Rsisminvastaisuus uhkaa kansallismielisyyttä ja sananvapautta Suomessa

Suomessa etenkin kokoomus on ottanut tehtäväkseen kaikenlaisen vihapuheen kitkemisen ja tätä edistävien sananvapausrajoitusten käyttöönoton. Kokoomus on siten täysin historiallisten koti, uskonto ja isänmaa-lähtökohtiensa vastaisesti, päätynyt avoimesti edistämään kulttuurimarxilaiseen teoriaan nojaavaa ja neuvostolittolaislähtöistä ”rasismintorjunta”, ”vihapuhetorjuntaa” ja kansallismielisyydenvastaista sekä näitä edistäviä sananvapausrajoituksia.- –

Verkkouutisten artikkeli ”Kokoomus haluaa kitkeä vihapuhetta” 14.8.2018 kertoo, miten kokoomus polkaisi tällaisen ohjelmansa käyntiin kesällä 2018:
”Kokoomuksen mielestä Suomessa ei saa olla tilaa nettikiusaamiselle tai vihapuheelle. Vihapuheen – rasismin, nettikiusaamisen ja väkivallan yllyttämisen lisääntyminen niin nettikeskusteluissa kuin julkisilla paikoillakin on ilmiö, joka repii yhteiskuntaamme ja lisää turvattomuuden tunnetta, kokoomuksen puheenjohtaja, valtionvarainministeri Petteri Orpo totesi tiistaina Kuopiossa…”
”- Vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa: luottamusta. Sananvapauteen liittyy aina vastuu omista puheista ja kirjoituksista… Orpo huomauttaa, että vihapuhe, väkivallalla uhkaaminen, rasismi ja kiusaaminen eivät kuulu sananvapauden piiriin…”

Varsinkin vihapuhe- ja rasismiongelmiin kokoomus haluaa puuttua väkevästi ja YK:n nykyoikeudellisessa hengessä valtion juridisella pakkovallalla ja sananvapautta rajoittaen:
”Opetusministeri Sanni Grahn- Laasonen, oikeusministeri Antti Häkkänen ja sisäministeri Kai Mykkänen asettavat asiantuntijaryhmän käymään läpi muun muassa rikosoikeudellista sääntelyä, polisin ja viranomaisten toimintamahdollisuuksia, palvelutarjoajien vastuuta julkaisemistaan sisällöistä sekä vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisykeinoja.”

Kokoomuksen ja samalla Suomen nykyhallituksen kärkivaikuttajien mukaan vihapuhetta tulisi ryhtyä torjumaan esimerkiksi turvallisuusviranomaisten informaatiovaltaoikeuksia lisäämällä, verkkomediojen julkaisualustojen vastuuta kaikista alustoillaan julkaistuista mielipiteistä somessa laajentamalla ja Merkelin Saksan mukaisen rangaistusuhan käyttöönotolla tapauksisa, joissa verkkopalvelun ylläpitäjä ei heti poista kaikkia vihapuhekirjoituksiksi määriteltyjä tekstejä palvelustaan.
————————————
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Juha Ahvion kirjaa ”Sananvapaus uhattuna Suomessa (2018), sivut 111-114.
Jk. Mihin me tarvitsemme kommunismia kun meillä on kokoomus?

8 vastausta artikkeliin “Rsisminvastaisuus uhkaa kansallismielisyyttä ja sananvapautta Suomessa”

 1. Politikoilla on tämä uusi keino ”vihapuhe” saada sananvapaus aisoihin. Ei yhtään yllätä jotta juuri mm RKP, Kokoomus ja muut vanhat puolueet ajaa tätä koska uudenlainen äänestäjä haluaa muutakin kuin vanhaa mantraa kuultavaksi ja se ei näille käy.

 2. Silloinen ministeri Orpo sanoi Kuopiossa kesällä 2018 muun muassa ”Sananvapauteen liittyy aina vastuu omista puheista ja kirjoituksista…Orpo huomauttaa, että vihapuhe, väkivallalla uhkaaminen, rasismi ja kiusaaminen eivät kuulu sananvapauden piiriin.”

  Miksi Orpo puhuu itsestäänselvyyksiä? Jokainen tietää, että omiin puheisiin ja kirjoituksiin kuuluu aina vastuu. Suomen nykyisessä laissa ja rikoslaissa on määritelty mitä voi julkisesti puhua/kirjoittaa, ilman että siihen tarvitsisi lisätä mitään epämääräistä termiä ”vihapuhe”, jota tungetaan joka paikkaan kuin käärmettä pyssyyn.
  No, kaikki aikaansa seuraavat tietävät miksi Orpo puhui siten kuin puhui.

 3. Olen aika monta Kokoomuksen kokousta istunut, niin paikallisia pienen piirin kuin sellaisia joita Petteri Orpo johtaa, enkä ole vielä yhden ainoaa kertaa ollut sellaisessa jossa ei oltaisi yhtä mieltä että maahanmuuton ym. ongelmista pitää voida puhua suoraan.

  ”Teidät vitun suvakit pitäis kaikki tappaa ja heittää mereen niiden saatanan mulattienne kanssa” ei ole maahanmuuton ongelmista puhumista.

  Sen kyllä myönnän että Kokoomuksen tiedotus ja viestintä asiasta on ollut surkeaa. Se on ollut enemmän persujen vastustamista kuin asiasta puhumista. Siinä pitää parantaa ja paljon. Meidän ei pitäisi antaa persujen määrittää keskustelua.

  1. Meidän ei pitäisi antaa poliitikkojen määrittää keskustelua, koska se on aina irtopisteiden keräämistä tosiasioista piittaamatta.
   Kokkareiden julkinen tiedottaminen on nimenomaan sitä ja sillä kuvitlaan saatavan ääniä vihervasureilta ja kaikenlaisilta muilta ”suvaitsevaisilta” mistään muusta piittaamatta.
   Valitettavasti Orpo on osoittautunut puhtaaksi populistiksi tässä suhteessa.

 4. Mitenkähän Merkel-Saksassa puhutaan nykyään maahanmuuton ongelmista?

  Jos tätä menoa mennään, kansallismieliset eivät määritä keskustelua mitenkään, koska heiltä tukitaan täysin suut sekä EU:n ja YK:n hengen mukaisesti, niin Suomessa kuin muissakin länsimaissa.

 5. Blogin avauksesta:

  Orpo huomauttaa, että vihapuhe, väkivallalla uhkaaminen, rasismi ja kiusaaminen eivät kuulu sananvapauden piiriin…”
  .
  Selväksi termiksi voitaneen nimittää: ” väkivallalla uhkaaminen”
  Epäselvinä termeinä pitäisin: ”vihapuhe, rasismi ja kiusaaminen ”
  .
  Onko kiusaamista esimerkiksi jonkun poliitikon väärinkäytösten toistuva esiintuominen?

  Onko maahanmuuttaja rotu? – mielestäni ei ole

  Onko tilastoihin perustuva väite jostakin alueelta tulleiden maahanmuuttajien yliedustuksesta jossakin rikosryhmässä?

  ***
  Otteita alla olevasta:
  .
  Tammikuun 1. päivänä voimaan tulleessa lainsäädännössä voidaan määrätä jopa 50 miljoonan euron (60,1 miljoonan dollarin) sakot sivustoille, jotka eivät pysty poistamaan vihapuhetta nopeasti, herättäen huolta siitä, että Twitter, Facebook ja muut sosiaalisen median alustat saattavat estää enemmän sisältöä kuin on tarpeen.
  .
  Oppositiopuolueet ovat tuominneet lain sanomalla, että on väärin, että yksityiset yritykset tekevät päätöksiä kirjoitusten lainvastaisuudesta.
  .
  Myydyin sanomalehti Bild on myös vaatinut lain romuttamista sanomalla, että se tukahduttaa sananvapauden ja tekee marttyyreita maahanmuuttajavastaisista poliitikoista, joiden viestejä poistetaan.

  *

  https://www.reuters.com/article/us-germany-hatecrime/merkel-suggests-changes-could-be-made-to-new-online-hate-speech-law-idUSKBN1FN0BO

  Merkel suggests changes could be made to new online hate speech law

  BERLIN (Reuters) – German Chancellor Angela Merkel signaled on Saturday that she was prepared to consider changes to a widely criticized new law that aims to rid social media of hate speech.

  The legislation, which came into force on Jan. 1, can impose fines of up to 50 million euros ($60.1 million) on sites that fail to remove hate speech promptly, sparking concerns that Twitter, Facebook and other social media platforms could block more content than necessary.

  “Of course we’re now looking at what consequences this law has and what happens, and we’ll definitely evaluate it too,” Merkel said in her weekly video podcast.

  “It might be the case that we need to make changes to it but the basic approach that we need rules is absolutely right and necessary,” she said, without giving further details.

  Germany has some of the world’s toughest laws covering defamation, public incitement to commit crimes and threats of violence, with prison sentences for Holocaust denial or inciting hatred against minorities. But few online cases are prosecuted.

  Merkel said the internet was not a legal vacuum and the new law ensured that platform operators were responsible for the content that they disseminated.
  Opposition parties have condemned the law, saying it was wrong for private companies to be making decisions about whether posts are unlawful.

  Top-selling Bild newspaper has also called for it to be scrapped, saying it was stifling free speech and making martyrs out of anti-immigrant politicians whose posts are deleted.

 6. Kokoomuksen selän kääntäminen kansallismielisyydelle ja isänmaallisuudelle näkyy myös tästä seuraavasta.
  ”Kokoomus suunnittelee torjuvansa vihapuhetta myös lasten ja nuorten parissa työskentelevien kouluttamisella ohjelmalliseen rasismin- ja vihapuheentorjuntaan, vahvistamalla julkisten kirjastojen toimintaa monikulttuurisuuden edistäjinä, sekä kaiken valtion rahoituksella tapahtuvan toiminnan ohjelmallaisella sitouttamisella vihapuheen ja rasismin vastustamiseen ja monikulttuurisuusideologian edistämiseen. Koko kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt tulee kokoomuksen mukaan sitouttaa vihapuheen ja rasismin vastustamiseen.” – Lainaus Jukka Ahvion kirjasta ”sananvapaus uhattuna Suomessa”, sivu 114.

Kommentoi