Asiallinen kirjoitus keskusteluilmapiiristä – mistä kumpuaa ehdoton ja ainoa oikea totuus?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006416231.html

”Ketään ei pitäisi leimata fasistiksi, suvakiksi tai muuksikaan, vaan katsoa, millaisesta asemasta hän mielipiteitään muodostaa ja sitten punnita argumentteja tapaus kerrallaan. Ihmisten mielipiteillä on aina jokin syntyhistoria – harva ihminen on pahuuttaan tai ilkeyttään jotakin mieltä.”

Tämä on erittäin perusteltu kannanotto, mikä valitettavasti ei näytä toimivan silloin, kun asiassa vilahtaakin persu tai persuoletettu”.

Perusteeton ahdasmielisyys, missä tosiasioilla ”heitetään vesilintua” näyttää valitettavasti olevan voimissaan erityisesti persufoobikoissa, jotka lyttäävät asian kuin asian, jos sen esittää persu tai ”persuoletettu”…

13 Replies to “Asiallinen kirjoitus keskusteluilmapiiristä – mistä kumpuaa ehdoton ja ainoa oikea totuus?”

 1. Johtuu siitä, että persut ovat niin fanaattisia ja herkkähipiäisiä omasta maahanmuutto ja rasismiagendastaan, joista suuri osa ongelmista kumpuaa.Lähtökohta ei saa selittää rasismia tai väkivaltaa tai edes maahanmuuttlvastaisuutta ehdoitta.

  1. Osoitit loistavasti oman asenteesi, mutta sehän ei ole uutta.
   Julistat sitä ”ainoaa oikeaa totuuttasi” niin sokeasti, ettet kykene todellakaan keskustelemaan asioista.

   1. Jotta ei syntyisi äskeisestä liian kapea-alaisia tulkintoja, niin pitää ymmärtää, että sanoille annetaan laaja-alaisia tulkintoja. Esimerkiksi kansanedustajista merkittävää osaa voitaisiin kutsua askiaisiksi ja kutsuisinkin arvostellessani eduskunnan kielitankeroita, jos olisin siellä mukana.
    Joku utelias voisi kutsua sitten minulta askiaisen määritelmää, tutkiakseen olisiko aihetta loukkaantua.

 2. Heikki, rauhoitu. Ihan oikeasti, hengitä joskus syvään edes kerta ennen kuin avaat keskustelun isolla leimakirveellä. Sen paremmin persut, vassarit, punatukkaiset kuin turkulaisetkaan eivät ole yksi ryhmä jotka ovat kaikki tietynlaisia. Ainoa, mihin summittainen tuomitseminen johtaa, on lisääntyvään riitaan ja oman maailmankuvan sulkeutumiseen. Jos näet persut vihollisena, eliminoit mahdollisuuden strategian tekoon. Jos näet heidät kanssaihmisinä, eliminoit mahdollisuuden yhteistyöhön. Häviät aina.

  Jos ei muuta, aina voi nauraa. Kun Laura Huhtasaari haukkui minutkin (kokkarina) kommunistiksi, minä vain hymyilin tuntitolkulla. Sitten kiitin häntä hauskasta heitosta.

  1. Kyuu, olen ihan rauhallinen, vaikka tekstistä voi toista kuvitella. Se vaan on niin , että jatkuva naukuminen muiden päättäjien aikaansaamattomuudesta, kyvyttömyydestä ja piiloagendoista vaatii vastavoimia olla hyväksymättä.

   Sama pätee myös kokoomuksen toilailuihin nykyään.
   PS. Kuulun edelleen kokoomuksen sivistysryhmään, jossa voi taittaa peistä sivistyneesti. On Orpo saanut kyllä ihan suorat terveisetkin.

   Tottamaar he kaikki ovat kanssaihmisiä, joiden kanssa voi nauraa yhdessä niin kuin teenkin. Mutta, kun en oikein viitsi nauraa päin naamaa jollekin ryhmittymälle.

 3. Blogin avauksen teksti tuskin koskaan uppoaa Heikki Karjalaiseen. Ei pitäisi olla väliä onko mielipiteen kirjoittaja suuntautunut sosuihin , kepuun tai persuihin .. j.n.e

  Bloggaajan kirjoittaman tekstin sisältö pitäisi olla ratkaisevinta.

  ”Ketään ei pitäisi leimata fasistiksi, suvakiksi tai muuksikaan, vaan katsoa, millaisesta asemasta hän mielipiteitään muodostaa ja sitten punnita argumentteja tapaus kerrallaan. Ihmisten mielipiteillä on aina jokin syntyhistoria – harva ihminen on pahuuttaan tai ilkeyttään jotakin mieltä.”

 4. On sääli että osa porukasta pelkää fanaattisesti erilaisuutta ja toisten arvoja.

 5. En ole persu, vaan kokoomuslainen.

  Minusta ei myöskään tule persua. Kokoomus on minulle oikea viiteryhmä, vaikka en kaikkia Kokoomuksen toilailuja hyväksykään.

  Silti esimerkiksi täällä Pirkan blogeissa suhtaudutaan joidenkin tyyppien toimesta persuihin kuin ”ruttotautisiin” – siitä pitäisi päästä eroon.

  Persut ovat Suomessa laillinen puolue, jolla on hyvin merkittävä kannatus suomalaisten keskuudessa – persuihin pitäisi siten suhtautua sen mukaisesti.

  Minun henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan Pirkan blogien ylläpito suhtautuu liian lempeästi persuvihamielisiin kirjoituksiin. Rajansa pitäisi olla siinäkin – se on suoranaista vainoa.

 6. Mikään fanaattisuus ei nosta kenenkään imagoa se vaan laskee sitä olipa se fanatismi oikeaan taikka vasempaan suuntaan terv tepivaari

 7. Sitä ei myöskään nosta joka tilanteessa marttyyriksi alkaminen ja sellasta toisilla on
  Ja kyllä kaikkia voi kritisoida jos sen kieltää alkaa se oleen sananvapauden riistoa johon laki sanoo eriävän mielipiteensä
  Pelkkä haukkuminen ei sitten ole sananvapautta ja henkilö tasolla siinä ollaan rikosta lähellä terv tepivaari

 8. Puolueeton olen mä enkä osaa ryhmitellä vaan jokainen on oma persoona ja jokainen henkilön oma mielipide on vain hänen vaikka muuta väittäisi.
  Perussuomalaiset ovat suurin – kokoomus opposition kakkonen jne eikä niitä kumpaakaan voi pitää yhtenä sillä kummassakin on eriäviä mieliä laidasta toiseen.

Kommentoi