Vesikauhu elikkä raivotauti New Yorkissa

Onhan se oikea kauhun paikka kun tuollasta on nyt taas sinne tullut mutta on siellä tuota raivotautia ollut vuosisadat jo .

Kun siellä on ollut ihmisiä jotka ampuu ensin ja sitten kysyy olikos sulla asiaa mulle jos mikä se on oikeaa raivotautia .

Ja kuka saanoo että mikä sen raivotaudin nyt syyteessä oleviin pesukarhuihin voi se olla että sen levitti ihminen niihin .

No nyt on pesukarhut syytettyinä raivotaudista jonka alku lähdettä ei kukaan tiedä .

Kyllä se on raivotautia kun murhaa vaikkapa 50 kanssa ihmistä kaduilla ampumalla .

No kuka sitten onkaan vastuussa pesukarhuista ja kuka käskee niihin olla kontaktissa että pääsevät puremaan ihmistä .

Se nyt vaan on ihmisen syy taikka vika,  ei pesukarhun että sellasta rabiesta se seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

7 vastausta artikkeliin “Vesikauhu elikkä raivotauti New Yorkissa”

  1. wiki:

    ”Vesikauhu siirtyy ihmiseen sairaan eläimen pureman välityksellä.[1] Myös muu kontakti sairaan eläimen sylkeen aiheuttaa tautiriskin, koska virus voi esimerkiksi joutua ihmisen elimistöön silmien limakalvojen kautta eläimen nuollessa ihmisen kasvoja. Koirat, kissat, hevoset, ketut ja lepakot sekä muiden muassa näätäeläimet voivat sairastua ja näin levittää tautia. Jyrsijät eivät kuitenkaan korkeamman ruumiinlämpönsä takia ole yhtä herkkiä raivotautivirukselle. Tyypillisimmin virus leviää lihansyöjäeläimissä, mutta myös hevoset ja naudat voivat saada tartunnan. Raivotautisen eläimen syljessä elävä virus pääsee pureman synnyttämästä haavasta ihmisen vereen. Virus kulkeutuu uhrin hermoja pitkin aivoihin.[1] Aivoihin ehtineen viruksen aiheuttamat oireet ovat lihasjäykkyys, kouristelut, ärtyvyys, tajunnan häiriöt ja raivonpuuskat. Tavallisimmin vesikauhu mielletään nimenomaan raivoisuutena, mutta hermoston lamaantuminen voi johtaa myös apaattiseen, passiiviseen tilaan.”

  2. Mutta mistä saa sairas eläin tuon rabiaksen elikkä vesikauhun siinä miettimistä jopa vikille terv tepivaari

  3. Ja varmuudella erämies tietää asian se tarttuu mm koiraan mutta kannattas katsella mm supikoiria Suomessa etteivät pure koiraa metsällä .
    Eikä ole suotavaa supia rapsutella .
    Mutta vaikka tuo pesukarhu on aika lailla ihmisen mieleen ei kannata päästää puru etäisyydelle terv tepivaari

  4. Lepakoista voi saada rabieksen. Meillä eleli lepakoita vintillä ja muistelen tehneeni lepakoille pöntönkin. Puolisokea lepakko saattaa lentää valkeaa vaatetta päin luullen sitä poistumistieksi ulkoilmaan.

    Lepakoita on tullut seurattua metsissä ja vesisiipparotuisia rannoilla. Ovat ällistyttävän ketteriä lentäjiä.

    http://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/lepakkorabiesta-esiintyy-myos-suomessa/

    ”Vaikka suurin osa maailman rabiestapauksista tulee kulkukoirista kehitysmaissa, lepakot ovat taudin varsinainen alkuperäinen lähde. Virusten sukupuu viittaa ikivanhaan rinnakkaisevoluutioon lepakkoisännissä, joista ajoittain voi tulla yksittäisiä tartuntoja tai lajisiirtymiä ihmiseen tai muihin eläimiin. Vaikka RABV on rokotuksin juurittu monessa maassa maanisäkkäistä, myös näissä rabiesvapaiksi julistetuissa maissa voi ajoittain esiintyä lepakkorabiesta. ­Periaatteessa rabies voi palata lepakoista maa­nisäkkäisiin rabieksen hävittämisen jälkeen. Kontaktit kotoisiin lepakkolajeihimme ovat kuitenkin yleensä harmittomia, vesisiipan harvinaisia EBLV-2-tartuntoja lukuun ottamatta.”

  5. Joo ne on lepakot eräs rabiaksen levittäjiä kuten kulkukoirat ketut supikoirat ja on niitä metsissä muitakin jotka sitä levittää .
    Mutta onko sen levittänyt ihminen elukoiden piiriin metsissä vai onko katu raivo tautiin siinä syyllinen terv tepivaari

  6. Joo ne on lepakot eräs rabiaksen levittäjiä kuten kulkukoirat ketut supikoirat ja on niitä metsissä muitakin jotka sitä levittää .
    Mutta onko sen levittänyt ihmien elukoiden piiriin metsissä vai onko katu raivo tautiin siinä syyllinen terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *