Uusi ”Pirkkalan moniste” on sitten täällä

Kansanedustaja Mauri Peltokangas kommentoi perjantaina videollaan Otavan julkaiseman elämänkatsomustiedon oppikirjaa. Tämän 7.-9. luokkalaisille tarkoitetun oppikirjan mukaan ”mieskin voi synnyttää”. Mauri Peltokangas pitää tätä blogissaan mahdottomana.
Nyt yksi oppikirjan tekijöistä, Jaakko Lindfors, on julkaissut Facebookissa videovastineen Peltokankaan videoon.
– Mauri pyytää näyttämään hänelle, missä on osoitettu, että mies voi synnyttää. Missä on se Jarkko tai Timppa, joka on synnyttänyt, Jaakko Linfors sanoo videollaan. – –
– Mauri, sellainen henkilö, joka on syntynyt naiseksi, mutta kokee itsensä mieheksi, hän korjaa sukupuolensa ja hänellä on kohtu, hän voi synnyttää. Dadaa!
– Mauri, sä et päätä mitä kouluissa opetetaan. Sä et päätä, mitä oppikirjoja opetuksessa päätetään.
Linforsin mielestä on hyvä, että poliitikot eivät päätä oppikirjoista.
– Oppikirjoista päättävät pedagogiset asiantuntijat, rautaiset ammattilaiset, meidän maailman parhaat opettajat.

Peltokangas huomauttaa, että vasemmistoliiton Jaakko Lindfors on selvästikin poliittinen toimija, joka on kirjoittanut oppikirjan sisältöä omasta poliittisesta agendastaan lähtien.
Tässä on selvästi kyse siitä, että opetusmateriaalia on lähdetty politisoimaan.
Pirkkalan marxilainen koulukokeilu 1970-luvulla on äärimmäinen esimerkki koulujen oppimateriaalien politisoinnista. Yksi kouluissa käytetyistä oppimarteriaaleista tunnettiin nimellä Pirkkalan moniste.

Yle kertoi tästä oppilaiden vanhemmilta salaa tehdystä opetuskokeilusta laajassa jutussaan muutama vuosi sitten. Pirkkalan tapaukseen perehtyneen tutkijan mukaan kyse oli ”puhdasoppisesta aivopesukokeilusta”, josta olivat vastuussa kouluhallituksen ja opetusministeriön korkeat virkamiehet.
———————————-
Kirjoitukseni lähde: Suomen Uutiset 21.9.2019, otsikolla ”Peltokangas pyysi kuvia synnyttäneestä miehestä – tulikin video”.

12 vastausta artikkeliin “Uusi ”Pirkkalan moniste” on sitten täällä”

  1. Linnfors: ”Sellainen henkilö, joka on syntynyt naiseksi, mutta kokee itsensä mieheksi, hän korjaa sukupuolensa ja hänellä on kohtu, hän voi synnyttää Dadaa!”

    Mitä höpinää tämä on? Nainen, joka kokee itsensä mieheksi ja synnyttää, hän on biologinen nainen. Jos hän korjaa sukupuolensa mieheksi, se ei muuta tosiasiaa että silloin kun hän on synnyttänyt, hän on olut nainen.
    Vaikuttaa hätäselitykseltä, kun uusi ”Pirkkalan moniste” nostettiin julkisuuteen.
    Muuten, onko ihminen jotenkin ”rikki”, kun hän ”korjauttaa” sukupuolensa?

    Lindforsin mielestä on hyvä, ettteivät poliitikot päätä oppikirjoista.
    Ehkä Lindfors ei ole kuullut, että poliitikkojen tehtävä on valvoa, että koulukirjojen laatimisessa noudatetaan Suomen lakia ja tarvittaessa säädetään uusia lakeja ja tarvittaessa korjataan ajastaan jälkeen jääneitä lakeja parempaan kuosiin.
    Jos tämä ei ole poliitikkojen ja sitä kautta eduskunnan tehtävä, kenen tehtävä se on? Jonkun marxismiin suuuntautuneen pöllökerhonko tehtävä?

  2. Vasuri-ideologiassa kaikki epänormaali on ”normaalia”.
    Lindfors on täysi pelle, mutta ideologiansa mukaisesti toimiva pelle.
    Sukupuolensa vaihtanut nainen on silti nainen, ellei kaikkia naisen sukuelimiä kohtu ja munajohtimet mukaan lukien ole poistettu niin, ettei voi synnyttää.

  3. Jotenkin tulee mieleen onko tämä joku nyt sitten ihan tervepäinen ihminen??
    Todella hämmentävää. Nainen voi olla mies samaan aikaan?? No, eiköhän toikin selkeydy joskus tai sitten ei??

  4. Pelkkä kohtu ei todellakaan riitä synnyttämiseen. Jos sukupuoli on ns. korjattú, niin synnyttäminen on mahdotonta. Lapsi ei mahdu ulos peniksen kautta, Kyseessä on ”mies” vain henkilön oman määritelmän mukaan ja ilmeisesti hän on syönyt testosteronia koska parta on tuuhea. Voisihan henkilö olla parratonkin ja sanoa olevansa ”mies”.

    Enemmän kuin tuo ”mies voi synnyttää” itseäni ihmetytti kirjan tekstissä ollut väite siitä, ettei sukupuolten tasa-arvo voi toteutua jos tunnustetaan vain kaksi sukupuolta. Väitettä ei perustella tyypillisesti mitenkään.

    Kirja näyttää olevan todellakin oikea ideologinen pläjäys. Kaikki on kuitenkin viime kädessä kiinni opettajista. Opettajat saavat valita käyttämänsä oppikirjan ja tunkin kirjan levinneisyys ja menestys on riippuvainen siitä, kuinka moni sen valitsee. Elämänkatsomustiedossa voi olla mukana myös muita kuin ateistien lapsia, esimerkiksi jos ei löydy vastaavaa uskonnon ryhmää. Muslimiperheessä tuollainen kirja saattaisi synnyttää jonkinlaisen vastalausemyrskyn ja muitakin konseravtiivisesti ajattelevia ryhmiä varmaan löytyy, toki useimmiten muslimeilla on omaa islamin opetusta. Jos oppikirja on kovin kärjekäs se ei ehkä saavuta suurta suosiota, opettajatkaan eivät välttämättä sellaisesta pidä.

  5. Lyhyesti – Potilas määrittelee leikkauksen laajuuden : ”Osa transsukupuolisista ei toivo lainkaan sukuelinkirurgiaa.”

    ****
    https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2015/4/duo12110#s2

    Potilas päättää itse, miten pitkälle haluaa edetä ulkoisten sukupuoliominaisuuksien muokkaamisessa. Osa transsukupuolisista ei toivo lainkaan sukuelinkirurgiaa. Millään kirurgisella menetelmällä ei päästä täydelliseen toivottua sukupuolta vastaavaan tulokseen ja valmista leikkaustulosta ei saavuteta kerralla. Potilaan terveydentila sekä vartalon muoto saattavat asettaa rajoituksia tavoitteeseen pääsemisessä.

    Naisesta mieheksi -sukuelinkirurgia

    Munasarjojen ja kohdun poiston tekevät gynekologit laparoskooppisesti. Mikäli potilas haluaa jatkossa edetä falloplastiaan, on suositeltavaa, että emätin poistettaisiin samassa yhteydessä.

    Potilaan toivomukset sukuelinkirurgian tuloksista vaikuttavat leikkaustapaan: onko toiveissa mahdollisimman tavallinen miehen elämä eli virtsaaminen seisaaltaan ja kyky yhdyntään vai onko ensisijainen toive päästä eroon naisellisista sukuelimistä. Vaihtoehtoina ovat metaidoioplastia (metoidioplastia), jossa klitoriksesta muotoillaan ”mikropenis” (7) tai sitten varsinainen falloplastia. Kivespussi muotoillaan suurista häpyhuulista kääntäen ne yläkantaisina kielekkeinä toisiaan vasten. Kivesproteesit asetetaan toisessa leikkauksessa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua.

  6. ”Nuoruusiässä melko äkillisesti alkanut sukupuoliahdistus näyttäisi lisääntyvän. Kolme nuorisopsykiatrian tutkijaa kirjoittaa lääketieteellisessä Duodecim-lehdessä. – –

    Tutkijat kritisoivat nykyään suosittua ajatusta, jonka mukaan lasta tulisi kohdella hänen toivomansa sukupuolen edustajana sillä perusteella, että se olisi lapsen ”hyväksymistä omana itsenään” ja vähentäisi ahdistusta. – –

    – Kiiruhtamalla päättelemään, että tavanomaisista sukupuolirooleista poikkeava lapsi todellisuudessa onkin vastakkaista sukupuolta ja hänet on saatava elämään toisessa sukupuolessa, saatetaan itseasiassa edelleen vahvistaa stereotyyppisiä käsityksiä sukupuolieroista ja viestiä lapselle, että hänessä on vikaa.
    – Lasten kohdalla on tärkeää pitää kaikki ovet avoinna tulevan kehityksen suhteen, tutkijat kirjoittavat artikkelissa. – -”
    Lähde: Suomen Uutiset 9.4.2019, otsikko ”Suomalaislääkärit: nuorten sukupuoliahdistus lisääntyy – syytä ei tiedetä, mutta hormonihoito ja kirurgia eivät ole aina paras ratkaisu.”
    ———————————————–
    Syytä lasten ja nuorten lisääntyneeseen/lisääntyvään sukupuoliahdistukseen ei tiedetä. Eikö sitä oikeasti tiedetä vaan eikö kehdata/uskalleta sanoa ääneen? Vai onko syitä niin useita, esimerkiksi televisiosarjat, se mitä kouluissa opetetaan, sosiaalinen media, – että selvää syytä ei löytäisi edes Franfurtin koulukuntakaan?

    1. Et voi väittää ”mitä kouluissa opetetaan” yhden elämänkatsomustiedon oppikirjan perusteella. Elämänkatsomustietoa opiskelee murto-osa oppilaista ja heistä osa (kuinka suuri?) käyttää tuota kirjaa. Tietenkin tuon tapainen ilmapiiri leviää, mutta ennemmin niin, että se heijastuu kouluunkin kuin että koulu sitä jotenkin edistäisi.

  7. Aloitti korjaushoidot mieheksi – 10 vuoden päästä Sametti tajusi olevansa lesbo, haluaa takaisin naiseksi: ”Mikä kerran leikataan irti, ei kasva enää takaisin.”

    Tämmöinen otsikko nettisivulla: MTV Uutiset 2.3.2019.

    Otsikko puhunee puolestaan, panen artikkelista tähän tämän: ”Sametti on 32-vuotias suomalaisnainen. Sametti esiintyy tässä jutussa nimimerkillään suojatakseen nimeään ja identiteettiään.”

  8. Monet katuvat sukupuolenvaihdostaan, mutta siitä ei saa puhua julkisesti.

    ”Jotkut käyvät läpi vaikeita hormonaalisia ja kirurgisia toimenpiteitä muuttaakseen sukupuolensa, vaikka tieteellisiä perusteita ”väärään sukupuoleen” syntymiselle ei ole.
    Julkisuudessa harvemmin puhutaan niistä, jotka myöhemmin katuvat tehtyjä toimenpiteitä ja haluaisivat palata takaisin syntymä sukupuoleensa. – –

    Amerikkalainen Walt Heyer on yrittänyt pitkään tuoda esille sukupuolenvaihdostaan katuvien ihmisten ääntä. Hän itse vaihtoi sukupuolensa miehestä naiseksi ollessaan 42-vuotias, mutta kahdeksan vuotta naisena eletttyään päätti muuttaa itsensä takaisin syntymäsukupuoleensa. – –
    Walt Heyer ylläpitää internetsivustoa, jonka kautta sukupuolenvaihdostaan katuvat ottavat häneen yhteyttä. ”Transsukupuoliset kirjoittavat minulle luottamuksellisesti ja rehellisesti sukupuoleen liittyvistä kamppailuistaan ja halustaan muuttua takaisin, mutta he pitävät ajatusta jälleen uuden ulkomuodon ja identiteetin muutoksesta musertavana”, Heyer kuvailee. – –

    Heyer vetoaa ihmisiä harkitsemaan sukupuolenvaihdosprosessiin ryhtymistä viimeiseen saakka, sillä tehtyä on mahdotonta saada täysin tekemättömäksi. Heyer kertoo, että häneen yhteyttä ottaneissa ihmisissä alkuperäiseen sukupuoleensa takaisin haluavien määrä on kasvanut.”
    Lähde: Internet, Seurakuntalainen 14.2.2018, otsikko sama kuin tässä.

    Suorasanaisen lainauksen ulkopuolelta manittakoon, että englantilainen yliopisto Bath Span ei hyväksynyt katuvien kokemusten tutkimusta.

  9. Sukupuolineutraalius tulee – miten käy tyttöjen ja poikien?

    ”Tasa-arvo on taitojali-opas (2015) teki uusia keskustelunavauksia. Sivulla 62 mainitaan Sukupuolten tasa-arvo otsikon alla: ”Tasa-arvokäsite kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi.” Sivulla 68 mainitaan Sukupuolitietoinen opetus-otsikon alla: ”Opetuksessa pidättäytytään sosiaalistamasta oppilasta hänen ulkoiseen sukupuoleensa.”
    Opas ravistele totuttuja ajattelutapoja:

    Ajatteluamme ja toimintaamme ohjaavat usein perinteiset käsitykset sukupuolesta. Oletamme jokaisen ihmisen olevan yksiselitteisesti tyttö tai poika, nainen tai mies. Oletamme myös, että ihmisen sukupuoli on muuttumaton ja syntyesään määritetty (s.12).

    Ihmetystä herättää millä valtuutuksella Opetushallitus on muuttamassa sukupuolikäsitystä ideologiseksi. Tasa-arvosuunnitelmien tekeminen on tarpeellinen asia, mutta sen laatiminen ei edellytä sukupuolikäsitteen uudelleen määrittelyä. Se on täysin perusteetonta ja tarpeetonta.

    Maailmassa tulee olla tilaa kaikenlaisille tytöille ja pojille. Oppaassa ei kuitenkaan tyydytä tähän, vaan annetaan jopa ymmärtää, että tytöt voivat olla poikia ja pojat tyttöjä, jos he itse näin kokevat. Sivun 13 otsikon Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa – alla opastetaan näin:
    ”Jokaisella tule olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä.”
    Lähde: Internet, Seurakuntalainen 9.3.2018. Artikkelin otsikko sama kuin tässä.
    —————————————————–
    Viisas ymmärtää puolestakin sanasta, tyhmä tai sellaiseksi tekeytyvä ei ymmärrä, vaikka selittäisit hänelle päivän ja vartin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *