Poliittinen riemuvoitto – järki taas kateissa

https://www.aamulehti.fi/a/8c31c52d-b12b-43ac-8021-f2fe2d71dd43?c=1522737894164

”Kiinalaisista verkkokaupoista tilattuihin pikkupaketteihin lätkäistään yli 20 prosentin vero – Hallitus haluaa poistaa verovapauden 15 miljoonalta kirjepaketilta
Suomalaiset tilaavat EU-alueen ulkopuolisista verkkokaupoista vuosittain noin 15 miljoonaa kirjepakettia. Jatkossa kaikista niistä tulee tilaajalle tehtäväksi erillinen tulli-ilmoitus ja maksettavaksi arvonlisävero.”

Jo loistaa poliittinen järki.

Paljonko maksaa kustannuksina ottaa vero ja tulli esim. 5€ paketista?

Lienee se runsas euro minimaalinen niihin käsittelykustannuksiin verrattuna.

Lisäksi tullin väkimäärää pitää lisätä, jotta käsittely yleensäkään voitaisiin hoitaa…

23 Replies to “Poliittinen riemuvoitto – järki taas kateissa”

 1. Kiinalaiset paketit ovat riesa postille. Riesa ne on muutenkin. Eiköhän nyt ala hillitä turhan krääsän tilailua.

  1. Älä unta nää Eemeli.
   Ensinnäkin osa tuotteista on sellaisia, joita et Suomesta saa tai sitten hinta on kymmenkertainen asialliseen markkinahintaan verrattuna.
   Itse juuri sain Kiinasta mini-USB-haaroittimen – hinta 2€ – ja Suomessa eivät tukkurit kuulemma pidä varastossa eikä mikään liike sellaista myynyt.
   Toisekseen monet autojen osat ovat sieltä ostettaessa puolet ns. ”marmorin” hinnasta ja Suomesta kun ostat, joudut parhaimmillaan odottamaan kolmekin viikkoa.
   Toki Kiinasta kaikenlaista krääsääkin tilataan paljon, mutta valitettavasti tämä tulliutopia tulee maksamaan suomalaisille moninkertaisesti verrattuna kustannuksiin.
   Pieniarvoisten lähetysten vapauttamisen syynähän olivat nimenomaan kohtuuttomat kustannukset saatuihin tuloihin verrattuna, mutta Rinteen hepulöisakki lienee unotanut ta sokeasti ohittaa aiemman päätöksen perusteet.

 2. Ruotsissa Postnord on jo ottamassa käyttöön tuntuvan lisämaksun, jonka se perii kiinalaisesta verkkokaupasta tilatun paketin vastaanottajalta. Postista vihjataan, että Suomessakin ”joudutaan pohtimaan kaikkia keinoja”, koska lähetysten toimittaminen on tappiollista toimintaa.

  1. Jos et aloituksesta ymmärtänyt, se on se kiinapakettien tullaus ja verotus – isolla kustannustappiolla.

   1. No mulle nettikauppa on aivan turhaa en osta sieltä yhtään mitään terv tepivaari

 3. Sinänsä asialle on yksinkertainen ratkaisu, missä kiialaiset perustavat Eurooppaan suuren jakelukeskuksen.
  Tavarat kuskataan konteissa sinne ja lähetetään sitten EU:n sisältä eteenpäin, jolloin kaikenlaiset tullaus- ja postitusmaksut katoavat samantien.
  Toki se saattaa lisätä toimitusaikaa, mutta ei se kauppaa vähennä.

 4. No ei se vähennä minun kohdalla kaupan tekoa minä kun en osta netistä yhtään mitään terv tepivaari

 5. Tässä on oleellista huomata juuri se, että halvalle tavaralle lisättävä uusi vero tuottaa valtiolle vähemmän kuin veron keräämisestä on kustannuksia. Ihan tavallista punavihreää idiotismia.

  1. En muuten osta halpaa tuotetta en edes Suomessa maksan laadusta en romuista jotenka ei koske minua mistään kohta kiinan netti kauppa terv tepivaari

 6. No voi siinä käydä ettei ne vihreet huoli sua riveihinsä terv tepivaari

 7. Minähän olen aina ollut aitovihreä ja siksi kauhistellut vihreitten nykymenoa. Mutta aina voi toivoa, että vihreät siirtyvät aitovihreyden kannalle.

 8. Minä pysyn aika pitkälti Tepin linjoilla ja muutenkin yleensä eurooppalaisilla nettikaupoilla. Nykyään jo sitä tavaraa löytyy ihan kohtuudella jopa Suomesta, ei tietenkään ihan kaikesta. Yleensä aika paljon hinta määrittelee ja kertoo jotain laadusta.

 9. On se noin nyt ku en omista enää autoa en tarvitse neti kauppaa oikeasti mihinkään ja kun katsoin viimeisen vuoden kilometrimäärän pääsen taksilla
  Ja kaiken lisäksi halvemmalla kun pitämällä omaa autoa
  sellasta sekin on mutta joka puolella Suomea ei pääse taas minnekkään jos sitä omaa autoa ei ole
  Autoon varmaan olisi tullut tilattua osia netistä koska ne maksaa siellä murto osan Suomi kauppaan verratuna . terv tepivaari

Kommentoi