Netti-iloa ja erityisesti surkeutta

Netti on kiva, kun se toimii.

Kun se tökkii ja asiat jäävät hoitamatta, potuttaa.

Nyt on DNA:n verkossa tökkinyt tämän illan totaalisesti.

Alkuillasta ei netissä saanut yhteyttä muuhun kuin kuukkelin valintasivulle satunnaisesti. Millekään sivulle ei todellisuudessa päässyt, vaan tuli ilmoitus, ettei pysty yhdistämään.

Vähitellen kaikkea kokeilemalla jokunen sivu alkoi pitkin iltaa aueta.

Ensin Aamulehti, sitten Iltalehti, mutta Ilta-Sanomia ei saanut auki.

Sitten aukeni iltiskin, Uusi Suomi, ulkoministeriö jne, mutta valtionvarainministeriö, eduskunta ja hesan kaupunki jäivät kiinni kuten myös perinteinen testisivu alko.

Ruotsin telkkarinkin ohjelmasivu aukesi, mutta muuten ulkomaiset pysyivät kiinni.

Tampereen kaupungin sivut aukesivat, mutta parin muun kunnan eivät.

Juuri nyt 0:02 alkonkin sivut aukesivat.

Tein siinä ilta-kymmenen maissa vikailmoituksen DNA:lle, mistä väitettiin, ettei missään ole vikaa….

Toinen netti-ilo on, kun yritin laajentaa wifi-verkkoni kantavuutta.

Minulla on nettimokkula ja erillinen ylimääräinen reititin, joiden kummankin pitäisi toimia erillisenä tukiasemana ns. AP-moodin avulla.

Kummasti kummankaan käyttöohjeissa ei selitetä, miten se tehdään eikä DNA:n tuki osannut sanoa muuta, kuin ”ota yhteyttä Huaweihin”.

Asukselta olen nyt saanut ohjeita ja netistä löytänyt lisää, mutta kokonaisuutena käyttöohjeet ja tuki ovat aika heikossa.

Odottelen Huavein tekniseltä tuelta ohjeita, kun saivat minulta nyt verkkokartan osoitteineen ja laitteiden tiedot.

Saa nähdä selkiääkö mitään.

8 Replies to “Netti-iloa ja erityisesti surkeutta”

 1. Eivät nuo ongelmat ole yksin DNA;n vaivoja. Kyllä ne ovat jokaisella operaattorilla samanlaisina. Meillä on Telian asentajan säätämät reitittimet ja ulkoiset lisäantennit, ei niistä juurikaan apua ollut. Aina ollaan sillä näkyvyysalueen kartan harmaalla alueella. Ei näy mikään Areenan ohjelma eikä elokuva nykimättä.

  Minä tein viime syksynä erään lähialueen operaattorin kanssa sopimuksen valokuituliittymän asennuksesta. Taisi mennä sekin puihin, kun ei kuulemma ole riittästi kiinnostusta liittyjistä.

 2. Kuten Pentti sanoo. Kriittisissä paikoissahan pitää olla useampi operaattori. Pirkan blogien takana olevalla operaattorilla on Seclan (> DNA), FNE ja Suomicom käytössä, varasijainnissa Telia ja Suomicom. Jos kotona tai kotikonttorilla on tosi kriittistä, niihinkin voi hankkia kaksi operaattoria, toki maksat kaksi kuukausimaksua mutta laitteisto ei ole enää juuri paria satasta kalliimpi sijoitus jotta saa tuplalinjat.

  Eipä semmoista automerkkiäkään ole joka ei joskus jättäisi tien poskeen.

  1. Kyuu: ”Eipä semmoista automerkkiäkään ole joka ei joskus jättäisi tien poskeen.”

   Olen ajanut 25 vuotta nykyisellä autollani, eikä tule mieleen, että olisin jäänyt sillä kertaakaan tien poskeen. Joitakin vikoja on reissuissa tullut, mutta kotiin olen aina päässyt. Esimerkiksi kun olin kouluttamassa Latviassa Latvian sotilaita viime vuonna, niin edestä levyjarru rupesi rahisemaan, kotiin ajoin sieltä kuitenkin välttäen jarruttelua. Siinäkin olin itse syyllinen, eikä auto. Jarrupalat olisi pitänyt vaihtaa aiemmin.

 3. Näemmä DNA ilmoittikin näistä huoltotöistä, en ollut vain plärännyt ilmoituksia. Eli ei tullut katkos yllätyksenä.

  Ja Juhani, autoyksilöitä toki on luotettavia, mutta automerkkejä ei ole.

  1. Koitin selvittää noita huolto- ja häiriötietoja, vaan enpä häiriön ollessa päällä sellaisia löytänyt.
   Eipä myöskään DNA:n vikailmoitussakilla ollut asiasta tietoa, koska kumpikaan ei siitä mitään maininnut ja väittivät vaan verkon toimivat kunnolla.

 4. Ilmeisesti sama ”vaiva”, kuin aplen puhelimissa!? Päivitetään, että ei toimi!?
  5G:tä ajetaan vähitellen pakolliseksi, että Homma toimii!????????

 5. Ei taida 5G tulla meidän tavallisten tallaajien käyttöön, ei ainakaan lähiaikoina. Se on pääosin yritysten ja yrittäjien käyttöön sovellettu. Se hyvä puoli siinä on, että jättää uutta tilaa 4G verkossa, jota me voimme hyödyntää siviilikäytössä.

Kommentoi