinteen ajatuksena tarjota suomalaisten kustannuksella mahdollisimman monelle humanitääriselle maahan muuttajalle täysi ylläpito vuosiksi eteenpäin? – velkarahalle tietysti, vai ..

  Meidän tulisi saada maan johtoon henkilöt, jotka ensisijaisesti pyrkisi korjaamaan Suomessa olevat epäkohdat – velan ottamista lisäämättä. Meillä on kyllä riittävästi omiakin ongelmia:

  1. Liian alhainen työllisyysaste, mitä poikii köyhyyttä ja suuret sosiaaliturvamenot. Viimmeksi mainittu johtaa korkeisiin veroihin työllistetyille.

  2. Vanhusten hoito on osin retuperällä.

  3. Opiskelu mahdollisuuksia on heikennetty. Opiskelun suuntautumisen korjaukseen ei ole panostettu riittävästi.

  Humanitäärinen maahanmuutto heikentää huoltosuhdetta – ei pelkästään Suomessa vaan kaikkialla maailmassa.

Kommentoi