Viron persut myötätuulessa

Viron konservatiivinen kansanpuolue Ekre kannatus on kovassa kasvussa, kuten suomessakin persujen kannatus. Virossa ei ole paljon maahanmuuttajia, mutta hekin pelkäävät pahinta, että EU velvoittaa heitä ottamaan lisää maahanmuuttajia. Siksi Viron persut ovat nopeassa tahdissa saaneet vastakaikua Viron kansalta.

Nyt on koko Euroopassa maahanmuuttokriittisillä puolueilla kova draivi menossa. Tulossa on EU:n parlamenttivaalit ja on ennustettu, että Euroopan maahanmuuttokriittiset puolueet voittavat vaalit ja saavat jopa kolmanneksen meppipaikoista.

EU:n komissio samoinkuin kaikki muut puolueet, Suomessa myös demarit ovat nyt jo paniikissa. Siksi he yrittävät jopa sananvapautta rajoittamalla saada pysäytettyä m aahanmuuttokriitisten juna, joka pörhältää kovaa vauhtia kohti suurta vaalivivoittoa.

Kaikki edellä kerrottu näkyy ja kuuluu Suomessakin. Siksi mm. persuja ei haluta mukaan mihinkään hallitukseen vaikka vaalit ovat vasta edessä. Jospa persut olisikin vaalien jälkeen suurin puolue. Mites sitten suu pantaisiin mm. demarileirissä. Jos ei kukaan halua olla persujen johtamassa hallituksessa, on edessä uudet vaalit ja persut saa vielä suuremman voiton.

Siinä on miettimistä sydänsairaille Sipilälle ja Rinteelle. Toivottavasti ei sydän petä, kun kyyseessä on niin paljon juuri pumppua vaativa ponnistus.

8 vastausta artikkeliin “Viron persut myötätuulessa”

    1. Jos Viron ekre koostuu patriooteista, niin voimme ymmärtää toisiamme. Mutta jos ekre koostuu kiilusilmäisistä nationalisteista freudentalistien tapaan, niin emme voisi kunnioitta toisiamme.

      1. Hesari:

        ”Äärinationalistista populistipolitiikkaa tekevä Viron konservatiivinen kansanpuolue Ekre voi mielipidemittausten mukaan saada jopa viidesosan äänistä. Politiikantutkijan mukaan Ekre voi kuitenkin kärsiä tunnettujen ehdokkaiden puutteesta.”

        Jos Hesari on oikeassa, ekre on samanlainen äärinationalistinen perseläpi kuin RKP:kin.

        Mutta Hesari voi kirjoitella vastoin parempaa ymmärrystään.

  1. Hesarikin on herännyt

    ”Viron perus¬suomalaiset” voi nousta sunnuntaina suur¬puolueeksi
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006020420.html
    2.3.2019

    ”Viron perus¬suomalaiset” voi nousta sunnuntaina suurpuolueeksi – maahan¬muutto nousi vaalien teemaksi, vaikka turvapaikanhakijat karttavat Viroa [ Eikö tuot pakolaisille Virossa ole yhtä avokätisiä kuin Suomessa ovat?]

  2. Viron Ekre ajaa Virolaisten asioita. ei koko maailman avustamista.

    Perussuomalaiset ajaa suomalaisten etua, niin ettei tarvitsisi lähteä Viroon.

    Vastaavasti poliitikot, jotka eivät aja suomalaisten asioita, voisivat mennä vaikka Timbuktuun.

  3. Elintasoturistien puolustajille lasku heidän aiheuttamistaan kustannuksista esim. pysyvästi 100€/kk.
    Tarvittaessa laskua voidaan nostaa kustannusten kasvaessa.

  4. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006020420.html

    MUTAKYLPYLÖISTÄÄN tunnetun Haapsalun kaupungin kaduilla ei juuri näe muita kuin valkoihoisia ihmisiä.

    Siksi tuntuu hieman yllättävältä, että täällä Länsi-Virossa sunnuntain parlamenttivaalien suurimmaksi puolueeksi on nousemassa kaikista vaihtoehdoista se, jonka johtohahmo tunnetaan muun muassa lausunnosta ”näytä mustalle ovea”.

    Suurin osa Viroon muuttavista ihmisistä tulee naapuri¬maista. Turva¬paikan¬hakijoita Viro ei kiinnosta. Viime vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana sieltä haki suojelua 75 ulkomaalaista.
    Siitä huolimatta maahanmuutto on Viron vaalien suurimpia teemoja. Maahanmuutosta haluaa keskustella erityisesti Viron konservatiivinen kansanpuolue eli Eesti konservatiivne rahvaerakond (Ekre).

    *
    Ekreä voisi melkein kutsua ”Viron perussuomalaisiksi”. Sen puolueohjelma puhuu suoran kansanvallan ja niin sanottujen perinteisten perhearvojen lisäämisestä. Ekren tavoitteena on ”säilyttää virolainen kansallisuus, kieli ja kulttuuri läpi aikojen”.

    Valtaosa Viron puolueista on kansallismielisiä ja konservatiivisia, mutta Ekre erottuu joukosta.
    *
    SEITSEMÄN vuotta sitten perustetulla Ekrellä on nykyään seitsemän edustajaa 101-paikkaisessa parlamentissa eli riigikogussa. Viron yleisradioyhtiön ERR:n helmikuun lopulla julkaiseman mielipidemittauksen mukaan Ekrestä voi tulla nyt jopa kolmanneksi suurin puolue.

    Ekrelle on ennustettu mielipidemittausten pohjalta jopa 20 prosentin äänisaalista. Se tarkoittaisi edustajien määrän kasvua kahteenkymmeneen.
    *
    Tiina Kalamees pitää puolueen asenteesta. Hänen mielestään Viron nykypolitiikka merkitsee hyysäystä ja vapauksia niille, jotka tulevat nauttimaan muiden turvaamista etuuksista, ja kuluerää niille, jotka rakentavat kotimaataan. Tästä hän syyttää vanhojen puolueiden eliittiä.

    *
    YK:N siirtolaisuussopimus oli kaataa Viron hallituksen marraskuussa. Sopimus oli yritys saada aikaa maailmanlaajuiset yhtenäiset periaatteet, jotka koskevat siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa.

    Viroon ei ole liiemmin tunkua sellaisista maista, joista saapuu pakolaisia esimerkiksi Suomeen. Sopimuksen pelättiin kuitenkin ”hämärtävän laillisen ja laittoman siirtolaisuuden rajaa, suosivan siirtolaisuutta ilmiönä ja pitävän sitä hyvinvoinnin lähteenä”, kuten oikeusministerinä toimiva Isamaa- eli Isänmaa-puolueen Urmas Reinsalu asian ilmaisi.

    Sopimus jäi allekirjoittamatta, vaikka sen ei ollutkaan tarkoitus sitoa maita mihinkään juridisesti.
    *
    Ekren mielestä Viron pitää voida itse päättää pakolaiskiintiönsä eikä EU saa määrätä asiasta.

    ”Liikaa on se, kun tulee olo, etten enää asu omassa kotimaassani”, Kalamees sanoo ja vertaa tilannetta neuvostovallan aikaan.

  5. Jos Virossa olisi Suomen puolueen kaltaisia kuten Kokoomus vallan kahvassa, Virossakin olisi paljon haittamaahanmuuttajia, onneksi näin ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *