En pelkää koronaa

Vaikka kuulun riskiryhmään. Olen selvinnyt taistelemalla paljon kovemmista jutuista , kuin jos saan tartunnan.

Selvisin  muunmuassa yli 5 vuotta kestäneestä vakavinta tasoa olevasta masennuksesta. Tuli nähtyä ja koettua maanpäällinen helvetti. Silloin joka ilta rukoilin Jumalalta, että ei tarvitsisi herätä seuraavaan päivään. Joka aamu jouduin keksimään uuden syyn, miksi en painaisi pistoolinpiippua ohimoilleni ja painaisi liipaisinta, kun minulla oli ladattu colt coverment yöpöydälläni.  Ostin  sen yhdeltä tutultani. Hävitin sen aikoja sitten.

Ylilääkäri kehui minua kun selvisin masennuksesta ja sanoi, että moni ei ole pystynyt samaan.

12 vastausta artikkeliin “En pelkää koronaa”

  1. Varovaisuus ja toisten huomioon ottaminen kannattaa silti muistaa, mutta on myös niin, että jos pelkää liikaa niin jättää elämättä. Itsekin pyrin välttämään koronaa ja pitämään välejä, joskus käytän maskia, mutta en muuten jaksa kauheasti pelätä. Jos korona tulisi, niin voihan se olla lievä. Tai jos se oilisi ankara niin tehohoidolla siitä silti voisi selvitä. Inhottavinta on ajatella, että jäisi päälle jonkinlainen ”pitkä korona” niin kuin joillain: ei jaksa enää niin kuin ennen ja on outoja oireita. Tilannetta helpottaa myös se, että täällä Pirkanmaalla koronaa ei ole kauhean paljon. Varmaan olisin neuroottisempi jos se leviäisi vauhdilla, keväällä tuli varottua enemmän.

    Olet sisukas äijä kun olet tuon masennuksen läpi mennyt, voi vain yrittää kuvitella millaista sellainen on.

    1. Taitaa leviäminen olla nopeampaa kuin keväällä ainakin koko maassa. Vauhtisokeus vaivaa.
      Hiljattain oli viikon päivittäinen keskiarvo 240 tapausta, kun keväällä huippuarvo oli 170. Muistaakseni.

    2. Herää kysymys siitä miksi pitää ottaa vastuuta muista kun itsestä ei ota vastuuta kukaan
      Kun jutuu itse hakeen ruokansa ei voi siinä kovin paljon pinnoja antaa ulos on mentävä maskista riippumatta suuri vaara siti saada korona
      Js et ise hae ruokaasi tulee nälkä kuolema vai onko se tavoittekkin
      Timolle hyvää jatkoa sairautes ei ole ollut mikää helpoin sama sairaus siskollani se oli useamman vuoden lapsen kuoleman jälkeen
      Lapsi kuoli n 2 v leukemiaan

  2. Trump sanoi että korona on pelkkää flunssaa. Trumpin hoitokulut kun häntä hoidettiin oli 500 000 dollaria. Pelkkä flunssahan se vain on….

  3. USA:ssa nuhatipat maksavat 10 000 dollaria kappale ja nenäliinat 50 000 dollaria paketti. Kamomillatee sairaalassa oli 99 999 dollaria tarjouksessa.

  4. Kesä-heinäluussa meinasi tulla noutaja. Oli verenmyrkytys. Ehkä siitä johtuen en tunnistanut enää kehoani, sen osia. Tunsin itseni pikemmikin koneen osaksi. Henkitorvessa oli olevinaan peltiromua jne. Hengitys kuitenkin toimi, eikä konetta tarvittu niin kuin joskus koronassa. Ympäristön tajusin joten kuten.
    Munuaisissa oli pientä häikkää, joka korjautui. Muistia säätävässä hippokampuksessa on vähäistä solukatoa, joka tosin saattaa johtua myös iästä tai nuoruuden kännihetkistä.

    Voi olla, etten ole enää riskiryhmää koronan kannalta katsoen, kun anemiakin on tehnyt veren notkeaksi.

    1. Liittyi tuohon verenmyrkytykseen hauskojakin muistoja:
      Leikkauksen jälkeen heräämössä pyysin, että hoitaja hakisi minulle vatupassin, jotta voisin seurata maanjäristyksen etenemistä. Olin saanut varman tiedon, että järistys alkaisi vartin yli seitsemän ja hoitajan mukaan kello oli jo viittä vaille.

      Hoitaja ei voinut vaatimatonta toivomustani kuitenkaan täyttää. Sitten selvisi sekin, ettemme olleetkaan Tokiossa, vaan hoitajan ilmoituksen mukaan Suomessa. Tällöin palaset loksahtivat paikoilleen. Kerroin hoitajalle, että syynä erheeseen oli varmaan harrastukseni eli haiku-runojen kirjoittaminen.

      Enpä ole ennen hoksinutkaan, että vatupassin avulla voisi seurata maanjäristystä, jos vaan paikkojen kallistelulta mielenkiinto vatupassiin säilyisi.

  5. Masennuksesta selviäminen on kyllä ihan saavutus, saanut kokeilla itsekin. Apuja on monia, mutta kynnys on niin korkea.

    Korona pelottaa ja myös haastaa. Näillä keuhkoilla tekee todella kipeää käyttää maskia. Toissapäivänä piti käydä Helsingissä, auto jäi Vantaalle ja paikallisjuna siitä. Puoli tuntia junassa niin sen jälkeen piti pidellä kiinni seinistä pitkään.

    Mutta vielä typerämpää on olla tekemättä parhaansa. Kun parhaansa tekee, kehtaa mennä illalla nukkumaan.

  6. Itse mielummin pilkkaan niitä, jotka pelkää koronaa kuin varoisin itse koronaa. Rankkaa on toki kaikilla joskus, itselle näköjään olla ajattelematta synkkiä asioita ja kristillisyys on auttanut siihen että ei ole ollut masennusta.

  7. Koronan pelko ei ole pilkan kohde. Pelko pitää varovaisuutta yllä; en tuota maskia käytä mutta aina kun kauppaan menen, käsidesiä, ulkoa kun tulen, käsipyykille, etäisyyttä kanssaihmisiin kyllä pidän tarkasti, mihinkään joukkokokoontumisiin en suin surminkaan mene. Siis koronan pelko on minut opettanut hyville tavoille.
    Tämän aamun koronatietojen ja tilastojen mukaan Suomi on Eestin kanssa selvinnyt koronasta tähän asti huippulaatuisesti. Tietysti on vaarallista sanoa tällä palstalla, että hallituksen toiminta on iso osa kriisistä selviytymiseen, siitäkin huolimatta, että hallituksemme on ihan maailmanlaajuisesti saanut kiitosta toimistaan.
    Tilastoissa jo monen päivän on ollut tuo 20 – 60 vuotiaiden kaikkein suurin ryhmä tartuntojen määrässä, taas toisaalta 70 – 79 ikäluokassa on kovin pientä tuo tartuntojen määrä. Olisikohan niin, että ikä ja elämänkokemus tuovat viisautta.
    Nyt tulee kova poru tuosta ravintoloiden ja juottoloiden kohtelusta, saapas nähdä.

  8. En tiedä kannattaako koronaa varsinaisesti pelätä, mutta on ehdottoman järkevää kunnioittaa niin omaa kuin muidenkin elämää ja terveyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *