Voisiko ajattelemisen lopettaa ?

Kun muistelen vanhoja, niin armeijassa oli patterin vääpelinä eräs sotilasmestari, joka ensi töikseen kielsi meiltä alokkailta ajattelemisen.

Pari asiaa korpeaa niin paljon minua tänään, että totisesti toivoisin että kallossani olisi on/of – kytkin, jolla saisi ajattelemisen vähäksi aikaa pois.

Toinen on välirikko pikkuveljeni kanssa ja toista asiaa en viitsi edes mainita.

8 Replies to “Voisiko ajattelemisen lopettaa ?”

 1. Apumatti Apunen on lopettanut, jo noin 20 vuotta sitten, kun pääsi Almalle.

  https://www.pirkanblogit.fi/2020/risto-koivula/tampereen-yliopiston-professori-matti-apunenvaitti-ylella-kiinan-antavan-poliittisista-syista-vaarennettyja-tietoja-koronvirusepideasata/

  ” Apumatti:

  ” … Amerikkalaiset sano jo hyvissä ajoin, kun tämmöiset epidemiat ne on ninku matematiikkaa, niillon tietyt mallit millä ne leviää, niin se sano jo hyvin varhaises- sa vaiheessa, että kiinalaisten luvut ei voi pitää paikkaansa, 20000 jotain tartunnan saaneet niin täytyy olla kymmenkertanen määrä, et se on ninku matikkaa, ja nyt kun siellä on ninku paikan päällä asioita tutkittu, niin on löydetty aika paljon sellasia syitä, minkä takia kaikki tota tapaukset ei o varmaan tullu julkisuuteen. Meille yksinkertisenkin se on niitä ninkun Hubein ulkopuolella ei o niitä testisettejä, niitä käytetään ainoastaan kuumeen alueelta tuleviin ihmisiin. Ei ihme, että ninkun se näyttäisi olevan niinkuin jotenkuten niinkuin hallinnon, sitä voi olla kysymys ihan niinkuin tekniikasta ja sitten paljon poliittia syitä joiden takia on syytä pitää numerot alhaisina et paras tässä vaiheessa sanoo, et me ei oikeesti tiedetä…. ”

  https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2019/08/haistapaskantieteen-pohjanoteeraus-tiedetta-romuttanut-bilderberg-holynpolyntoimittaja-ketku-joa-ei-ole-ikina-tehnyt-tyota-hamalaisessa-mieless

  ” MATTI APUSEN PÖLHÖPIERUT OVAT SILLÄ TAPAA ENNAKOLTA ARVATTAVISSA ERITTÄIN SUURELLA TARKKUUDELLA JO ENNEN KUIN HÄN ON LAINKAAN AVANNUT SUUTAAN, ETTÄ HÄNET VOITAISIIN KORVATA MAAILMAN ENSIMMÄISELLÄ (?) HAISTAPASKANTIEDEROBOTILLA!

  Oikeastaan hän ON JO sellainen: hän (se!) ei varsinaisesti ajattele, tiukan loogi- sesti niinkuin meidän (oikeiden) tieteilijöden pitää ajatella, vaan hän MAISKUTTELEE ILMAUKSIA, millaisia vipinöitä ne aiheuttavat, luulisin… Hän ei osaa kuvitellakaan, että kaikki muutkin eivät tekisi juuri samoin. Hän olettanee myös, että kaikki saavat ilmauksista samanalaisia (=”keenistä”…) ”kriteeriviboja” – paitsi tie- tysti ”(kriittiset!) HULLUT” – eli mm. ne, jotka tosiaan osaavat ajatella loogisesti.

  Ilman loogista ajattelua ei voi tehdä tiedettä. Jos ei voida johtaa väitetyistä faktoista ja muistatunnetuista tosiasioista uusia loogisia välttämättömyyksiä, joiden on tarkis-tettaessa myös osoittauduttava paikkansa pitäviksi, jos esitetyt väitteetkin ovat, ei ole mitään muuta keinoa väitteiden ”tutkimiseksi” kuin suora tarkistaminen paikan päällä, joka on usein mahdotonta, ja JOHON EI TARVITA MITÄÄN ERITYISTÄ TIEDETTÄ silloin,kun sellainen sattuu olemaan mahdollista!…”

  Tätä täytyy kai nyt sitten oikein Kiinasta asti kysyä, miten on…

 2. Ajattelemisen voi lopettaa siihen pisteeseen asti, että ajattelee enää ainoastaan sitä ettei ajattele mitään.

 3. Olisi tosiaan kiva, jos voisi kieltää itseltään ajattelun vaikkapa yhdeksi tunniksi – silloin olisi helpompi nukahtaa tilanteessa, jossa ajatukset laukkaavat villinä.

  1. Ei unettomuudesta tarvitse kärsiä jos vähänkään omaa keskittymiskykyä, ei siinäkään tapauksessa, että … ajatukset laukkaavat villinä …
   Jos ihminen osaa rentouttaa kehonsa eri alueet tehokkaasti, kokonaisuus kerrallaan, ei tule nukahtamisen vaikeuksia. Menetelmä on muuten aivan tieteellisesti todistettu tehokkaaksi. Opin sen aikanaan ampumavalmennukseen liittyvällä kurssilla. Venäläisten valmentajien kehittämä.

 4. Hesarissa oli tästä jonkun psykoanalyytikon kirjoitus. Oli itse taistellut asian kanssa sairastaessaan anoreksiaa ja myöhemminkin. Kirjoituksen mukaan olemme itse itsemme kovimpia tuomareita. Jos joku muu sanoisi meille samat asiat kuin mitä mielemme, niin emme sellaista kvin kauan kuuntelisi. Viimeksi kertoi kirjaa aiheesta kirjoittaessaan ajatelleensa, että kirjasta tulee aivan paska eikä kukaan lue sitä. Mutta kirjoitti sen silti. Me osamme olla aika armottomia itsellemme. Varsinkin jos on kiltimpi luonne, psykopaatit ovat erikseen.

Kommentoi