Hallituksen ilmastopolitiikka tarina hölmöläisistä

Muistatettehan tarinan hölmöläisistä, jotka rakensivat talon, mutta unohtivat laittaa siihen ikkunat. No sitten joku hölmöläisistä keksi, että tuodaan valoa säkillä sisään.

Rinteen hallituksen ilmastopolitiikka on samanlaista hölmöläisten tarinaa. Ruotsissa meille nauraa naurismaan seipäätkin, kun Suomen päästötavoitteet ovat edellä jopa Ruotsia noin 10 vuodella.

Tämä on Rinteelle ilmeisesti jokin Suomi-Ruotsi maaottelu, jonka kalliin hinnan maksaa tavalliset suomalaiset kuluttajat.

Pakkoruotsi on toinen hölmöläistarina. Kun Ruotsi pyrkii kaiken aikaa vaihtamaan kielensä englanniksi, niin miksi meillä pakkoruotsitetaan nuoria?

 

10 Replies to “Hallituksen ilmastopolitiikka tarina hölmöläisistä”

 1. ”Pakkoruotsi on toinen hölmöläistarina. Kun Ruotsi pyrkii kaiken aikaa vaihtamaan kielensä englanniksi, niin miksi meillä pakkoruotsitetaan nuoria?”

  Lievää törkeämpi lahjonta saattaisi olla selitys tai ehkäpä kiristys?

  1. RKP:n hanskassa oleva etnonationalistinen Folktinget saa vuosittain valtion tukea puoli miljoonaa euroa, Suomalaisuuden Liitto ei mitään.

   Saamallaan tuella Folktinget jakelee kultamitaleita suosiollisille tahoille. Saukki-vaarikin taitaa olla kärkäs kullan perään, koska otti vastaan Folktingetin kultamitalin.
   Kuinkahan paljon Folktingetillä mahtaa olla kultaa Sveitsin pankissa?

 2. Infoa pöllähtäneille demareille ja tarttuvaa freudentalismia poteville:

  https://yle.fi/uutiset/3-10493741?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

  ”Suomen sijoitus on heikentynyt englannin kielen taidon vertailussa. Suomi jäi kansainvälisessä vertailussa nyt kahdeksanneksi, mikä on suomalaisille tähän asti heikoin sijoitus.

  Parhaimmillaan Suomi on yltänyt englannin osaamisen maavertailussa neljänneksi.

  Ruotsi nousi takaisin EF English Proficiency Index (siirryt toiseen palveluun) -listan kärkipaikalle, kun se pudotti kakkoseksi viime vuoden ykkösen Hollannin. Muista Pohjoismaista Norja on neljäntenä ja Tanska viidentenä. Islantia listauksessa ei ole.

  EF on kansainvälinen kielikoulutusyritys, joka on perustettu Ruotsin Lundissa vuonna 1965. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Luzernissa Sveitsissä.

  Tutkimus pohjautuu 1,3 miljoonan aikuisen englannin taidon kartoitukseen. Selvitys on rajattu henkilöihin, jotka eivät puhu englantia äidinkielenään.

  Tulosten mukaan englannin osaaminen on parasta Euroopan alueella. Kymmenestä parhaiten sijoittuneesta maasta kahdeksan sijaitsee Euroopassa.”
  ———————————————

  Tutkimuksen otos on pieni. Englantia osaavia Suomessa on vähän, ruotsia osaavia vielä vähemmän. Minä itse en tajua kummastakaan kielestä paljon paskaakaan. Onneksi sentään on vielä järki tallella, toki sekin on vain omakohtainen arvio….

 3. Sen verran tästä paljon puhutusta maamme ilmaston puhtaudesta kuin vielä puhtaammista tavoitteistamme, jotta onko jopa vaarana että tietyistä saastemaista tulevat tänne ihan vapaaehtoisesti hengittämään maailman puhtainta ilmanalaa. Väkilukumme nousuun periaatteella.

  Mutta ne kustannukset kuin taakanjako ?

 4. Ent. ulkoministeri Ahti Karjalainen loi aikanaan ihka oman englannin kielen, ns. tankeroenglannin. Esim. kun Karjalainen meni New Yorkissa korkean talon kahdeksanteen kerrokseen hissillä, hän sanoi hissinkuljettajalle ”seven up and vuans mor”.

 5. Suomen kansalaisilla on niin mahtavat ennustamisen lahjat, että luulisi meidän olevan maailman rikkain valtio jo.

  Minä olen vähemmistö. Minä en osaa ennustaa mitä uusi hallitus tekee. Siksi tyydyn katsomaan vähän aikaa vierestä.

  Olen myös siinä kohti vähemmistöä, etten osaa netota mitään siitä että huudan kurkku suorana.

 6. Ei Suomi olisi maailman onnistunein valtio ja samalla onnellisin, ellei meillä olisi muuta maailmaa paremmat tavoitteet.

  Ilmastopolitiika pitääkin olla hieman yli vedetty, muuten täällä palaa perseet kaikilta.

  Ihan turha huutaa mitä Kiina tai Intia tekee, tehdään me vain se mihin me pystytään ja näytetään mallia.

  Hieno nähdä miten porukka sittarin pihalla tuo kierrätykseen muovit, metallit,lasit, vaatteet, pahvit ja paperit.

  En yhtään epäile, etteikö koko Pirkan Plogien kommuuni toimisi samoin, vai mahtaako se mennäkään noin…moni konservatiivi voi tulkita kierrätyksen kulttuuristalinismiksi.

 7. Se lienee totta että maallamme on helpompi tehtävä siihen kuin niillä mailla ( ja niitä riittää ) joilla jotka ”tupruttavat sitä itseään” korkojenkin kera.

  Kuitenkin myös osana maksamme muidenkin saasteita – tavalla tai toisella !

  1. Totta ihmeessa, esim. naapurimme Venäjä on vielä kivikaudessa mitä kierätykseen tulee.

   Kaikki roska laitetaan samaan läjään ilman lajittelua tai isompaa ideaa mitä niille pitäisi tehdä.

   Moskovan ja Pietarin kaatopaikat on täynnä, nyt jätettä roudataan maakuntiin, jotka eivät sitä tietenkään halua vastaanottaa.

Kommentoi