Vanhusten ala-arvoinen hoito on saanut kasvot

 

Kuvakaappaus IS:stä.

Kuvassa on Marja Aarni-Isohanni. Hän on entinen SPR:n toimihenkilö. SPR on, kuten tunnettua hyväntekeväisyys järjestö. Olisi kuvitellut, että Isohanniin olisi tarttunut hyvän tekijän ominaisuudet, mutta kävi päinvastoin, hänestä tuli pahantekijä. Ja mikä pahinta hän teki pahaa suomalaisille vanhuksille. Hänet sokaisi rahanahneus.

Vanhusten hoivatyö ei sovi pörssiyhtiöille lainkaan. Vain, jos yhteiskunta säätää tarkat kriteerit hoivatyön suorittamisesta voi tulla kymykseen liiketoiminta. Silloin pitää olla tarkkaan määrätty hoitajamitoitus kussakin tapauksessa erikseen. Hoivataloja on nimittäin erilaisia. On muistisairaille omansa ja tehostetun palveluasumisen taloja jne.

Isohannia ei saa nyt päästä luikkimaan pakoon ilman mitään seuraamuksia. Paljon pienemmistäkin teoista rangaistaan, kuten vihapuheista.

Paljon puhutaan mm. maahanmuuton yhteydessä ihmisoikeuksista. Isohanni syyllistyi ihmisoikeuksien loukkauksiin, toistuvasti ja tietoisesti monta vuotta. Hänet pitää panna nyt vastuuseen teoistaan. Ihmisoikeuksien loukkaus on vakava rikos myös silloin, kun se kohdistuu suomalaisiin vanhuksiin.

14 Replies to “Vanhusten ala-arvoinen hoito on saanut kasvot”

 1. Huom. Kokoomus ei ole syytön näihin Esperin tapauksiin. Kokoomus on nimenomaan vaatinut valinnanvapauden sumuverhossa yksityistämistä vanhusten hoitoon.

  1. Täälläkin on kokoomuksen edustajat painottaneet valinnanvapautta….tuosta on vapaus kaukana. Tässä nähdään kuinka ahneita eräiden puolueiden henkilöt on, muistakaa kun äänestätte…

   1. Kaikki vaikuttaa kaikkeen,,, Aarnio-Isohanni on tuon firman raha-ahne, moni puolue oli yllättäen ajamassa yksityisille hoitofirmoille hommia,,,raha se näitäkin kiinnostaa, ei tässä hyväntekeväisyyttä noudateta.

    Katson että myös puolueet jotka ajaa tälläista agendaa on omalta osaltaan syyllisiä tapahtuneeseeen, katsokoon joku muu toisin, tämä on minun mielipide. Saatiinhan sitä muutakin keskustelua kuin pelkkiä persuja näille aaloille…

  1. ” Mitä pidempään se jatkuu, niin sitä paremmat mahdollisuudet yksityisellä puolella on. Olemme käyneet voimakkaasti kunnissa esittämässä vaihtoehtoa.

   – He haluavat tehdä sote-ratkaisuja niin kauan kuin se päätös on vielä heillä. Sen takia epävarmuus on meille hyvä.

   Lausunnon voi kääntäen lukea niin, että jos sote-uudistus kaatuu eduskunnassa keväällä, se tuskin hidastaa parjatun hoivabisneksen kasvua.”

   (Iltalehti)

  1. Tämä hallitushan on täynnä ”arvojohtajia”, niitä ei näy missään kun ongelmat alkaa, sodassa tälläisillä ”johtajilla” pyyhitään kanervaa kun persettä pyyhitään siihen samaan paikkaan, ei jatkoon.

 2. SPR:llä ja hyvän tekemisellä on aika lailla yhtä paljon tekemistä keskenään kun ruotsin kielellä ja suomalaisten hyvinvoinnilla. Jos hän kerran aiemmassa tehtävässä kuppasi verorahoja maksaakseen järjestökentän ylivertaisesti suurimpia palkkoja itselleen, miksei hän olisi jatkanut samaa mallia vastakin?

  Ahneus vetää sinne missä valvonta on pientä. Valvonta on pientä järjestöissä jotka ovat lain yläpuolella, sekä firmoissa joiden hallinto on piilotettu veroparatiisiin.

  1. Pitää muistaa että tämä on jäävuoren huippu, vastaavia rahahaukkoja on joka firmassa, yhteisöissä, puolueissa, joka paikassa, sen minkä irti saavat, kyllä lähtee mukaan ja se ahneus on käsittämätöntä.

Kommentoi