Taas esimerkki USKONTOJEN väkivallasta?

Ranskassa kolme ihmistä surmattiin kirkossa tai sen lähettyvillä. Tekijä ylisti Allahia. Joidenkin logiikan mukaan tämä on taas osoitus USKONTOJEN väkivallasta. Ehkä siitä pitäisikin kirjoittaa sitten niin. Britanniassa jokin muslimien järjestö oli asiaa ehdottanut koska tällaisten iskujen yhteydessä islamista puhuminen luo negatiivista leimaa muslimeita kohtaan. Eli jatkossa nämä voitaisiin uutisoida vaikka ”ääri-uskonnollisina terrori-iskuina”. Tai mitäs turhaa edes käyttämään sanaa ”ääri”, voitaisiin puhua uskonnollisesta terrorismista. Maailman uskontojen johtajien, kuten paavin, Dalai Laman ja Konstantinopolin patriatrkan pitäisi nyt tuomita isku ja vaatia kannattajiaan lopettamaan terrorismi. Suomen arkkipiispakin voisi pyytää anteeksi.

Toisaalta en ole ihan vakuuttunut, etta syy oli uskonnoissa. Koska tekijä oli mies, kuten tavallista, saattaa olla, että kaikkien miesten pitäisi pyytää anteeksi terrorismia. Ja jos isku tapahtui kirkossa, joka on talo, voitaisiin  myös ajatella, että talo on syyllinen. Taloissa olemista pitäisi ehkä rajoittaa ja joitakin purkaa. Se voisi vähentää terrorismia.

7 vastausta artikkeliin “Taas esimerkki USKONTOJEN väkivallasta?”

  1. Onneksi edes vihreistö tuntuu tykkäävän murhameiningistä. Karjalaisesta en ole varma.

    ”Niin vähän iloa on ihmislapselle suotu…”

  2. Ranskassa paikalliset, esim. pormestari yms. ovat kyllä puhuneet suoraan ja se on ehkä tarpeen juuri nyt.

    Suomessa varoitellaan ääriliikkeistä. Olisikohan ääriliike se, että joku vihastunut kansalainen nostaa kätensä, sitten nostaa siitä keskimmäisen sormen ja liikauttelee sitä kohti ministeriä jossain sopivassa tilaisuudessa. Se on äärimmäistä sormen liikuttelua se.

  3. Joo, ääriliikkeissä voi paikat venähtää ja joutuu ottamaan sairaslomaa.

  4. Sekoitat nyt Karjalainen kaksi eri tekoa toisiinsa. Nizzan puukkomies ja Avignonin asemies ovat eri henkilöitä.

    Kaksi eri iskua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *