Tutkijat varoittavat Auringon aiheuttamasta ”minijääkaudesta”, joka voi viilentää maapalloa 2030-luvulla

Brittiläiset ja venäläiset tutkijat ennustavat, että maapallon ilmastoa saattaa viilentää seuraavina vuosina uusi minijääkausi.
Tutkijoiden tekemä matemaattinen malli Auringon magneettikentän muutoksista viittaa siihen, että auringon aktiviteetti saattaa alkaa väliaikaisesti laskea vuodesta 2021 lähtien.

SKY NEWS kertoo, että matematiikan professori Valentina Zharkova Northumbrin Universitystä on laventanut aiempaa venäläistutkimusta, jossa on ennustettu Auringon tuottamien kahden magneettisen mallin liikkeitä.
Zharkova väittää, että hänen mallinsa tarkkuus on 97 prosenttia, ja siinä on mukana aiempia minijääkausia. Ennusteen mukaan auringon aktiiviisuudessa on tulossa harvinainen ajanjakso, jolloin auringonpilkkuja ei ole tulossa käytännössä lainkaan.
Vimeksi tällainen tapaus oli vuosien 1645 ja 1715 välisenä aikana, jolloin Euroopassa oli minijääkautena tunnettu ajanjakso. Tuo ajanjakso tunnetaan Maunderin miniminä.

Zharkova kuitenkin varoittaa, että mallia ei voi käyttää todisteena siitä, että tällä kertaa tulee minijääkausi, koska ilmaston lämpenemisen vaikutus voi olla voimakkaampi.
Enalleen tilanne palaa 2040-2050 luvulla. Zharkovan tutkimus aiheesta on ilmestynyt Astronomy&Geophysics-julkaisussa.

Aurinko ei kuitenkaan ole suinkaan ainoa asia, joka vaikuttaa ilmastoon. Euroopan ilmastossa on ollut voimakkaita muutoksia viimeksi kuluneiden 3000 vuoden aikana, kuten 1300-luvulta alkaen 1800-luvulle jatkunut ”pieni jääkausi, jolloin ilmasto kylmeni huomattavasti. – –
Cardiffin yliopiston äskettäin julkistama tutkimus antaa asiaan lisävalaistusta:
Vimeksi kuluneiden vuosituhansien aikana kylmien ajanjaksojen lisäksi Euroopassa on ajoin ollut niinkin lämmintä, että viinitarhat ovat kukoistaneet Iso-Britanniassa ja Walesissa.
Näitä suuria ilmastovaihteluita selittävät tutkimuksen mukaan todennäköisesti Pohjois-Atlantin merivirtaukset.
———————————-
Kirjoitukseni lähde: Internet TM (Tekniikan maailma) 28.12.2017, artikkelin otsikko sama kuin tässä.

10 vastausta artikkeliin “Tutkijat varoittavat Auringon aiheuttamasta ”minijääkaudesta”, joka voi viilentää maapalloa 2030-luvulla”

  1. Ilmastoskeptikot ovat edelleen voitolla

    ”Ilmastonmuutoskeskustelun voidaan katsoa olleen kunnolla käynnissä jo yli kolmekymmentä vuotta. Politiikan tasolle ilmastonmuutos (tai tuolloin vielä ilmaston lämpeneminen) nousi viimeistään 1988, jolloin James Hanson todisti ilmaston lämpenemisestä Yhdysvaltain kongressille ja esitti surullisenkuuluisat kolme skenaariota lämpenemisestä.
    Aina siitä lähtien ilmastoskeptikot ovat olleet niskan päällä.
    Kyllä, luit aivan oikein.

    Mediassa ilmastoskeptikkojen dominanssia ei kyllä huomaa, sillä erityisesti Suomessa ilmastokeskustelu on hyvin yksipuolista ja kriittiset, realistiset sekä skeptiset näkökulmat pääsevät enää harvoin esille, varsinkaan valtakunnan tasolla. – –
    Myös politiikassa ilmastoaktivistit näyttävät pinnallisesti olevan voitolla, sillä ovathan esimerkiksi eduskuntapuolueet yhdessä rintamassa vaatimassa lisää tekoja ilmastonmuutosta vastaan. Eduskuntavaalien 2019 alla puolueet ja poliitikot tuntuvat jopa kilpailevan siitä, kuka heistä kieltäisi autot ensimmäisenä.

    Kaikesta tästä huolimatta ilmastoskeptikot ovat edelleen voitolla. Siis ainakin jos uskomme ilmastoaktivisteja, jotka toistuvasti syyttävät skeptikoita siitä että skeptikoiden takia tarvittavia, riitävän tehokkaita ilmastopäätöksiä ei ole vieläkään saatu aikaiseksi, koska ilmastoskeptikot ovat tehokkaasti torjuneet ilmastopolitiikkaa. – –

    Todellisuudessa kysymys on tietenkin ollut siitä, että ehdotettu ilmastopolitiikka on järjettömän kallista, hyödytöntä ja jopa haitallista. Siksi tiukan paikan tullen äänestäjät ja poliitikot eivät sitä kannata, aivan jotain pieniä ihmisvihamielisiä ääriryhmiä lukuunottamatta, vaikka juhlapuheissa ja vaalilupauksisa ilmasto onkin esillä.
    ————————————————-
    Lainaus lähteestä: Ilmastofoorumi.

  2. Hyvällä viuhkalla jokin super pandemia pyyhkäisee maailmassa ja elukka nimeltä ihminen lakkaa olemasta. Maa uudistuu ja tulee uusia lajeja. Jos tuolla muualla on ns alieneita niin ne katsoo tänne ja syö poppareita kuin katsoessaan elokuvaa… huonoa sellaista…

  3. ”Manaaja”-elokuvan ilmastopoliitinen jatko-osa.

    ”Ilmastomuutos kuumentaa jälleen ilmakehää, kun Monacon ruhtinaan purjeveneellä Yhdistyneiden Kauhukuntien yleiskokoukseen saarnaamaan seilannut ilmastosoturi Greta Thunberg näytti kuinka vihervasemmistolainen valtavirtamedia ja Helsingin valtuuston vihreä puheenjohtaja ovatkin antaneet nuorison hyväksikäytölle siunauksensa; muistuttaahan murkkuikäisten kapinallisuus ilahduttavasti Pirkalan peruskoulukokeilun rohkaisevia tuloksia.

    Vihervasemmiston ei tarvitse enää teeskennellä ilmastonsuojeluorgasmejaan. Se saa vilpittömät väristykset jo sanasta ”lakko”.

    Greta Thunbergin esiintyminen johtaisi epäilemään, että tyttösen sisällä asuu riivaaja, ellei tiede toisi asiaan valoa. Aspergin syndrooma-nimisestä demonista kärsivää teinineitiä käytetään häikäilemättömästi hyväksi ilmastopaniikkia lietsovassa mediassa, ja vihervasemmisto yrittää tehdä hänestä poliittisen mallinuken muidenkin ”tiedostavassa” iässä olevien nuorten indoktrinoimiseen ilmastoahdistuksella”. – –
    Lähde: Jukka Hankamäen blogi 30.9.2019 Oikea media.

  4. Greta Thunbergin video ”Kuinka uskallatte? Olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni”, ei ole mukavaa katseltavaa. Gretan iässä kuuluisi hymyillä ja nauraa ja puhua pulputtaa ruotsin kielellä ikätovereiden kanssa nuorten juttuja, eikä puhua englanniksi vihaisen näköisenä, naamaa rumasti väännellen ilmastokovisten suuhun panemia vihaisia sanoja. Minäkin suutuin, Gretan hyväksikäyttäjille. Eikö niille ole mikään pyhää! edes lapsuus ja nuoruus!
    Jos joku/jotkut pilaavat lasten ja nuorten tulevaisuusnäkymät, niin nämä härskit ja häikäilemättömät ilmastoaktivistit (etten sanoisi ilmastopahikset). Piste.

  5. Minua ei kiinnosta tämä jääkausiteoria. Ei kiinnosta paljoa co2-määrät – tai no, kiinnostaa, mutta tajuan että vaatisi pitkän opiskelun että voisin ymmärtää ilmastoa, joten jätän väliin. Ei kiinnosta panikoida ilmaston puolesta.

    Minua kiinnostaa se, että saastutamme vähemmän. Minua kiinnostaa että tulee lisää Neste Oilin kaltaisia menestystarinoita, jotka nousevat vihreämmän energian keksinnöistä. Minua kiinnostaa hengittää.

    Minua kiinnostaa se, että tämä asia on tosi yksinkertainen.

  6. Jep, maailman piti loppua vuonna 2012. En jaksa vaivata päätäni enää maailmanlopulla. Voidaanko tehdä asiat paremmin? Toki. Mutta älkää sanoko että maailma päättyy jos ei toimita.

  7. Tuo auringosta johtuva ”minijääkausi” antaa aikaa vähentää päästöjä jos se käsitetään oikein eikä vain ulosmitata sen antamaa etua. Eli maapallo saa aikalisän. Puhtaampaan ja vähäpäästöisempään energiaan ollaan joka tapauksessa menossa. Yritykset pyrkivät parantamaan imagoaan ja siirtyvät vähäpäästöisempään suuntaan, esimerkkinä vaikka Google joka haluaa pyörittää palvelimiaan Suomessa tuulivoimalla.

    Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa ja voihan tulla muitakin muutoksia. Esimerkiksi suuri tulivuorenpurkaus syöksisi valtavan määrän tuhkaa ilmakehään ja viilentäisi ilmastoa jonkin vuoden. Tai jos maapallo hieman nyrjähtäisi akselillaan tms. niin sillä voisi olla suuria vaikutuksia. Maailmanlopun ennustelu on turhaa, emme tiedä tulevasta mitään varmaa. Todennäköisiä kehityskulkuja voimme silti pyrkiä ohjailemaan.

  8. Niin taas kerran se liikakansoitus. Jos haluamme kuluttaa ja saastuttaa vähemmän niin meitä on liikaa. Linkolan puheet ovat tainneet unohtua.

    1. Linkolan mukaan taisi olla niin, että Suomessa voi asua alle miljoona ihmistä. Ei ainakaan nykyistä määrää.

  9. Linkolalle ”työkalu” on kiertoilmaus terrorismille.
    Miksi nämä ekofasistit eivät aloita ihmisten vähentämistä itsestään? Koska he ovat parempia ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *