Väiskin MOT: Valtion velkaantuminen -uhka itsenäisyydelle

Valtion velka on kasvanut viime vuosikymmenellä huolestuttavan paljon. Samaan aikaan Suomea on hallinnut porvarihallitukset, joissa Stubbin hallituksessa oli valtiovarainministerinä Jutta Urpilainen (SDP).

Kun valtion velka oli vuonna 2008 vain hieman yli 50 miljardia eli noin 25 % bruttokansantuotteesta, niin velka on nyt 105 miljardia euroa ja kasvaa joka hetki valtiovarainministeriön velkakellon mukaan. Valtion velka on siis enemmän kuin tuplaantunut kymmenessä vuodessa eli sen ajan, kun olemme olleet euron kahleissa. Jokaisen suomalaisen osuus valtion velasta on noin 20.000 euroa.

Suomen valtion velka
105 185 189 593,81 euroa

 

sinun osuutesi valtionvelasta
19 044,93 euroa

Alamme olla nyt jo siinä vaiheessa, että suuri valtionvelka on uhka itsenäisyydellemme. Kreikan tie on meidän tie, jos ei jotain dramaattista muutosta saada aikaan. Vain onko federalistien juoni velkaannuttaa maa, niin se joutuu sen takia EU:n ohjaukseen, kuten kävi Kreikan ja lopulta liittovalioon.

Kreikkahan ei ole ollut enää pitkiin akoihin itsenäinen ja johtuu juuri siitä syystä, että velkaa otettiin surutta murutta, kunnes pää tuli vetävän käteen.

Siitäkö syystä Sipilä puolustaa  85 % enemmistön päätöksentekooikeutta rahaliittoon, että suuret maat voivat tehdä päätöksiä, kysymättä meiltä pieniltä mitään. Ja onko Sipilällä tiedossa palkkiovirka rahaliitossa vaalien jälkeen?

Nyt on kansalaisten oltava valppaana. Meitä huijataan ja meille valehdellaan, joka tarkoittaa, että suuria tapahtumia on odotettavissa.

19 vastausta artikkeliin “Väiskin MOT: Valtion velkaantuminen -uhka itsenäisyydelle”

  1. Väiski, tiedoksesi että Kokoomus olisi halunnut leikata julkisia menoja, jotta ei olisi velkaannuttu hirveästi. Kommarit, demarit ja hirveät eivät suostuneet leikkauksiin, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa velkaa.

    Julkiset palvelut pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen ja lakkauttaa kokonaan vähiten tärkeitä niin paljon, että velkaa ei tarvitsisi ottaa lisää vaan sitä voitaisiin lyhentää.

    Lakkautettavien palvelujen henkilökunta pitäisi irtisanoa lyhyellä irtisanomisajalla ja sitten kouluttaa tekemään jotakin hyödyllistä.

  2. Jos PS olisi saanut kaikki nukkuvat äänestäjät hereille vuonna 2011, niin 25% heistä olisi äänestänyt PS-puoluetta. Jolloin Soini ja Urpilainen olisivat jättäneet Kreikan velat huonosti hoidettujen saksalaispankkien niskoille, jolloin Saksa itse olisi saanut maksaa pankkituet.

    Mutta Kohtalo kosti Suomelle ja teki ”me tienaamme tällä” Kataisesta pääministerin. Sen lisäksi, että sitouduimme Kreikan velkoihin, joutui vapaamuurari Katainen saadakseen enemmistöhallituksen aikaan tekemään hallitussopimuksen, joka johti muuhunkin törsäilyyn velkarahoilla.

    Jos Katainen on vapaamuurari, niin kuin väitetään, niin hän oli invalidi vannomaan ministerivaloja ennen kuin olisi puhdistautunut vannomistaan vapaamuurarivaloista.

  3. Käteinen (KOK) kävi Suomelle kalliiksi, ikä Stubido (KOK) tilannetta parantanut.

  4. ”Lipponen, joka kehitti euron, moitti VVM Kataista ja Vanhasen hallitusta palkkarallin aloittamisesta, joka aloitti velkaantumisen, lisäsi työttömyyttä ja johti vielä Sipilän hallituksen kikyilyynkin.”

    Lipposella oli jo alkuaan takataskussaan sisäisen devalvaation kortsu.

    https://www.youtube.com/watch?v=TSngJmYPBCE

    Sisäisenkin devalvaation käytössä on ongelmia. Mm. kuntien verotulot ovat olleet odotettua pienemmät.

  5. Miksi sitten haalitaan jatkuvasti lisää velvoitteita, kuten haittamaahanmuuttajia, kun kaikki tehdään velkaantumalla vaan lisää. Sehän on aivan järjen vastaista. Pitäisi mielummin tehdä kaikkensa lopettaakseeme haittamaahanmuuton. Valtion byrokratia on myös paisunut aivan liikaa. Huono johtaminen on suuri syyllinen ylisuureen virkakuntaan. Väitän, että neljännes valtion virkamiehistä on liikaa. Hallitusten lupaamat byrokratian remonttitalkoot ovat aina jääneet vain lupausten tasolle. Valtion tulonsiirtopolitiikka pitäisi nopealla aikataululla siivota täysin. Mitä järkeä on maksaa esim.lapsilisiä hyvätuloisille, jotka pannaan pankkiin lapsen tilille odottamaan hänen aikuistumistaan. Lapsilisä on tarkoitettu käytettäväksi lapselle lapsen ollessa pieni. Näitä rahareikiä on paljon, joista voitaisiin luopua, jos on tietotaitoa ja kanttia.

    Poliitikkojen lupaukset aina ennen vaaleja olivat myös Kreikan ylivelkaantumisen syy. Nyt taas luvataan meillä ympäristösuojelun nimissä vaikka mitä ja kaikki maksaa. Mistä persaukinen valtio aikoo ottaa n e rahat, muuta, kuin lainaamalla.

    Vaikuttaa vahvasti siltä, että tämä ylivelkaantuminen on saatanallinen juoni viedä Suomi liittovaltioon. Suuret amerikanjuutalaiset pankkirit lainaavat mielellään valtioille ja poimivat ne sitten kujin kypsän hedelmän hallintaansa, kun lainoja ei enää pystytä maksamaan. Kreikka on varoittava esimerkki, Kreikka sai tosin muut euromaat lainojen takuumiehiksi, mutta toista vastaavaa ei enää löydy, joten kohtalo on kovempi seuraavilla, kutenSuomella.

  6. Väiskiäkään ei hoidettaisi, ellei valtiolla olisi siihen varaa velalla tai ilman. SOTE:n torppaaminen nostaa veroastetta ja lisää valtionvelkaa ja laskee luottoluokitusta.

    1. No esitetty sote-uudistus ei sekään ainakaan valtionvelkaa laske, eikä laske veroastetta, eikä paranna luottoluokitusta.

    2. Väiski maksaaa hoitonsa ihan itse omilla säästöillään. Olen nimittäin tarkan markan jätkä.

  7. Vaikka ei ole mitään tehty oikein ja sekin vähä väärin, niin valtion talous on hyvin hallinnassa. Valtion velkaprosentti lähes EU; n viitearvossa. Se oli vuonna 2017 61.3%bkt;sta, josta se on ollut selvästi laskussa. Valtion velkaa lyhennettiin viimevuoden puolella miljoonia. Luottoluokittajat ovat pitäneet Suomen edelleen Euroopan korkealla asteikolla.

    1. Olen eri mieltä Pentin kanssa. Kun valtion velka vaan kasvaa, vaikka on korkeasuhdanne ja työllisyyskin tyydyttävä, niin mitä sitten kun taas laskusuhdanne alkaa, joka muute on jo alkanut. Vienti ei vedä ja työttömyys lisääntyy. Valtion menot vain kasvavat. On otettava lisää velkaa ja hupsista rallaa yhtä-äkkiä ollaan siinä, että valtion velka on yli 60 % bruttokansantuotteesta, Jos laskusuhdanne jää pitkäksi aikaa, kuten niillä on tapana jäädä, niin aina vaan pahempi Suomelle, jossa väki vanhenee ja huoltosuhde pahenee. Tarvitaan aina vaan enemmän valtiota elättämään suomalaiset vanhukset, joita jo nyt on noin miljoona, mutta 10 vuoden kuluttua puolitoista miljoonaa. Siis nyt on korkea aika panna suu säkkiä myöten ja alettava saneeraamaan valtion toimintoja.

  8. Miksiköhän viime aikoina aika vähän ollut esillä kuntaliitokset. Niitä niputtamalla vapautuisi paljon virkamiehiä tuottavaan työhön, pois rasittamasta raskasta julkista sektoriamme suurine kustannuksineen.

    Mikkä minä nyt olen sanomaan mutta Pentille nyt kumminkin plussat pyrkimyksestä kohtuuteen ja tasapuolisuuteen sekä nojautumisesta faktoihin.

    1. Myllymatti, nuo kuntaliitoksethan oli aikansa ilmiö. Niitä on paljon mietitty ja tutkittu, eikä aina ole paljon annettu kiitosta. Monessakin tutkimuksessa on todettu niiden olevan täysin jotain muuta, mitä on toivottu. Onhan se selvä, että jos kaksi velkaista liitetään niin tulee yksi vieläkin velkaisempi.

      Hyvä esimerkki on täällä meidän kulmilla, liitettiin Toijala, Viiala, Kylmäkoski ja niistä tehtiin Akaan kaupunki. Hyvin ei mene nykään yhdelläkään, palvelut toki on poistettu suurelta osin ja velkaa tehty lisää.

      1. Tuossa nyt vain ajattelin verovaroin kustannettavien virkamiesten märää mikä vähenisi. Toki kuntaliitos voi olla hyvä tai huono riippuen siitä miten ja minkälaiset kunnant liittyvät yhteen.

  9. Tällä kaudella paljon rahaa palanut kaikenmaailman konsulttien käyttöön heidän sorvatessa lehmänkauppoihin sopivia paperipinoja joita tuskin kukaan edustaja on jaksanut lukea saati ymmärtänyt. Onneksi Risikko palautti edes yhden uuteen tarkasteluun.

  10. Suomea hallitaa paljolti konsulttien ja lobbaajien voimin. Olisi tärkeätä tietää, kuinka paljon valtio käyttää konsultteihin vuosittain. Lobbajat ovat usein entisiä korkeita virkamiehiä tai jopa ministereitä, kuten hoivabisneksen ylimmässä johdossa. He tietävät paremmin, kuin ministerit miten asiat pitää järjestää riistokapitalistien hyödyksi. Kuinkahan paljon esim. Orpo saa Terveystalolta ja Mehiläiseltä vaalirahaa? Suoraan tuskin mitään, mutta mutkan kautta varmasti paljon.

  11. Muut puolueet lisäävät siihen konjakin, kuten tapoihin kuuluu, vai.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *