Tampereen yliopiston professori Matti Apunen väitti YLE:llä Kiinan antavan poliittisista syistä väärennettyjä tietoja koronavirusepidemiasta

Onko tämä koko yliopiston kanta, esimerkiksi epidemiologienkin?

Vai onko yksittäinen mielisairas haistapaskantedehourupölkkypää vain päässyt ”korottamaan Tieteeksi” pölhösotapropagandaansa, joka on ollut hänen Bilderberg-skitsola-agendansa ainakin 20 vuotta?

https://areena.yle.fi/1-50459574

 

Noin kohdasta 12.40:

Juontaja (joku naikkonen):  ” … Siis sellaista jotenkin parempi seuraavaksi tota noin se on ongelmallista mutta täällä koronavirusuutisia päivittäin lukee niin ei siitä kyllä pääse kaikesta ongelmallisuudesta on huolimatta mitä tällä hetkellä oikeesti mitä tapahtuu.

Ruben Stiller (hömppätoimittaja): No ei varmasti luvuista… Siellähän on myös mitä ei kerta varmasti luvuista tule ajatella näin että Kiinalla on ikään kuin hyvät syyt yrittää antaa rehellisiä lukuja mutta siellä on myös onglma: Mitä paikalllisviran- omaiset, minkälaista tie ja antaa näille aloille siellä keskushallinnossa. katso näitä kvia, näitten haamukaupunkien kuvia, sen kadut on tyhjentynyt ja puhutaan siitä, joka toinen kiinalainen on tällä htkellä ninkun karanteenissa. Pekingin ulkopuolella joutuu itse laittamaan itsensä karanteeniin 14 päiväksi, ja visio siitä, mitä tapahtuu kun tällainen epidemia lähtee liikkeelle ja asettelee tulevaisuutta niin on lähtenyt alkuun alueelta. Täältä on todennäköistä, että seuraavakin influenssavirus lähtee myös tältä alueelta.

 

Apumatti:

” … Amerikkalaiset sano jo hyvissä ajoin, kun tämmöiset epidemiat ne on ninku matematiikkaa, niillon tietyt mallit millä ne leviää, niin se sano jo hyvin varhaises- sa vaiheessa, että kiinalaisten luvut ei voi pitää paikkaansa, 20000 jotain tartun- nan saaneet niin täytyy olla kymmenkertanen määrä, et se on ninku matikkaa, ja nyt kun siellä on ninku paikan päällä asioita tutkittu, niin on löydetty aika paljon sellasia syitä, minkä takia kaikki tota tapaukset ei o varmaan tullu julkisuuteen. Meille yksinkertisenkin se on niitä ninkun Hubein ulkopuolella ei o niitä testisettejä, niitä käytetään ainoastaan kuumeen alueelta tuleviin ihmisiin. Ei ihme, että ninkun se näyttäisi olevan niinkuin jotenkuten niinkuin hallinnon, sitä voi olla kysymys ihan niinkuin tekniikasta ja sitten paljon poliittia syitä joiden takia on syytä pitää numerot alhaisina et paras tässä vaiheessa sanoo, et me ei oikeesti tiedetä…. ”

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2019/08/haistapaskantieteen-pohjanoteeraus-tiedetta-romuttanut-bilderberg-holynpolyntoimittaja-ketku-joa-ei-ole-ikina-tehnyt-tyota-hamalaisessa-mieless

MATTI APUSEN PÖLHÖPIERUT OVAT SILLÄ TAPAA ENNAKOLTA ARVATTA-VISSA ERITTÄIN SUURELLA TARKKUUDELLA JO ENNEN KUIN HÄN ON LAIN-KAAN AVANNUT SUUTAAN, ETTÄ HÄNET VOITAISIIN KORVATA MAAILMAN ENSIMMÄISELLÄ (?) HAISTAPASKANTIEDEROBOTILLA!

Oikeastaan hän ON JO sellainen: hän (se!) ei varsinaisesti ajattele, tiukan loogi- sesti niinkuin meidän (oikeiden) tieteilijöden pitää ajatella, vaan hän MAISKUT- TELEE ILMAUKSIA, millaisia vipinöitä ne aiheuttavat, luulisin… Hän ei osaa kuvi- tellakaan, että kaikki muutkin eivät tekisi juuri samoin. Hän olettanee myös, että kaikki saavat ilmauksista samanalaisia (=”keenistä”…) ”kriteeriviboja” – paitsi tie- tysti ”(kriittiset!) HULLUT” – eli mm. ne, jotka tosiaan osaavat ajatella loogisesti.

Ilman loogista ajattelua ei voi tehdä tiedettä. Jos ei voida johtaa väitetyistä fak- toista ja muistatunnetuista tosiasioista uusia loogisia välttämättömyyksiä, joiden on tarkis-tettaessa myös osoittauduttava paikkansa pitäviksi, jos esitetyt väit- teetkin ovat, ei ole mitään muuta keinoa väitteiden ”tutkimiseksi” kuin suora tarkistaminen paikan päällä, joka on usein mahdotonta, ja JOHON EI TARVITA MITÄÄN ERITYISTÄ TIEDETTÄ silloin,kun sellainen sattuu olemaan mahdollista!…”

Tätä täytyy kai nyt sitten oikein Kiinasta asti kysyä, miten on…

Muita harhatietoja aihheesta:

***

Asiantunteva länsimainen ei-Bilderberg-lehdistö kuten tässä Business Insider on pitänyt yleensä Kiinan valmiutta ja toimintaa mestarillisena ja esimerkillisinä. Tuhansien potilaspaikkojen huippuvarustettu konttisairaalakin nousee parissa päivässä, sitä on seurattu reaaliajass XINHUAlla CGTN:llä.

(Tämä tosin ei koske kiinalasten vahaa tapaa myydä myydä toreilla ruokaeläimiä elävänä kotona teurastettaviksi. Se on tähän asti riippunut paikallisviranomaisista niin kauan kuin tartuntaongelmia ei ole esiintynyt.)

Sen sijaan moni taho suhtautuu länsimaisen valmiuksiin epäluuloisesti:

https://www.businessinsider.com/coronavirus-outside-asia-italy-real-threat-to-west-2020-2?r=US&IR=T

The coronavirus epidemic has broken out of Asia and is now a very real threat to the West

2 Replies to “Tampereen yliopiston professori Matti Apunen väitti YLE:llä Kiinan antavan poliittisista syistä väärennettyjä tietoja koronavirusepidemiasta”

 1. Joku on kääntänytkin…

  https://www.extrauutiset.com/ovatko-lansimaat-valmiit-kasittelemaan-covid19-kriisia-yhta-paattavaisesti-kuin-kiina-kysyy-tanaan-business-insider/?unapproved=5041&moderation-hash=25442c2d8d05be85ce3e7c5ce27a9738#comment-5041

  Ovatko länsimaat valmiit käsittelemään covid19-kriisiä yhtä päättäväisesti, kuin Kiina? -Kysyy tänään Business Insider

  25.2.2020 21:12Pekka Kemppainen3 Comments

  Tiedot, kuinka suuri joukko kiinalaisia on eristettyinä tartuntojen leviämisen estämiseksi vaihtelevat 25;stä miljoonasta 50:een miljoonaan. Tämä tarkoittaa kokonaisen maakunnan ja yli kymmenen kaupungin sulkemista. Sulkeminen tarkoittaa liikkumavapauden riistämistä. Kuvamme on Milanon il Duomolta, maantantailta (24.02.). Talouslehti kysyy, on tarpeellisiin varotoimiin tahtoa myös Euroopassa.

  Whether Western countries are prepared to deal with this crisis as severely as China has is yet to be seen.

  Talouslehtien lukijat tekevät rahaa koskevia päätöksiä lukemansa perusteella. Siksi näiltä lehdiltä odotetaan todempia tietoja, kuin ”tavalliselta” medialta. Business Insider kertoo tänään:

  Koronavirus covid-19 on murtautunut ulos Aasiasta, ja siitä on tulossa erittäin todellinen uhka länsimaille ja heidän elämäntavalleen. (Sanavalinnat BI:n)
  Tapausten määrä on noussut Italiassa viime perjantain kolmesta 229:ään tänään tiistaina.
  12 kaupunkia on suljettu, Italiassa, jalkapallo-ottelut ja muotinäytökset esitetään tyhjille saleille ja TV-kameroille. Venetsian karnevaalit on peruutettu.
  Rajat ovat yhä auki Ranskaan ja Itävaltaan, mutta rajanylittäjiä tarkkaillaan.
  Iso-Britannia on kehoittanut Italian suljetuissa kaupungeissa vierailleita eristäytymään ”self-quarantine”, kuten myös Etelä-Koreassa, Iranissa ja Kiinan Hubein maakunnassa matkustaneita.
  Kanarian Teneriffalla on hotelli asukkaineen ja henkilökuntineen eristetty maanantaina, kun yksi asukas oireili. Eristyksissä on noin 1000 henkilöä.
  Kaksi tai kolme koulua on suljettu Pohjois-Englannissa, kun hiihtolomalta Pohjois-Italiasta palanneilla oppilailla oli lieviä oireita.
  Kiinassa ihmisten jääminen kotiin, pois töistä, on jo haitannut taloutta niin että presidentti on kehoittanut palaamaan töihin vähemmän riskinalaisilla seuduilla.
  Koteihinsa eristetyillä kiinalaisilla on todettu psyykkistä pahoinvointia.
  Yhdysvalloissa varaudutaan käyttämään 15 sotilastukikohtaa Kiinasta palaavien kansalaisten vastaanottamiseen (=eristämiseen).

  Karanteenit siis tarkoittavat henkilöiden liikkumavapauden riistämistä ja eristämistä suljetulle alueelle, kuten Jokohaman satamassa olevan Diamond Princess -risteilyaluksen 3 700:lle matkustajille on tapahtunut. Laivalla havaittiin 10 tartuntapotilasta 04.02., mutta 24.02. jo 692 henkilöllä laivalla tartunta. Yksi heistä on karanteenivirkailija.

  Karanteeneissa pidetyt ovat valittaneet olosuhteistaan sekä em. laivalla, että mm. Englannissa johon brittikansalaiset on noudettu.

  Vaikka pakkoeristykseen joutuneita ahdistaa, valtiot toimivat ja varaavat resursseja pandemian puhkeamisen varalta.

  WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi viime viikolla: ”Jos kaikki menee hyvin, voimme välttää vakavan kriisin, mutta jos tuhlaamme mahdollisuutemme, meillä on vakava ongelma käsissämme.”

  Että huomattava talouslehti tekee edelle siteeratun yhteenvedon, kertoo siitä että epidemian mahdollisia seurauksia maailmantaloudelle seurataan hyvin tarkkaan. Epidemian kehittyminen pandemiaksi on siis reaalinen uhka, ja välttämättömät suojatoimenpiteet saattavat hankaloittaa elämäämme.

  Asiasta kirjoitti tänään Business Insider.

 2. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006433603.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=4&utm_source=tf-other&share=b9fc6392a44f2750e26afa3ae50238f3

  Kiina näyttää pysäyttävän korona­viruksen leviämisen, mutta muualla on tehty ”liian vähän, liian myöhään”, arvioi lääke­tieteellinen julkaisu

  The Lancet -lehti pelkää, että toimenpiteet muualla kuin Kiinassa tulevat liian myöhään ja ovat riittämättömiä. CNN-kanava puhuu jo pandemiasta. Kiinassa on turvauduttu perinteisiin toimiin taudin pysäyttämiseksi, mutta poikkeuksellisen rajulla tarmolla, mikä ei kaikkialla ole mahdollista.

  Pekka Mykkänen HS
  Julkaistu: 19:39

  Kuukausi sitten helmikuun 10. päivänä tilanne näytti Kiinassa erittäin synkältä. Viranomaiset kertoivat, että edellisvuorokauden aikana maassa oli kirjattu 2 478 uutta koronavirustartuntaa. Kuolleiden määrä oli ohittanut jo selvästi vuoden 2003 sars-epidemian lukemat, ja tauti oli lähtenyt laajalle ja ehkä pysäyttämättömälle maailmanmatkalle.

  … ”

Kommentoi