VÄLITYSTILI

Olen tässä pohtinut eloni järjettömyyttä, kun eläkkeeni ei tahdo riittää kuin kahdeksi viikoksi ja sitten olen toiset kaksiviikkoa kuukaudesta nälässä ellen vippaa kavereilta. Nyt teen asialle sen että otan käyttöön välitystilin: Se tarkoittaa sitä että saan tililleni vain tietyn rahasumman päivässä kattaen 30 päivää. Toisin sanoen rahani tulevat riittämään koko kuukaudeksi, mutta niukasti pitää elää ja tehdä valintoja: Loppuu kaljottelu ja nykyinen tupakanpolttoni pitää vähentää puoleen.

19.2. minulla on varattu aika etuuskäsittelijälle tuossa asiassa ja laitetaan pyörät pyörimään. Tämä siksi koska minulta loppui vaihtoehdot.

11 Replies to “VÄLITYSTILI”

 1. Timo, lopeta tuo tupakanpoltto, se on kaikkein tarpeettomin ja nykyhinnoilla myös kallein. Minä tiedän kokemuksesta, että se on myös helppoa, ei siinä tarvita mitään laastareita eikä pillereitä. Siinä tarvitaan vaan tiettyä asennetta, en minäkään lopettettanut, enkä ole lakossa, olen vaan polttamatta.

  Minä en ole mikään terveysintoilija ja kukin saa tehdä niin miten haluaa, mutta minusta tuntuu siltä että nyt on sitä ylimääräistä rahaakin.

 2. Pentin kanssa samaa mieltä; se oli -68 kun veljeni saunassa sanoi; voisit tuota tupakointiakin vähentää. Poltin siihen aikaan pari pakkausta Barresin pikkusikareita, siis niistä aineista jotka keräillään sikaritehtaan lattialta ja muokataan pikkusikareiksi.
  Minä sitten veljeni nähden rutistin pakkauksen takkaan, sanoen; se on sitten siinä. Aamusella sitten pikkuveljeni mainitsi; teit sitten tupakkilakon. Minä siihen, ei kun lopetetin.

 3. En voi tähän oikeastaan sanoa muuta kuin, että ymmärrän Timo ajatuksesi, mutta samaan aikaan suosittelen harkitsemaan asiaa tarkoin ja ihan loppuun saakka.

  Jos satut tuntemaan jotakuta samaisen ratkaisun tehnyttä niin kysele vähän kokemuksista.

  Tupakointi on kallista, kuten on jo edellä mainittu ja vaikka itse olen kaiketi tupakoitsija, kun piippua silloin tällöin poltan, niin kyllä tupakan pois jättämisellä säästyy rahaa muuhun.

  1. Kyllä mä Mika olen vähän kahden vaiheilla, kun taannoin A-MOT issa varoitettiin edunvalvojista, että rahaa ei ole tullut sovitusti tilille, mutta pitää muista että A-MOTin tapaukset ovat ääripäitä. On suurin osa edunvalvojista rehellisiä.

   1. Timo, en minä niinkään edunvalvojien rehellisyyttä tarkoittanut, pikimminkin oman itsenäisyyden kannalta asiaa kehotan ajattelemaan.

 4. Onko se ”välitystili” jonkinlainen pankkitili?

  Otetaanko siitä välitystililtä rahan nostamisesta jonkunlainen pankin palvelumaksu?

  Tupakanpoltto kannattaa lopettaa kokonaan, eikä vain vähentää tupakointia.

  1. Jussi
   Välitystili tarkoittaa sitä että rahani ovat edunvalvojan kontrollissa, eikä siitä mene palvelumaksuja , eikä muitakaan maksuja. Joo, yritän kyllä päästä tupakasta kokonaan eroon.

   Yksi veljistäni sairastaa katatoonista skitsofreniaa ja hänellä on ollut välitystili ja edunvalvoja jo vuodesta 1999 ja hyvin on toiminut.

   1. Hyvä, että ennestään vähistä rahoista ei mene osa pankille. Minua hirvitti se ajatus. Pankit osaavat kyllä periä palvelumaksuja ihan kiitettävästi.

 5. Kaksipiippuinen juttu terveyden kannalta. Jos on ikänsä polttanut, lopetus aiheuttaa stressin, josta isäni sai sydärin, mutta toipui. Sittemmin poistettiin toinen keuhko syövän vuoksi. Ja sitähän ei taas heikentynyt sydän kestänyt. Kuoli keuhkoveritulppaan. Ei auttanut vahva urheilutaustakaan.
  Ehkä kannattaa vähentää asteittain ja ostaa toppa piipputupakkaa ja filterit ja kääriä sormin.

 6. Sydäri harvemmin kyllä tulee pelkästä stressistä ja stressin voi saada muustakin kuin tupakanpolton lopettamisesta, joten tekosyy se vaan on jos sillä perusteella ei tupakointia voi lopettaa.

Kommentoi