Viimeinen taisto Sotesta alkaa tänään

Eduskunnan sosiaali -ja terveysvaliokunta aloittaa tänään Sipilän sote -ja maakuntauudistuksen viimeisen taiston sorvatakseen mietinnön, josta eduskunta sitten äänestää jaa tai ei.

Avain kysymys on riittääkö aika valiokunnan työlle ja miten Sipilä aikoo kepuloida valiokunnan työn kanssa. Tiedetään, että hallituspuolueiden valiokuntajäsenet hoputtavat koko ajan ja vaativat jopa iltaistuntoja, jotta mietintö saataisiin suureen saliin vielä ennen vaaleja.

Vaalit ovat 14.4 2019 eli aikaa on 3 viikkoa, kun eduskunnan vaaliloma alkaa kuukautta ennen vaaleja. Sipilä on jo vaatinut, että eduskunta kutsutaan tarvittaessa koolle myös vaaliloman aikana.

Monet asiantuntijat ja valiokunnan jäsenet ovat sanoneet, että aika ei riitä, sillä lakipaketti on vieläkin monilta osiltaan auki. Se on osoitus Sipilän hallituksen huonosta lainvalmistelusta.

Jos nyt kuitenkinkävisi niin, että laki ehtisi äänestykseen ja jaa-äänet voittavat, niin asia ei pääty siihen.

Seuraava hallitus joutuu panemaan toimeksi lait. On  aivan selvää, että seuraava hallitus avaa lait uudelleen ja tekee paljon muutoksia, sillä nyt jo tiedetään ja sen on myöntänyt pääministerikin, että myöhemmin voidaan korjata lakeja pääasia on, että se saadaan puutteellisenakin hyväksyttyä.

Siis sellaisena kun suuri lakipaketti mahdollisesti hyväksytään tällä vaalikaudella se ei koskaan tule voimaan.

Vaalit ovat välissä ja kansa valitsee sellaisen eduskunnan, joka ei Kepun ja Kokoomuksen lehmänkauppoja hyväksy.

2 vastausta artikkeliin “Viimeinen taisto Sotesta alkaa tänään”

  1. Sipilän : ”tulos tai ulos” lause taitaa toteutua omalla kohdallaan…

  2. Lehmänkauppoja juu. ISsän lööpin perusteella heräs ajatus että kun päättäjä sairastuu niin hoidoissa löytyy. Kaikki yksityistä.
    No, kun päätetään vanhuksen hoidoista ja kakkavaipoista niin niistä voi säästää ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *