Vaalituloksen veikkaus kovassa huudossa

Demari-lehti kertoo valistuneen arvauksen olevan seuraava:

Demarit

Kokoomus

Persut

Kepu

Vihreät

Väiskin valistunut arvaus on:

Persut

Demarit

Kokoomus

Vihreät

Kepu

Mikä on sinun valistunut vaaliarvauksesi? Lähes miljoona ääntä on jo annettu ja niistä suurin osa menee persuille.

18 Replies to “Vaalituloksen veikkaus kovassa huudossa”

 1. Vähän luulen että Sipilä on tehnyt niin kovaa työtä, väsymättömästi ja kiitettävästi, että hän kyllä nostaa Demarit kärkeen. Persuilla on saumat olla kakkosena, mutta Orpo ei tee siitä helppoa, hän on skarpannut paljon viime päivinä.

  Vihreiden nousu voisi onnistua vain jos nuoret saataisiin innostumaan äänestämisestä, mutta siitä ei ole merkkiäkään. Silti heillä on

  Ehkäpä siis SDP-PS-Kok-Kepu-Vihr.

  Hallituksesta en tiedä muuta kun että RKP siellä on koska persuja lukuunottamatta kaikki rakastavat heitä ja persutkin voisivat tuon kompromissin tehdä.

  1. Näin se menee, järjestyksesi on oikea. Ja sinipuna hallitusta pukkaa, muutama ”takiaispuolue” vielä mukaan 😉

  1. Pääkaupunkiseudulla ja Tampereen suunnalla ainakin riittää idealisteja

 2. Omasta mielestäni paljon mielenkiintoisempi kysymys on se nouseeko yksikään puolue yli 20% kannatukseen ja ellei niin voidaanko silloin puhua enää suurista puolueista?

  PerusSuomalaisten kannatus voi vaaleissa olla ihan mitä tahansa välillä 9 -16% ja yli 10% on hyvä, yli 13 erinomainen, kun otetaan huomioon viimeisen parin vuoden ajan tapahtumat.

  Toisaalta vaikka tulos olisi 0% niin en katuisi ääneni antamista. Annoin sen omien ajatuksieni pohjalta, ilman vähäsintäkään kiinnostusta siitä moniko on samaa miletä.

  1. Moni tuttavani on PS edustajalleen äänensä myös antanut, usko vanhoihin puolueisiin on erittäin heikko varsinkin henkilöillä jotka haluaa äänestää itse eikä puolue määrää äänestettävää.

 3. Kiitos kommenteista ja leikkimielisestä arvailusta vaalituloksista. Kun äänet on laskettu, tiedämme tulokset, jos ei ole tapahtunut vaalivilppiä, jka on Suomessakin täysin mahdollista.
  Kun kansa on puhunut, niin pulinat pois.

 4. En ota muuta kantaa viimeiseen gallupiin kuin sen, että yksikään puolue ei enää siinä ole yli 20% kannatuksessa, mielenkiintoinen asia jota jo aiemmassa kommentissa nostin esille.

  Miten määritellään ”suuri puolue”?

Kommentoi