Suomen vihervasemmistohallitus aikoo tuoda maahan ankkurilapsia?

Iltalehden artikkelin mukaan hallituspuolueet ovat sopineet, että Kreikan, Italian, Maltan, Kyproksen siirtolaisleireiltä tuodaan Suomeen 175 henkilöä. Etusijalla tulevat olemaan alaikäiseksi itsensä ilmoittaneet henkilöt ja yksinhuoltajaperheet, joiden tulee olla lähtöisin Afganistanista, Syyriasta tai muista kriisimaista.
Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) johtama sisäministeriö aikoo lisäksi selvittää ”nuorten turvapaikanhakijoiden” siirtoa Suomeen.

Ylen aamuohjelmassa vieraillut perusuomalainen kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra kritisoi päätöstä tuoreeltaan.
– Vaikka uutiskuvissa (tänäänkin Ylellä) näkyy yleensä hyvin pieniä lapsia ja vauvoja alkeellisissa ja karmeissa leiriolosuhteissa, todellisuus on kuitenkin toinen, Purra kirjoittaa facebook-sivullaan.
Purra kertoo, että ”UNHCR:n mukaan Kreikan leireillä olevista alaikäisistä yksintulleista yli 90 prosenttia on sekä yli 14-vuotiaita että poikia”. Kun turvapaikka on saatu, käynnistyy välittömästi perheenyhdistämisprosessi.
– Ei ole mitään syytä, miksi ei käynnistyisi. Eivät nämä alaikäiset ole orpoja vaan perheidensä lähettämiä, Purra muistuttaaa ja jatkaa: – Oleellisinta on kuitenkin se, että Eurooppaan haluavat ihmiset eivät näin vähene.
———————————–
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Verkkolehti Kansalainen 23.2.2020 otsikolla ” Suomi ottaa 175 pakolaista EU-ulkorajamaiden leireiltä – myös nuorten turvapaikanhakijoiden siirtoja selvitetään”.

36 Replies to “Suomen vihervasemmistohallitus aikoo tuoda maahan ankkurilapsia?”

 1. Hallitus on varmasti budjetoinut nämä rahat, koska ns. hätärahoitusvaraus (150 miljoonaa) on jo sidottu mahdolliseen maataloustukien leikkaantumiseen ja kattaa siitä puolet.

  No eihän kyseessä ole kuin 20-30 miljoonaa / vuosi + koulut jne.

 2. Miksi ei oteta orpoja tyttölapsia kuten Presidentti Niinistö haluaisi. Taas tulee bodattuja i-Phone miehiä muotivaatteineen ja taskut täynnä rahaa kuten 2015

 3. Blogin avauksesta:
  ”Oleellisinta on kuitenkin se, että Eurooppaan haluavat ihmiset eivät näin vähene.”

  Näin se menee..

  Koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee.

 4. YK:n GSM-sopimus sitoo Suomen avointen rajojen politiikkaan?

  Sipilän hallituksen ulkoministeri Kai Mykkänen allekirjoitti YK:n GCM-sopimuksen Marokossa 10.12.2020. Sopimuksen ulkopuolelle jäivät mm. Yhdysvallat, Itävalta, Australia, Italia, Dominikaanin tasavalta, Tsekin tasavalta, Unkari, Puola, Latvia, Slovakia.

  Ville Tavio (ps) teki 4.12.2018 oikeuskanslerille kantelun, joka liittyi YK:n siirtolaisopimuksen käsittelyyn. Tavion mukaan eduskunta sivuutettiin, kun valtioneusto ei perustuslain vastaisesti ole hankkinut asiaan eduskunnan hyväksyntää.
  Oikeuskansleri hylkäsi Tavion kantelun 11.12.2018.

  Silloiset päättäjät vakuuttelivat, ettei sopimus sido Suomea. Miksi sitten edellä mainitut maat jättäyttivät sopimuksen ulkopuolelle, jos sopimus ei ole sitova?

  Katsotaanpa mitä Juha Ahvio sanoo ko. sopimuksesta kirjassaan ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” sivut 121-122:
  ” – – Vuonna 2017 presidentti Trumpin johtama USA ilmoitti jäävänsä tällaisesta laadinnasta kokonaan pois, koska hanke uhkaa kansallisvaltioiden rajoja ja kansallista itsemääräämisoikeutta. Suomi on sen sijaan ollut alusta asti innolla mukana tässä globalistisessa siirtolaisuushankkeessa. Suomen ulkoministeriön 11.4.2018 päivätty perusmuistio toteaa, että kyseesä on globaalia turvallista, järjestäytynyttä ja sääntojenmukaista siirtolaisuutta koskeva neuvotteluprosessi YK:n puitteissa. Suomessa neuvotteluprosessi on kuitenkin edennyt täysin sammutetuin lyhdyin, salassa. Kansalaisyhteiskuntaa ei tosiasiallisesti ole Suomessa lainkaan konsultoitu tämän prosessin edetessä. – -)

 5. Kuten jo aiemmin kirjoitin niin jospa nyt ensin katsotaan ketä tulee ja hutkitaan sitten. Oikea linja ei minusta ole se, että ei auteta koskaan ketään ennenkuin kaikilla suomalaisilla on oma palatsi ja pari suihkukonetta, eikä sekään, että autetaan aeikkailjoita koska silloin apu kohdentuu väärin. Tuskin ne syyrialaiset sinne leirille ovat siksi menneet että haluavat johonkin rikkaaseen maahan tukien varassa elämään. Ainakin olen lukenut, että Syyriassa olisi ollut vähän turvatonta viime vuosina mutta voihan se olla vaan vihervassareiden sepittämää koska haluavat vaihtaa Suomen kansan syyrialaisiin elintasopakolaisiin jotka ovatkin lähteneet Syyriasta siksi että ovat maan laiskimmat ja haluavat rahaa ilman työtä.

 6. Tämän tiesi jo etukäteen, että kohta persujen naaranappi puhkeaa ja tämä provo tavan mukaan alkaa. Persuja taitaa sittenkin johtaa natsinen nuorisosiipi.

  1. Blogin avauksen teksti tuskin koskaan uppoaa Heikki Karjalaiseen. Ei pitäisi olla väliä onko mielipiteen kirjoittaja suuntautunut sosuihin , kepuun tai persuihin .. j.n.e

   Bloggaajan kirjoittaman tekstin sisältö pitäisi olla ratkaisevinta.

   ”Ketään ei pitäisi leimata fasistiksi, suvakiksi tai muuksikaan, vaan katsoa, millaisesta asemasta hän mielipiteitään muodostaa ja sitten punnita argumentteja tapaus kerrallaan. Ihmisten mielipiteillä on aina jokin syntyhistoria – harva ihminen on pahuuttaan tai ilkeyttään jotakin mieltä.”
   *
   Viite:
   https://www.pirkanblogit.fi/2020/juhak/asiallinen-kirjoitus-keskusteluilmapiirista-mista-kumpuaa-ehdoton-ja-ainoa-oikea-totuus/

 7. Ei pidä hutkia ennen kuin nähdään keitä tulee, mutta toki asiaa voi peilata aiempien tapahtumien valossa. Nuoret tyttölapset ovat kyllä olleet hyvin pieni vähemmistö tulijoiden joukossa.

 8. Vaikka Suomessa on lähes miljoona köyhyysrajan alapuolella olevaa ihmistä sekä tarpeeksi paljon muitakin haasteita omassa maassa, kenelläkään suomalaisella tuskin on mitään sitä vastaan että autamme todellisia hädänalaisia resussiemme puitteissa.

  Hyviksen esittäminen veronmaksajien rahoilla on helppoa kuin heinänteko.

  1. Suomalaisella köyhällä ei ole varaa telttailla Kreikan saaristossa ja veneillä Välimerellä. Suomalaisella köyhällä ei ole varaa räjäyttää taloaan tai lähteä vuosiksi ulkomaille. Rikasta sakkia siis sieltä tulee.

 9. Minulle tämä näyttäytyy lähtökohdiltaan ensinnäkin hallituksen sisäisenä hajanaisuutena ja lisäksi vihreiden sisällä olevan tyytymättömyyden ilmentymänä.

  Vihreissä on ollut suurta tyytymättömyyttä hallituksen ilmastotoimia kohtaan. Eniten on hiertänyt turpeen veroedun säilyminen. Turpeen, joka on kepun lempilapsi.

  Joten Ohisalo veti ässän hihastaan ja päätti ajaa läpi ehdotuksensa 175 leiriläisen tuomisesta Suomeen. Tällä esityksellä tyynnyteltiin Ohisalon omia joukkoja ja kepullekin tämä kelpasi, koska nyt ei tulla kepun omalle tontille.

  1. Varmaan siinä on sellaista mukana, mutta tulijoille se on tietysti yksi hailee. Jospa saadaan edes jonkinlaista osviittaa siitä millaisia ihmisiä tänne on valittu.

 10. Kun nyt lähdetään auttamaan, niin autettakoon sitten myös kotimaassa.

  Suomessa lasten ja nuorten huostaanotot ja kodin ulkopuolelle sijoitukset ovat kovassa kasvussa. Ongelma on siinä, ettei löydy riittävästi paikkoja näille sijoitukseen joutuville lapsille. Ei ole riittävästi sijaisperheitä eikä perhekotipaikkoja. Lapset laitetaan laitoksiin, joissa meno ei suinkaan aina ole lakien ja asetusten mukaista. Uutismedia on näistä ongelmista kertonut.

  Kysymys kuuluukin. Millaista ohituskaistaa nyt otettavat lapset ja alaikäiset kulkevat? Onko heillä erityinen suosituimmuusasema, koska ovat Suomen valtion tänne vartavasten tuomia?

  Lastensuojelu on kuntien harteilla. Kuntien, jotka ovat taloudellisesti suuressa ahdingossa. Rahaa ei ole. Valtionapuleikkaukset ovat kurjistaneet entisestään tilannetta.

  1. Suomen lasten suurimmat ongelmat eivät ole taloudellisia eivätkä rahalla ratkea, koska rahalla ei voi ostaa rakkautta. Olisihan se toki hienoa, jos samalla rahalla kuin millä pakolaislapsi saadaan turvaan ja kouluun voitaisiin oelastaa suomalainenkin lapsi siltä että vanhemnat eivät välitä. Vanhempia vaan ei rahalla saa parannettua. Toki vasemmisto haluaa niin uskoa ja syyttää kaikesta taloutta, Marxillekin talous oli ensisijainen.

   1. On aika kova väite, että suomalaisten lasten ja perheiden ongelmat johtuisivat pelkästään rakkauden puutteesta. Eiköhän tilanne liene hieman moniulotteisempi.

    Tilanne perheissä voi kriisiytyä vaikka rakkaudesta ei puutetta olisikaan. Lapset ja nuoret tekevät vääriä valintoja, joilla on ikävät seurauksensa. Perheet uupuvat mitä moninaisimmista syistä. Silloin tarvittaisiin nopeaa apua perheen auttamiseksi, mutta kun sitä apua ei ole välttämättä saatavissa, vaikka perhe yrittäisi apua hankkiakin.

    Rahalla ei voi ostaa rakkautta, mutta rahalla saa palkattua alan ammattilaisia auttamaan perheitä riittävän ajoissa.

    Toisaalta eikö noilla kriisialueilla ole yhtälailla kyse rakkauden puutteesta? Jos ei, niin miksi naapurit tappavat toisiaan?

 11. 10-vuotias poika al – Holin leirillä Syyriassa toimittajalle: ”Me tapamme sinut teurastamalla sinut.”

  Noin 10-vuotias poika al-Holin ISIS-leirillä Syyriassa sanoi hyytävät sanat Sky Newsin toimittajalle tämän ollesa tekemässä artikkelia leirillä marraskuussa.
  – Jumala sanoo:” Käänny Allahin puoleen vilpittömästi katuen siinä toivossa,että Herrasi poistaa ongelmasi”, poika siteerasi koraania arabiaksi.
  Tämän jälkeen poika vaati toimittajaa paranemaan synneistään. Ja sitten, täysin rauhallisesti hän sanoi totisena toimittajalle:” Me tapamme sinut teurastamalla sinut. me teurastamme sinut.”

  Pojan lähistöllä oli kymmenittäin toisia poikia ja tyttöjä, kaiken ikäisiä ja useita eri kansallisuuksia, myös eurooppalaisia. Heitä kaitsemassa näkyi vain mustaan kaapuun puettu Islamilaisen valtion nainen. Yksi lapsista kertoi olevansa suomalainen.
  ————————————————–
  Edellä oleva on lainaus verkkolehti Kansalainen 15.12.2019, otsikko sama kuin tässä. Artikkelin kirjoittanut Petri Saarela.

  JK. Vaikka al-Holin leiriltä ei tuotaisi Suomeen yhtään ihmistä, kaikki hallituksen kaavailemat turvapaikan hakijat ovat nähdäkseni Islamin uskoa tunnustavista maista.

  1. Entä sitten? Jos on Syyrian pakolainen, se ei tarkoita, että vanhemmat ovat kuuluneet Isisiin. Se sinun pitäisi ymmärtää. Sitä paitsi lapsi on syyntakeeton joka tapauksessa.

 12. Mikä on tehnyt Irakin ja muut muslimimaat asumiskelvottomiksi?

  Heikki Karjalainen – mikään ei estä sinua ajattelemasta, vai estääkö?

  Mikähän tekee muslimimaista niin vaikean elää. Suurin syy on suvaitsemattomuus toisin uskovia kohtaan. Jakolinjana ei ole pelkästään islaminusko v.s. kristinusko . Jopa kaikki muslimit eivät voi kaikissa tilanteissa hyväksyä toisiaan – sunnit v.s. shiiat

  *
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006420545.html
  27.2.2020
  Irakilainen Ahmed kuuli, että Suomi ottaa turvapaikanhakijoita Kreikasta – innostui heti: ”Mitään muuta emme toivo, kuin pääsyä Suomeen”

 13. EU-maiden kansoille riittää kyllä vastuunkantamista ja lisää on tulossa, jos alla oleva uutinen pitää paikkansa.
  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006421730.html
  27.2.2020

  Turkkilainen viranomainen Reutersille: Syyrialaisten tuloa Eurooppaan ei enää estetä

  Turkkilaiset viranomaiset ovat kertoneet uutistoimisto Reutersille, että syyrialaisten pääsyä Eurooppaan ei enää estetä

  TURKKI ei aio enää estää syyrialaisten tuloa rajan yli Eurooppaan, kertoi turkkilainen viranomaislähde uutistoimisto Reutersille torstai-iltana.

  Viranomaisen mukaan Turkin poliisille sekä raja- ja rannikkovartiostolle on annettu käsky lopettaa toimet syyrialaisten rajanylityksen estämiseksi.

 14. EU-maiden varmaan pitäisi maksaa lisää Turkille.

  Olisiko parempi sijoittaa varoja alueemme rajavalvontaan, kuin maksaa Turkille rajojensa valvonnasta?

  *************************************************************************************
  https://www.talouselama.fi/uutiset/sopu-loytyi-eu-maksaa-turkille-3-miljardia-euroa-pakolaisvirran-hidastamisesta/5951e2fa-2a54-3a8a-af5b-fbe2a36d30d0
  30.11.2015
  Sopu löytyi: EU maksaa Turkille 3 miljardia euroa pakolaisvirran hidastamisesta

 15. Siinä olisi oikeastaan hyvä porukka Suomeen. Perhe, jossa pieniä lapsia ja vielä isä kääntynyt kristityksi mikä auttaisi sopeutumista. Eipä silti, kyllä muslimikin voi hyvin sopeurua kunhan on oikea asenne eikä ole mikään nirppanokkainen kiihkoilija.

  1. Juu, kyllä suomalaiset verovaroillaan elättävät nekin sukulaisineen, jotka eivät edes halua sopeutua…

   1. Kun itse en hyödy verorahoistani mitään menkööt sitten niille joilla ei ole mitään varoja
    Muuten paljonko itse maksat veroja, minä maksan enkä voi niitä välttää ne kun vaan peritaan ilman selittelyjä
    Ei veroja kerätä niin että ne varastoidaan jonnekkin terv tepivaari

    1. Taidanpa maksaa melkoisesti enemmän kuin sinä ja lähes 10% enemmän kuin palkansaaja samasta tulomäärästä.
     Niistä maksamistani veroista voisi käyttää rahat mieluummin suomalaisten olojen parantamiseen kuin muualta tulevien elätettävien hyysäämiseen.
     Lisäksi samalla rahalla, mitä täällä tuohon hyysäämiseen kuluu, voitaisiin auttaa satakertaisen määrän sakkia niissä lähtömaissa.
     Myös oman hammashoitoni voisi hoitaa maksamieni verojen avulla, koska nyt en pääse kunnalliseen hoitoon millään, vaikka sitä veroillani kustannan.

     1. Melko pikkupoikamaista on vertailla toisen kommentoijan veronmaksuja omiin maksamiinsa veroihin. Itse tunnustaudun melko pieneksi veronmaksajaksi, viimeisen Keva:n ilmoituksen mukaan runsaat 6000€/v. Ei sillä paljonkaan ”herra huonetta rakenna”.
      Yleensäkkin, vertailu; minäpä tienaan paljon enemmän kuin Sinä, tämmöiset kuuluvat sinne peruskoulun yläasteelle, tyyliin meidän isä tienaa enemmän kuin Sinun isäsi.

      1. Jos et niin yksinkertaista asiaa ymmärtänyt, kommenttini oli vastaus tepille eikä mikään yleinen kehuminen.
       Tuo asiaton vattuilusi on lähinnä osoitus sinun typeryydestäsi.

 16. Millaisen viestin haluamme lähettää miljoonille muslimimaissa eläville Eurooppaan lähtöä harkitseville ihmisille? Pelkästään nyt jo on Turkissa puoli miljoonaa ihmistä odottamassa pääsyä Eurooppaan.

  ************************************************************************************
  https://www.aamulehti.fi/a/201420552
  24.1.2019

  Talouskriisistä kärsivässä Turkissa asuu yli 500 000 Syyrian pakolaista – Pakolaisleireillä olosuhteet voivat olla kovemmat kuin Turkin kaupungeissa, eikä moni halua Eurooppaan
  Kävimme tapaamassa Syyrian sodan jaloista naapurimaa Turkkiin muuttaneita ihmisiä. Kielit

 17. ”Kreikka ja Bulgaria sulkevat rajojaan – Kreikka mobilisoi 50 sota-alusta torjumaan siirtolaisia.”
  ”Turkista saapuvia laittomia siirtolaisia torjutaan kyynelkaasulla Kreikassa.”
  Kaksi uutisotsikkoa tämän päivän verkkolehti Kansalaisesta.

  Ei hyvältä näytä. Suomi kun on vielä yksi niistä valtioista, joka on hyväksynyt YK:n GCM-sopimuksen (tapahtui Sipilän hallituksen aikana, että ulkoministeri Kai Mykkänen allekirjoitti ko. sopimuksen Marokossa 10.12.2018.)
  Sopimuksen ulkopuolelle jäivät mm. Yhdysvallat, Itävalta, Australia, Italia, Dominikaaninen tasavalta, Tsekin tasavalta,Unkari, Puola, Latvia, Slovakia.

  Silloiset päättäjät vakuuttelivat, ettei kyseinen YK:n alainen siirtolaissopimus sido Suomea.
  Jos sopimus ei sido Suomea avointen rajojen politiikkaan, miksi sitten edellä luetellut valtiot jättäytyivät sopimuksen ulkopuolelle?

Kommentoi