Vihdoinkin Valvira on herännyt valvomaan

Olen asunut Esperin pyörittämässä hoivakodissa 13 vuotta ja en ole kertaakaan nähnyt yhtäkään valvontaviranomaista käymässä talossa. Monta kertaa olisi ollut hyvinkin aiheellista , sillä Esperi, joka on pörssiyhtiö, on jatkuvasti ollut henkilöstön mitoituksen osalta siinä tilanteessa, että hoidettavat jäävät hoitamatta.
Hoivabisnes on pörssiyhtiöille sitä, että hoivataan osakkaiden rahoja ja jätetään maksajat eli vanhukset lähes heitteille. Kun osakkaat (ulkomaiset sijoittajat) vaativat parempaa tuottoa sijoituksilleen, niin se voi toteutua vain palvelua heikentämällä.

”SOSIAALI- JA TERVEYSALAN lupa- ja valvontavirasto Valvira on keskeyttänyt Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla sijaitsevan Esperi Caren pyörittämän yksityisen hoitokoti Ulrikan toiminnan. Päätös tehtiin torstaina, ja sen taustalla on toimintaan liittyvät epäkohdat ja ongelmat.” IS 25.1.2019

”VALVIRAN lakimies Reija Kauppi kertoo Helsingin Sanomissa, että hoivakodissa on havaittu ”vakavia laiminlyöntejä” ja siellä on ollut ”akuutti kriisitilanne”. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Valvira määrää yksityisen hoivantarjoajan keskeyttämään toimintansa.” IS 25.1.2019

”Kaupin mukaan valtakunnallisesti toimivan Esperi Caren toiminta on laajemminkin selvityksessä. Ongelmatapauksia on tullut Valviran tietoon kymmenistä eri yksiköistä usean aluehallintoviraston alueelta.” IS 25.1.2019

Toivottavasti Valvira nyt ryhdistäytyy ja alkaa suorittaa valvontakäyntejä kaikissa maamme palvelutaloissa. On nimittäin todennäköistä, että Esperin tapaus on vain jäävuoren huippu.

9 vastausta artikkeliin “Vihdoinkin Valvira on herännyt valvomaan”

  1. Taitaa se Esperi rakentaa aika tiheänkin verkoston. Juuri eilen luin uutisen, jonka mukaan meidänkin kunnan yksityinen hoivakoti on myyty sille. Perusteena oli parempien siipien kantavuus.

  2. Valviraan tulisi myös ohjata lisäresursseja paremman valvonnan mahdollistamiseksi.

  3. Sen pääomistaja on Marja Isohanni-Aarnio, joka on tehnyt ei alan ihmisenä roiman tilin busineksillään. Nenä se on, joka rahan haistaa, se hänellä on ollut.
    Kaikki Esperin businekset luupin alle ja pian.

  4. Todella vakavaa jos toimitaan on pitänyt kovalla kädellä ottaa ohjat.
    Tätäkö on hallituksemme ajamana
    tuleva yksityinen Sotekin?
    Onnettomat päättäjämme myyvät vanhuksemme
    yksityisille rahastajille ja pesevät kätensä kuten Pontius Pilatus.
    Mikä on Valvira valvojana kun moista pääsee tapahtumaan?
    – Isäni myytiin viimevuosisadan alussa lapsi-orpona halvimmalla ottajalle ja siitä ei ole hyvää kerrottavaa.

  5. Yllätyin että Kristiinankaupunki. Kysehän on eräästä ”kielisodan kylistä” tässä maassa. Todennäköisesti Esperi oli ollut liian kiltti suomenkielisille jonka jälkeen RKP tilasi sinne tarkastajat. Ei siinä kylässä muutoin mitään tapahdu.

    Hieno paikka vierailla kyllä. Jos rantareittiä pitkin ajaa vaikka etelästä Vaasaan päin niin kannattaa piipahtaa.

  6. Nyt on Esperin toimitusjohtaja myöntänyt virheet ja perustellut niitä sillä, että johto pääkonttorissa ei ole ottanut tarpeeksi vakavasti paikallisen henkilökunnan hätähuutoja liian vähästä hoitajien määrästä. Tämä on minulle tuttua, kun ollessani Esperin hoivakodissa henkilökunta valitti jatkuvasti samasta asiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *