Mitä se politiikka oikeasti onkaan

Kun katselee politiikkaa pitkällä aika välillä se on aivan päivän selvää asiaa mutta kun katselee sitä jotenkin sellaseksi missä ei vastuuta kanneta asia onkin

Mutkikas ja sellanen joka ei anna kellekkään mitään niin on ollut eräillä ihmisillä elämän katsomus ja se ei ole oikea asenne

Onko niin että eräillä on hyvät käytös tavat ovat muuttuneet ja nyt onkin vaan nyrkin pöytään hakkaaminen pääasia

Mutta politiikka on pitkälti neuvottelua lähes kaikesta sen ei pitäisi olla lainkaan outo juttu

Mutta jos vaalit  on tuonut kakkos sijan ei gallubit heistä tee minään asteen ykkösiä

ei myöskään kakkien yksityistämminen jolla onkin tarkoitus vain rahastaa ihmisten terveydellä

Jotenka voiko sanoa että kyllä isänmaallisuus on hyvä asia ja kunnon mies käy puolustusvoimat ilman nurinoita

Mutta on asioita joihin ei pidä mennä ja se koskee kaikkia puolueita näissä asioissa ei pidä olla fanaatikko kenenkään

Amerikka first ei ole Suomen kulttuuria eikä tule edes meillä asiat neuvotellaan demokraattisesti eikä nuijita kuten eräät koittaa tehdä

Nykyisin kun sekin on vain puoli vuotta au ja upseeri koulutus on jonkin verran pidempi mutta ei yli pääsemätön

Pidän nyky kulttuuria hyvänä missä myös naiset voi olla osa Suomen puolustusvoimia niin halutessaan seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Jaa käyttäen:


41 Replies to “Mitä se politiikka oikeasti onkaan”

 1. Nykykulttuuri on hyvä, mutta aina on parantamisen varaa. Esimerkiksi juurikin neuvotteluasenteissa ja ilmapiirissä – se lähtee päättäjistä.

  Jos haluamme todella vastustaa ”amerikka ensin” ajatusmallia, sitten meidän on toimittava rehdisti myös esim. Kiinan suuntaan. Pelisäännöt samat molemmin päin, avoimesti ja ystävällisesti, ei nöyristellen mutta ei pelleillen.

 2. Kyllä tietynlainen itsekkyys ilmenee kaikissa kansakunnissa – myös eu:n sisällä. Amerikka first on iskulause, joka sopii usa:n tilanteeseen. Kauppatase Kiinan suuntaan on pahasti epätasapainossa. Asian korjaaminen lienee lähes mahdotonta. Työn teettämisen kustannusten painaminen ussa:ssa kiinalaiselle tasolle tuskin onnistuu mitenkään. Ainoastaan Kiinassa tapahtuneet muutokset voisivat muuttaa tilannetta. Kiinassa pitäisi palkat ja muut työn teettämisen ehdot tulla ainakin lähelle länsimaista tasoa.

  1. ”Kyllä tietynlainen itsekkyys ilmenee kaikissa kansakunnissa”

   Oman edun tavoitelu ei ole itsekkyyttä. Itsekkyyttä on olla huomioon ottamatta muiden ihmisten tarpeita. Freudentalismi on melko puhdasta itsekkyyttä.

 3. Politiikassa pitäää olla neuvottelu taitoa joka suuntaan muutoin se ei onnistu terv tepivaari

  1. ”On sanottu, että poliitikko ajaa ensinnä omaa etuaan , sitten puolueensa etua ja jos aikaa riittää kansan etua.
   *
   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/201808032201115189
   03.08.2018

   Omaa etuaan edustavat kansanedustajat pilaavat eduskunnan maineen
   Verottomat etuudet vieroittavat poliitikot tavallisen kansan arjesta.”
   ———————————

   Tässä tapauksessa iltalehden pääkirjoitustoimittaja tuli tahattomasti haukanneeksi kakkaa, sillä todellisuudessa saunadiilin tehnyt Ville Vähämäki tuli säästäneeksi valtion rahoja hankkiessaan saunan tilapäiseksi yöpymispaikakseen.

   1. https://www.satakunnankansa.fi/a/201492169?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=suosittelu_kontekstuaalinen&utm_content=aiheesta-muualla&_ga=2.84337433.168651261.1559766271-1532357601.1559766271

    ”Syyttäjän mukaan Vähämäen oikeus kulukorvaukseen oli riidaton. Kulukorvaus oli kohdistettu myös nimenomaisesti siihen asuntoon, josta Vähämäki oli antanut selvityksen eduskunnalle.

    Syyttäjän mukaan Vähämäellä ei näin ollen ollut hyötymistarkoitusta, eikä eduskunnalle aiheutunut asiassa taloudellista vahinkoa.”

    —————————————
    Moni muukin tapaus saisi täysin päinvastaisen käänteen, jos ei hutiloitaisi, vaan asiat tutkittaisiin, niin kuin ne ovat, eikä tyydyttäisi siihen, miltä asiat on tahallisesti pyritty näyttämään.

 4. Joo aina on toki niitäkin ketkä ajaa vain omaa etuaan ei se uutta ole terv tepivaari

 5. Eipä todellakaan uutta..
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8a9d687e-675c-4757-b776-cce14adb9193
  5.6.2019

  Puolustusministeri: Antti Kaikkonen
  *
  https://yle.fi/uutiset/3-5052618
  16.1.2012

  Kaikkoselle ja Vihriälälle vaaditaan vankeutta vaalirahajutussa
  Nuorisosäätiön vaalirahoitukseen liittyvä rikosjuttu on edennyt käräjävaiheeseen. Keskustan kansanedustajalle Antti Kaikkoselle vaaditaan ehdollista vankeutta ja RAY:n hallituksen entiselle puheenjohtajalle Jukka Vihriälälle yli kahden ja puolen vuoden ehdotonta vankeutta. Kaikkonen, Vihriälä ja kaikki muut jutun seitsemän syytettyä kiistävät rikosepäilyt.

 6. Eipä tuossa ole mitään blogi avaukseeni liittyvää kaikki meneee ohi terv tepivaari

  1. ”Eipä tuossa ole mitään blogi avaukseeni liittyvää kaikki meneee ohi terv tepivaari”

   ——

   Jospa se kuitenkin liittyisi tähän asiaasi:

   ”Kun katselee politiikkaa pitkällä aika välillä se on aivan päivän selvää asiaa mutta kun katselee sitä jotenkin sellaseksi missä ei vastuuta kanneta asia onkin”

   1. Ei liity mistään koko blogiin ja onko oppositio muka vastuun kantoa terv tepivaari

 7. Mitä se politiikka oikeasti onkaan? – Se on hyvin raadollista.

  Omaa etuaan edustavat kansanedustajat pilaavat eduskunnan maineen
  Verottomat etuudet vieroittavat poliitikot tavallisen kansan arjesta.

  1. Sitä raadollisuutta se on ja se on lisääntynyt melkoisella määrillä
   Omaa etuakin eräät piirit ajaa aivan varmaan ja se porukka voi olla melkoinen määrä onko se sitten hyvä asia no eipä ole terv tepivaari

 8. Vaalit varmaan liittyvät melko lailla politiikkaan vai?

  ”Keskusrikospoliisi otti asian tutkintaansa. Iltalehti uutisoi 17. elokuuta 2010, että Nuorisosäätiö oli jakanut paljon luultua enemmän rahaa keskustalaispoliitikoille. Poliisin mukaan sääntöjen vastaiseksi epäiltyä vaalitukea annettiin yli 100 000 euroa.
  Tukea oli annettu myös huomattavasti luultua useammalle. Poliisi kertoi, että tuensaajia oli noin 30. He olivat keskustan poliitikkoja ja puoluetta lähellä olevia tahoja, esimerkiksi tukiyhdistyksiä.”

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8541b93a-9a07-47fb-a1a0-d80d559611b8

  Tästä on kyse Antti Kaikkosen rikostuomiossa: Näin nuorten vuokrarahat junailtiin keskustan vaalitukeen

  9. syyskuuta 2009. Iltalehti paljasti, että keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen oli junailemassa pääministeri Matti Vanhaselle (kesk) suurta vaalitukea Nuorisosäätiön hallituksen edustajana. Paljastus käynnisti valtavan vaalirahakohun Nuorisosäätiön ja keskustalaispoliitikkojen ympärillä.
  Nuorisosäätiö on ollut perustamisestaan lähtien lähellä keskustapuoluetta.Vuonna 1961 perustettu säätiö oli tuolloin yleishyödyllinen yhteisö ja silloisen Raha-automaattiyhdistyksen eli RAY:n jäsenjärjestö. Voittoa tavoittelematon sosiaalialan järjestö toimi kiinteistöalalla rakennuttaen ja vuokraten asuntoja nuorille aikuisille.

  RAY:n tehtävänä taas oli edistää suomalaisten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Valtion omistaman yhtiön tehtävä tukea sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa rahoitettiin pelivoitoilla.

  Nuorisosäätiöllä oli vuonna 2007 kaikkiaan 43 asuntokohdetta, joissa oli yhteensä lähes 2500 asuntoa. Niissä asui 3300 vuokralaista, joiden keski-ikä oli noin 25 vuotta. Asuntoja oli 14 kunnan alueella.
  Iltalehti nosti aluksi esiin vuonna 2009, että Vanhanen oli saanut säätiöltä tukea 23 360 euron edestä presidentinvaaleissa ja tuhansia euroja muihin vaaleihin.Kaikkonen perusteli asiaa sillä, että Vanhanen on toiminut aiemmin säätiön puheenjohtajana. Kaikkonen itse oli saanut tuhansia euroja kampanjointiinsa euro-, eduskunta- ja kunnallisvaaleissa.

  Keskusrikospoliisi otti asian tutkintaansa. Iltalehti uutisoi 17. elokuuta 2010, että Nuorisosäätiö oli jakanut paljon luultua enemmän rahaa keskustalaispoliitikoille. Poliisin mukaan sääntöjen vastaiseksi epäiltyä vaalitukea annettiin yli 100 000 euroa.
  Tukea oli annettu myös huomattavasti luultua useammalle. Poliisi kertoi, että tuensaajia oli noin 30. He olivat keskustan poliitikkoja ja puoluetta lähellä olevia tahoja, esimerkiksi tukiyhdistyksiä.

  Oikeuden papereista käy ilmi, että Kaikkonen on ollut säätiön hallituksessa päättämässä ja hyväksymässä taiteen, taulujen, kirjojen, ilmoitustilan, seminaarilippujen ostamisesta. Kaikkonen on ollut tekemässä ostoja ja maksuja myös itse. Vain pieni osa tauluista päätyi säätiön tiloihin esille.

  Kaikkiaan toimenpiteet aiheuttivat Nuorisosäätiölle syyttäjän mukaan lopulta 93 132 euron vahingon. Patentti- ja rekisterihallitus PRH vaati Kaikkosta ja muita vastaajia korvaamaan vahingon korkoineen. Helsingin käräjäoikeus vähensi summasta muun muassa ostettujen taulujen arvon, minkä jälkeen vaalituen aiheuttama vahinko oli 77 781 euroa.
  *
  [ Kirjoittelu on antoisaa, muta lukemista ei pidä unohtaa..]

  1. Vaalit tietysti ovat osa politiikkaa ei siiä oleepäilyn sijaa
   Mutta kuuluuko minkään puolueen nuoriso säätiöt ja heidän tekonsa politiikkaan onhan se jossain määrin jopa politiikkaa mutteipa kokonaan
   Ja ne joita epäillään rikoksiin liittyen ne ovat käräjä oikeuksien velvollisuus tuomita
   Ne ei tosin ei ole politiikkaa ne ovat rikoksia ja kellä on rikos tuomioita suurempi määrä katsokoot peiliin että sellasta se elämä on
   Ja politiikka on ollut tuollasta jo jonkin aika toisien oslta pelkkää sikailua ja sikailu ei politiikkaan kyllä kuulu terv tepivaari

 9. Ehkä Hanna Kososen tapauksessa (-kin) on kyse enemmänkin ministeripestin saanti kuin mitä ministeriä tulee saamaan aikaiseksi.

  Katsotan nyt vaikka vuosi – ehkä silloin itkijöitä löytää enemmänkin kansalaisten joukosta.

  ***
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006132757.html

  KESKUSTAN liikuttunein tuleva ministeri oli Hanna Kosonen.

  Tämä on minulle unelmista unelmin, Kosonen sanoi toimittajille

  Kun ministereiden esittelytilaisuus oli ohi, ministerivalinta sai Kososen onnen kyyneliin. Tuleva tiede-, kulttuuri- ja urheiluministeri pyyhki useaan otteeseen silmäkulmiaan.

  Kyllä. Ehkä viime kausi oli raju, ja tässä oli ihmisiä, joitten kanssa on matkaa kuljettu ja tsempattu toinen toisiamme. Tämä hetki tuntuu tosi hyvälle, Kosonen kertoi.

 10. Joskus on tuotakin kun on epäillyt omia mahdollisuuksiaan menestyä vaaleissa mutta sellasta se politiikka on kaikessa karuudessaan terv tepivaari

 11. Mutta edelleen neuvottelu taito on politiikan tärkein työkalu jos ei sitä osaa on kyllä utopiaa siellä pärjätä terv tepivaari

 12. Antti Rinne : Ojasta alikoon

  Rinne joutui jättämään AKT:n lakimiehen paikan vuonna 1996
  *
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne
  Talousepäselvyydet
  Rinne joutui jättämään AKT:n lakimiehen paikan vuonna 1996 tehtyään samoja matkalaskuja kahteen kertaan. Takana saattoi olla muitakin syitä. Asia hoidettiin hiljaisuudessa ja Rinteen ay-ura keskeytyi vuoksiksi.
  Vuosina 1995–96 Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja.
  *
  Yksityiselämä
  Rinne on ollut naimisissa kolme kertaa. Hänellä on kaksi tytärtä avioliitosta Merja Rinteen kanssa. Pariskunta erosi vuonna 2003. Rinteen nykyinen puoliso on Heta Ravolainen-Rinne.
  Rinne harrastaa kirjallisuutta ja musiikkia sekä soittaa pianoa ja klarinettia.
  *
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014012817985771_uu.shtml

  Antti Rinne lentää ulos Levin hissiyhtiöstä?
  Keskiviikko 29.1.2014 klo 06.01

  Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne ja Kittilän kunta ovat törmäyskurssilla hissiyhtiö Levi Ski Resortissa.
  SDP:n puheenjohtajaksi todennäköisesti pyrkivä Rinne on istunut hissiyhtiön hallituksessa kahdeksan vuotta, mutta nyt hänen hallituspaikkansa on vaarassa. Enemmistöomistaja Kittilän kunta aikoo nimittäin vaihtaa yhtiön hallituksen jäseniä.
  Kyräilyn taustalla on yhtiön hissikaupat. Niiden seurauksena Rinne ja muu yhtiön hallitus antoivat potkut hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaarelle.
  Yhtiön hallitus teki Palosaaren toimista myös tutkintapyynnön poliisille. Kittilän kunta vetäytyi myöhemmin tutkintapynnön takaa. Palosaari on hyvin tunnettu ja pidetty mies paikallisen matkailuväen keskuudessa.
  Nyt yhtiöön aiotaan vaihdattaa hallitus, jonka tarkoitus on palauttaa erotettu Palosaari tehtäväänsä. Samassa yhteydessä Rinteen paikka on vaakalaudalla.
  PEKKA TIINANEN
  pekka.tiinanen@ilmedia.fi

  Pääministerikandidaatin meriittiä:

  1. Tässä Kittilän hissi asiassa Kittilän valtuusto on oikeasti suurin rikoksentekijä terv tepivaari

 13. Huutaminenkin voi joskus toimia neuvotteluissa.

  Ote:
  –Se (Rinne) tuli huutamaan mulle, että eritteet lensi. Sanoi, että tämä on minun taloni, minä määrään täällä, Kittilän entinen kunnanvaltuutettu ja Levi Ski Resortin hallituksen jäsen Tarmo Salonen kertoi Lapin Kansan mukaan käräjäoikeuden istunnossa.
  Rinne on huutamisen kiistänyt.
  *
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/67ba1824-ba9f-4dc6-af2c-036077d52a11
  19.11.2018
  Rinnettä grillattiin oikeudessa ”Mr. Levin”, Jouni Palosaaren potkuista – ”kukaan ei ollut humalassa”
  SDP:n puheenjohtaja selvitti Lapin käräjäoikeudelle, mitä tietää Kittilän kunnanjohtajan erottamiseen johtaneista tapahtumista, erityisesti Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaarelle annetuista potkuista. Iltalehti seurasi oikeudenkäyntiä paikan päällä Rovaniemellä.
  Kuva:
  https://img.ilcdn.fi/znzChyLgmXRE46n_wCJL748TH6c=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/64d411b28e744e2290ad6bbd7cf989389c14c69f0a8df77b39c5d7eccd8697f7.jpg
  Kittilä-oikeudenkäynnissä todistajina maanantaina kuultavat keskustan entinen kansanedustaja Mikko Kärnä ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne odottivat oikeudenkäynnin alkua Rovaniemen aluehallintoviraston aulassa. Jo syyskuussa alkanut oikeudenkäynti järjestetään virastotalon juhlasalissa, sillä Lapin käräjäoikeudesta ei löydy tarpeeksi suurta salia liki 30 syytetyn oikeudenkäynnille. Kuvassa taustalla syytettyjen kuntapoliitikkojen lakimiehistä Jari Korhonen ja Kari Uoti. TOMMI PARKKONEN
  *
  Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä puidaan jälleen tänään maanantaina pitkää ja monimutkaista kokonaisuutta, jossa on syytettynä kaikkiaan lähes 30 Kittilän entistä ja nykyistä kuntapäättäjää kunnanjohtaja Anna Mäkelän laittomasta irtisanomisesta.
  Koko oikeustapaus sai alkunsa Kittilässä sijaitsevan Levin hiihtokeskuksen voimahahmon, Levi Ski Resort Oy -hiihtokeskusyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaaren potkuista vuonna 2013. Kunnanjohtaja Mäkelä oli tehnyt Palosaaren toimista Levin uuden hiihtohissin ostamisen yhteydessä tutkintapyynnön poliisille.
  Palosaaren epäiltiin vuotaneen tietoja toisen hissiyhtiön tarjouksesta myös oman tarjouksen jättäneelle kilpailijalle.
  Poliisi ei löytänyt näyttöä luottamusaseman väärinkäytöstä hissikaupoissa, Palosaari oli palkattu takaisin toimitusjohtajaksi – ja Kittilän kunnanvaltuusto antoi puolestaan potkut kunnanjohtaja Mäkelälle marraskuussa 2014, syynä luottamuspula. Myöhemmin oikeus totesi potkut laittomiksi, koska Mäkelää ei oltu kuultu prosessin aikana kaikista hänen virheiksi väitetyistä asioista.
  Siinä tapahtuneet lyhyessä muodossa. Kiinnostuneille löytyy tarkempi selostus tapahtumista täältä.
  Mitä tapahtui hotellihuoneessa?
  Maanantain istunnon tekee valtakunnallisestikin kiinnostavaksi, että yhtenä todistajana kuullaan SDP:n puheenjohtajaa, gallupeiden mukaan seuraavaksi pääministeriksi ehdolla olevaa Antti Rinnettä.
  Koko oikeudenkäynti oikeastaan kulminoituu Rinteeseen, sillä hän oli antamassa Palosaarelle potkuja, mikä puolestaan johti Mäkelän erottamiseen ja koko nykyiseen oikeudenkäyntiin.
  Rinne istui tuolloin Levi Ski Resortin hallituksessa, sillä Rinteen aikaisemmin johtama ammattiliitto Pro on yhtiön merkittävä omistaja. Itse asiassa juuri Rinne kertoi Palosaarelle tämän siirtämisestä pois toimitusjohtajan paikalta.
  Myös muillakin ay-liikkeillä on merkittäviä omistuksia Levillä.
  Tunteet ovatkin Lapissa käyneet kuumina suuntaan ja toiseen, ja esimerkiksi kuuluisaksi tulleesta tapaamisesta Rinteen hotellihuoneessa Levillä 2013 on monenlaisia näkemyksiä.
  –Se (Rinne) tuli huutamaan mulle, että eritteet lensi. Sanoi, että tämä on minun taloni, minä määrään täällä, Kittilän entinen kunnanvaltuutettu ja Levi Ski Resortin hallituksen jäsen Tarmo Salonen kertoi Lapin Kansan mukaan käräjäoikeuden istunnossa.
  Rinne on huutamisen kiistänyt.
  Rinteen ovat oikeudenkäyntiin todistajaksi halunneet sekä syyttäjä että puolustus. Osaa syytetyistä kuntapoliitikoista edustaa tunnettu lakimies Kari Uoti.
  Myös keskusrikospoliisi on kuullut Rinnettä tänä syksynä.
  ”Kukaan ei ollut humalassa”
  Kari Uoti grillasikin Antti Rinnettä siitä, miksi ja millaisissa olosuhteissa Jouni Palosaarelle annettiin potkut marraskuussa 2013.
  –Käytiinkö keskustelu (hotellihuoneessa) viinipullon takana?, Uoti sanoi viitaten epäilyihin, että Rinne olisi potkut antaessaan ollut nauttinut punaviiniä.
  –Kukaan ei ollut humalassa. Minä en mahdu viinipullon taakse, Rinne vastasi.
  Uoti tivasi Rinteeltä, että millä valtuuksilla hän ilmoitti Palosaarelle erottamisesta?
  –Oli yhteinen tahtotila hoitaa asia matalalla profiililla, Rinne vastasi.
  Uoti ihmetteli, miten toimitusjohtaja Palosaari olisi voinut aiheuttaa yhtiölle vahinkoa, koska hän yritti saada halvemmaksi yhtiölle ostettavaa hissikalustoa.
  –Meillä on periaate, että toiselle yhtiölle ei kerrota toisen yhtiön tarjouksesta, Rinne sanoi tähän.
  Uoti halusi tietää Rinteeltä, mitä asioita Palosaari olisi pimittänyt hissiyhtiön hallitukselta.
  –Mistä on tieto, että Palosaari on salannut jotakin, Uoti kysyi.
  –Sellaisia sähköposteja on olemassa, vastasi Rinne.
  Uoti hiillosti Rinnettä sähköposteista, joissa olisi kerrottu kilpailevien hissiyhtiöiden tarjouksista.
  –Miten Palosaari on voinut salata tietoja hallitukselta, joka on tiennyt nämä asiat?
  –En osaa ottaa kantaa, vastasi Rinne.
  Uoti tiedusteli, oliko Palosaaren profiili liian korkea. Kauppalehti Option haastattelussa hänet nimettiin Mr. Leviksi. Rinne myönsi, että kyseinen Kauppalehden haastattelu ei tältä osin miellyttänyt hissiyhtiön hallituksen jäseniä.
  ”Tiedän mitä mediassa kerrottu”
  Rinne lähetti syyskuussa Lapin käräjäoikeudelle sähköpostin, jossa hän kertoi ihmettelevänsä, miksi häntä halutaan kuulla todistajana aiheesta, josta hän ei omien sanojensa mukaan tiedä ”muuta kuin mitä mediassa on kerrottu”.
  Rinne olisi halunnut myös suorittaa todistelun etäyhteydellä Helsingistä käsin vetoamalla kiireiseen kalenteriinsa. Tähän ei käräjäoikeus kuitenkaan suostunut.
  Iltalehti seuraa maanantaiaamuna Rinteen kuulemista paikan päällä Rovaniemellä tämän jutun yhteydessä olevilla erillisillä livepäivityksillä.
  Rinteen kuuleminen alkaa noin kello 10, ja sen odotetaan kestävän parikin tuntia.
  Liveseurannasta vastaa tämän jutun kirjoittaja.
  Kittilä-käräjät alkoivat jo syyskuussa, ja syytettyjen suuren määrän vuoksi istuntojen aikataulut ovat venyneet. Rinteenkin todisteluaikataulua on jouduttu muuttamaan pariinkin kertaan. Istunnot ja asianosaisten kuulemiset jatkuvat ainakin tammikuuhun saakka.
  Rinteen lisäksi todistajina tullaan kuulemaan muun muassa keskustan ex-kansanedustaja Mikko Kärnää ja entistä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalsketta.
  Mahdollisia tuomioita odotellaan vasta loppukeväästä tai alkukesästä. Asian kimpussa on kaikkiaan kolme käräjätuomaria.
  Istunnot järjestetään Rovaniemellä aluehallintoviraston tiloissa, sillä Lapin käräjäoikeudella ei ole tarpeeksi suuria tiloja liki 30 syytetyn ja heidän asianajajiensa istuttamiseksi samaan saliin.
  JUHA RISTAMÄKI juha.ristamaki@iltalehti.fi

  TOMMI PARKKONEN tommi.parkkonen@iltalehti.fi

 14. Huutaminen ei ole koskaan neuvottelua ei liioin nyrkin pöytään hakkaaminen
  Sanelu on junttaamsta ei ole neuvottelua lainkaan terv tepivaaari

 15. No ootkos ollut paikalla kun huusi suuresti epäilen ettet ollut paikallaa ja jälki käteen voi kertoilla mitä vaan
  Kittilän valtuustosta ne suurimmat syntipukit löytyy terv tepivaari

 16. Jos valaehtoinen todistajalausunto ei kelpaa Tepille, niin mikä sitten.

  ”Kittilän valtuustosta ne suurimmat syntipukit löytyy” – Jätetään syyllisyyden määrittäminen oikeuden tehtäväksi.

  terv. per***stä

 17. Noinkin voi sanoa ja kyllä ne valaehtoiset todisteetkin tiedetään kun niitä ei voi vääriksi todistaa vaikka sitä olisikin
  Kittilän valtuusto saa aikanaan tuomionsa ja voi olla että Kittilän valtuusto sali tyhjenee kokonaan terv tepivaari

 18. Vänkä tepi vääntää. Uskoo vain Antin puhtoisuuteen.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/67ba1824-ba9f-4dc6-af2c-036077d52a11

  Mitä tapahtui hotellihuoneessa?

  Maanantain istunnon tekee valtakunnallisestikin kiinnostavaksi, että yhtenä todistajana kuullaan SDP:n puheenjohtajaa, gallupeiden mukaan seuraavaksi pääministeriksi ehdolla olevaa Antti Rinnettä.

  Koko oikeudenkäynti oikeastaan kulminoituu Rinteeseen, sillä hän oli antamassa Palosaarelle potkuja, mikä puolestaan johti Mäkelän erottamiseen ja koko nykyiseen oikeudenkäyntiin.

  1. Enpä ole luullut Antin puhtoisuutta mitenkään
   Olen ollut v 1970 Ayyn toimissa enkä pelkästään rivi jäsen ja tiedän että on asioita joissa lähes kaikki politiikot ei mene oikealla tiellä
   Mnä en ole vänkä missään kohtaa mutta en minä kaikkia pidä oikeana kuten tuota vänkäksi sanomista
   Se on henkilö tasolle tuloa joka ei ole oikea tapa lainkaan
   Ja kyllä suurimmat mokat teki Kittilän valtuusto terv tepivaari

 19. https://www.verkkouutiset.fi/is-sdpn-antti-rinteella-kaksi-vanhaa-rahasotkua-17763/

  IS: Sdp:n Antti Rinteellä kaksi vanhaa rahasotkua

  Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivän Antti Rinteen taannoisissa raha-asioissa on ollut epäselvyyksiä.
  Sdp:n puheenjohtajaehdokas, ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne toteaaIlta-Sanomissa, ettei häntä ole koskaan syytetty, tutkittu tai tuomittu mistään.
  IS:n mukaan lehti kertoi 2005, että Antti Rinne oli joutunut aiemmin eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta. Hänen kerrottiin laskuttaneen samoista työmatkoista kahteen kertaan.

  Antti Rinteen mukaan kyse oli ollut huolimattomuudesta ja noin 1 000 markan summasta. AKT:n silloinen puheenjohtaja muisteli myöhemmin Suomen Kuvalehdessä, että kyse oli noin 10 000 markasta.

  Toisessa tapauksessa Rinne oli toiminut lohjalaisessa taloyhtiössä isännöitsijänä. SK kertoi hänen jättäneen vuoden ajalta tositteet palauttamatta ja maksaneen oman puhelinlaskunsa taloyhtiön kassasta. Rinteeltä karhuttiin 25 000 markan vahingonkorvaukset.

  Antti Rinne toteaa nyt, etteivät menneet ole ”mitään salaisuuksia”.

    1. Joo mutta mitä tuolla tarkoitatkaan et silti laita puhetasi mun suuhun missään asiassa terv tepivaari

     1. Tuttu sanonta – Mihinkä leopardi täplistään pääsisi? – Merkityskin on yleisesti tunnettu

      1. Nin varmaan mutta missä ne täplät sitten näkyy blogi aihiosta ei missään terv tepivaari

      2. Sulla voi olla vaikeeta kun en usko noihin kirjoituksiisi mistään kohtaa terv tepivaari

       1. Sun uskosi ei vaivaa minua mitenkään.
        terveisiä per**stä

       2. Onko sulle tullut pakkomielle
        Ei sun uskoa tarviikkaan muta siivoa kirjoitustasi se ei ole asiallinen lainkaan terv tepivaari

 20. Entä sitten on niitä raha sotkuja monella ennen ja jälkeenkin päin terv tepivaari

Kommentoi