Ylen suuri vaalikeskustelu oli suuri floppi

Ylen suuri vaalikeskusteli osoitti  jälleen kerran, että Suomen poliittinen eliitti (puolueiden puheenjohtajat) eivät pysty älylliseen keskusteluun, lukuunottamatta Jussi Halla-ahoa.  Puhutaan aidanseipäistä, kun pitäisi puhua aidasta.

Halla-aho sanoikin napakasti, kun toimittaja penäsi häneltä lukua sotealueiksi, että on turha täällä nyt kilpailla niillä luvuilla, kuhan ensin ratkaistaan kriiteerit miten sotealue tulisi muodostaa. Kaikkihan oli yhtä mieltä siitä, että tarvitaan leveämmät hartiat soten hoitamiseen, kuin nykyiset kunnat.

Suurin syy oli jälleen kerran keskustelun poukkoiluun se, että keskustelun vetäjät eivät ollet tehtäviensä tasalla. Alussa luvattiin, että kaikki saa yhtä paljon aikaa puhua, mutta se ei toteutunut. Vetäjät suosivat Rinnettä, Orpoa ja Sipilää. Ohjaaja näytti Orpon kuvaa silloinkin, kun joku muu puhui.

Nähdyn ja kuullun perusteella demarien Antti Rinne ei ole pääministeriainesta, mutta Jussi Halla-aho on.

Ylen suuri vaalikekustelu oli suuri floppi eikä antanut vaalikansalle muuta, kuin sekavan kuvan Suomen poliittisesta elämästä.

11 vastausta artikkeliin “Ylen suuri vaalikeskustelu oli suuri floppi”

 1. Nämä keskustelut kannataa katsoa jälkikäteen, jolloin voi hypätä
  ohi niistä puheenvuoroista, jotka ovat yhtäkuin hevonen veteen
  paskantaa, Se sanoo plup, plup ja plup.

 2. Melko väritön ja hajuton oli se keskustelu. Jos nyt joku pitää esiin nostaa, niin Orpo puhui paljon, sekosi sanoissaan ja katseli halveksien muita. Vastaavasti Halla- aho
  murjotti hiljaa suupielet alaspäin, eikä sanonut paljon mitään. En oikein kärkeen osaa nostaa ketään, tympäisevää oli.

 3. Ns. vaalikeskustelu oli pitkälti sitä mitä odottaa sopi eli pääosin vetäjien käsistä karannutta päällepuhumista, johon onneksi ihan kaikki eivät osallistuneet.

  Pari hauskaa huomiota kuitenkin nostan esille, joista ensimmäinen on se kuuluisa hävittäjämäärä, joka ei nyt ilmeisesti olekaan aivan kiveenhakattu 64 kpl oikeastaan enää kenenkään mielestä.

  No hetki sitten kaikki muu kuin 64 kpl olivat maanpetollisia mielipiteitä.

  Halla-aholta tuli tässä yhteydessä kyllä aivan erinomainen kuitti 62 toimivasta Hornetista ja siitä, etteikö nyt koko Suomea pystytä puolustamaan ja jos näin niin kannataako sitä julkisesti huudella.

  Sote osuutta voisi verrata keskusteluun polkupyörän renkaasta jossa kahdeksan keskustelijaa 99%:sti toistaa toisiaan renkaan tarpeellisuudesta ja siitä, että niitä on vähän erilaisia, jopa erivärisiä ja yhdeksäs toteaa sen oleellisen, että rengas pitää täyttää, jotta sitä voi käyttää.

  No mutta nyt suunta kardiologille, mutta ei eilisen vaalitentin johdosta 😉

 4. Niin miksi Orpo sai eniten puheaikaa jaarialleen?
  Miksi vajaan 2% edustaja sai niinkin paljon aikaa?
  Sipilän ote on mennyttä.
  Soten yhteyteen olisi sopinut maahanmuuton seuraukset laajemmin jotka vaikuttavat nimenomaan sotekuluihin.

 5. Se, että Halla-aho istui alussa pitkän tovin hiljaa oli seurausta siitä, että toimittajat lupasivat, että kaikki saa puhua yhtä paljon ja että ruudussa on kello, josta katsojat näkevät käytetyt ajat. Ei näkynyt kelloa ja alussa toimittajat haastattellivat vain Sipilää ja Orpoa sekä Rinnettä. Eihän siinä ollut osaa eikä arpaa Halla-aholla muuta kun fiksua miehenä istua hiljaa.

 6. Ei valiteta mutta todennettakoot ettei se ollut tasapuolista. Jollain tapaa laimeahkoa kuin jälleen toisen päälle liimaamista puhekavalkaadia. Siitä ei päästäne eroon.

 7. Harva viitsii seurata noita keskusteluja- en ole kuullut ainakaan naapureilta. Varsinkaan kuivaa Hallaa, joka sai pääasiassa lampaan perseitä toimittajilta.

  1. Juhani – ihan henk.koht.on jopa ilo 😂 lukea kirjoituksiasi, perspektiiviä.
   Hyvä että Karjalassa kajahtaa ”😉 🇫🇮 äl yli päästä perhanaa” .

  2. En sillä etteikö naapurit olisi varsin kattava ja varteenotettava otos, mutta kun nyt olet tehnyt selväksi sen ettei sinua kiinnosta, et lue, et kuuntele, etkä seuraa niin miksi ihmeessä kommentoit?

 8. Tuo hampaankolon särky on pirullista mutta akuutit pääsevät nopeammin piinapenkkiin.
  Näin yleisluontoisesti kuin perzipukamatkin voidaan hoidattaa.

  Oisko vaaliasetelmaa ilman puolue/- katsantokantaa 😀

Kommentoi