Eestin itsenäisyyspäivä(t)

Tässä minä aivan aitiopaikalta katselen kun Vapaudenaukiolla harjoittelevat  paraatia. Ei se kovin näytä tehokkaalta tuo eestin armeijan kalusto. Muutama psv, vai oliko peräti vain kaksi ps-kuljetusajoneuvoja suomalaisten vanhoja tykkejä, muutamia ilmeisesti NATO:lta lainattuja järeitä kuljetusajoneuvoja, miehiä tietenkin marssimassa niin armeijan-, kodinturvajoukkojen-, naisten omia kodinturvajoukkoja. 800 hengen paraati, kerrottiin.

Ihmeellinen asia; sotilaspukuisia henkilöitä ei kaupungilla näkynyt. Sain kaveriltani kysyttäessä vastauksen; eestiläinen ei mielellään esiinny sotilaspuvussa kuin palveluksessa ollessaan. Nyt sen ihan konkreettisesti sitten panin merkillekkin.

4 Replies to “Eestin itsenäisyyspäivä(t)”

 1. kyllähän täällä näkee tänään autoissa ja busseissa Eestin lippu kummassakin etukulmassa. Kansa selvästi rakentelee juhlavaa itsenäisyyspäivää. Liput muuten liehuvat varsin monissa rakennuksissa näin Telliskiven näkökulmasta.

 2. Loppuivat nyt nuo sotatoimet naapurissani. Kävin lähikuppilassa syömässä pippuripihvin; vakiopaikkani eikä koskaan pettänyt, ei nytkään.
  Laadukas pippuripihvi, talon tuoretta leipää, pihvin kanssa dippikastiketta, minitomaatteja halkaistuina, minipapuja höyrytettyinä, valkosipulia ja annos valurautaisella lautasella lankun päällä.
  Ruokajuomana talon tummaa olutta pari morttelia a`3,00.
  Laskun kokonaissumma 30,05€, en sanoisi kalliiksi.

 3. Vähäsen on radiossa tästä kertoiltu tällä päivää, mutta ei mitään oikein syvempää. Jäi jotenkin se kuva että vähän hillityn oloista se juhlinta.

 4. No, eilisnä päivänä sitten, kun nuo paraatihommat minua melkoisen vähän kiinnostavat huomasinkin tuolla Telliskivessä kun lähes ikkunani edessä niitä joukkoja kokoontui. Eihän se eilen edes mikään harjoitus ollut vaan ohimarssiin kokoontuminen.
  Sattuuhan sitä ja varsinkin minulle.

Kommentoi