Jos Lastensairaalaa rakensi 60% muualta tulleita

On selvä asia kun rakennusta tekee n 60% työntekijöistä muualta tulleita veropakolaisia ei pidä ihmetellä että loppu saldo on n 60 % sutta ja sekundaa

Niin se vaan on ei tarvitse suuresti ihmetellä kun loppu tulos on tuota luokkaa joksi sairaala on nyt todettu

Tuota lastensaraala korjaa vielä moni suomi poika ja ihmettelee mikä on rakennus kulttuuri toisella maalla

Ei ole kovin tasokasta rakentamista Helsinkistä n 80 km päässä ja kun halvalla rakennetaan ei tuloskaan ole kovin hyvä tasoinen

Montakohan rakennusta Helsinkissä on samalla tasolla rakennettu uskallan sanoa siihen että aika moni

Tekiät taidetaan tietää mutta kiinni ei heitä saada se siitä halvalla tekemisestä seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

13 Replies to “Jos Lastensairaalaa rakensi 60% muualta tulleita”

 1. Eikös siellä ollut ainakin virolaisia ”ammattimiehiä”, jälkikin on sen näköistä.

 2. Lastensairaalassa eniten huoletti se tukien puliveivaus, kun ”tue lastensairaalaa” itse asiassa tarkoitti RKP:n säätiön rahoitusta ja itse lastensairaalan kaikki kulut tulevat kuitenkin 100% veronmaksajalta. Onneksi Suomen Kuvalehti paljasti huijauksen.

  Mutta rakennuslaatu on täällä surkeaa, eipä se uutinen ole…

  1. Mitä uutta siinä paljastuksessa oli- puuta heinää. Koko projektin rahoitus ja vastuut ovat olleet selvillä alusta alkaen osapuolten kesken.

   Veronmaksajat olisivat maksaneet kaikki investoinnit ja kulut ilman noita säätiöitä virheineen ym,. Jos edes koko sairaalaa olisi syntynyt.

   1. Kyllä siinä vaan oli aika iso syy muista maista tulleilla n 60 % rakennus työvoimalla kyse ei ole rahoitus puolesta
    Ja puuta heinää ei minulta tule mutta mitä saa halvalla no sitä itteää ja hosumalla kusipäitä maailmaan . terv tepivaari

 3. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/lastensairaala-kuumensi-tunteet-hus-ja-valtio-saavat-0-/0b5a6795-e667-31e1-b737-4b48ff320d45
  19.1.2014
  Lastensairaala kuumensi tunteet – ”HUS ja valtio saavat 0 %”
  *
  Miksi ihmeessä hankkeesta yli 80 prosenttia rahoittava HUS ja valtio eivät saa lainkaan omistusosuutta sairaalakiinteistöstä, Huhtasaari kysyy blogissaan.
  .
  Lastensairaalan kokonaiskustannukset ovat arviolta 160 miljoonaa euroa. Rahoituslähteitä on neljä: Lastensairaala-säätiön järjestämä kansalaiskeräys, HUS eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, valtio ja laina.
  Kansalaiskeräyksellä on tarkoitus saada kokoon vähintään 30 miljoonaa euroa. HUS maksaa 40 miljoonaa ja valtio 40 miljoonaa. Jäljelle jäävä 50 miljoonaa euroa on tarkoitus rahoittaa lainarahalla. Jos keräyspotti kasvaa yli 30 miljoonan, lainaosuus pienenee vastaavasti.
  .
  Säätiön rahaa mukana on vain 300 000 euron alkupääoma. Silti sairaalan valmistuttua rakennus jää säätiön omistaman kiinteistöyhtiön omistukseen. Sairaalan käyttäjä eli HUS maksaa lainarahan osuuden verran niin sanottua pääomavuokraa sairaalasta säätiölle.
  .
  – Tämän lainan kuittaa korkoineen myös HUS kuntiensa verorahoilla toimimalla valmistuneessa kiinteistössä 30 vuotta pääomavuokrasopimuksella. Näin ollen säätiö saa 100 prosentin omistuksen uuden lastensairaalan kiinteistöstä 300 000 euron sijoituksellaan, kun taas HUS ja valtio saavat omistuksesta 0 prosenttia, vaikka osallistuvat alkupääoman ja vuokrasopimuksen kautta rahoitukseen reilut 80 proenttia, Huhtasaari ihmettelee.

  Esimerkiksi HUS:n toimitusjohtaja Aki Linden kuitenkin puolusteli rahoitusmallia Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelman haastattelussa torstaina.
  Lindenin mukaan on selvää, että säätiö ei peri HUS:lta kiskurivuokria.

  1. Kyse ei ollut rahasta vaan huonosta työvoimasta muista maista joita oli n 60 % tekijöistä terv tepivaari

 4. Carte blanche -vuokrasopimus, juu. Ja koko ajan RKP tekee miljoonia rahaa verottomasti.

  En pidä siitä että säätiöt kikkailevat verorahoja omaan pussiin.

  En LAINKAAN pidä siitä että se tehdään lasten terveyttä uhmaten.

 5. Lahjoitin tuohon hankkeeseen. Mutta näyttää siltä, että nykyisin Suomessa kaikki ”kilpailutetaan” siten, että tehdään mahdollismman halvalla. Sairaala rakennetaan halvalla ja lapset hoidetaan halvalla. Lopputulos on sutta ja sekundaa, Pääasia näyttää olevan, että sijoittajat keräävät voitot.

 6. Työn jälki ja rakentamisen valvonta samaa tasoa kuin suomalaisessa yhteiskunnan harjoittamassa koulujen ym hometalojen rakentamisessa.

 7. Oliko tämäkin lasten hyväksi rakennettu säätiö huijaus ?

  ALYS= Arvo ja Lea Ylppö säätiön perusti Yhtyneet Kuvalehdet, jossa olin neuvottelijana ja toimeenpanijana.
  Tarkemmin, Seura-Lehti oli idean isä ja perusrahoituksen hankkija ja vastasi lasten neurologian professuurin toteutumisesta.
  Aluksi emme tienneet, mihinkä ”lehtipoikaoperaation” tuotot pantaisiin, ainoastaan se, että lasten hyväntekeväisyyteen.
  Siksi marssimme Arvo ja Lea Ylpön pakeille, joka ehdotti rahojen sijoituksen paikaksi tuon professuurin synnyttämiseksi.
  Tai, ei se niin yksinkertaisesti mennyt; Ylppö pani minun luettavakseni saksankielisen väitöskirjansa aiheesta ääneen. Sitten hän naureskeli ja vakuuttui, että olimme oikealla asialla.
  Kun tarpeeksi rahaa oli saatu kasaan, professuuri siirtyi HUS:in alaisuuteen ja julkisen rahoituksen piiriin.

  1. Ei Suomessa taida olla asiaa, mitä Karjalainen ei olisi ollut laittamassa alulle eikä keksintöä, mitä Karjalainen ei olisi keksinyt…

Kommentoi