Euroopan unionilla on vakava ongelma etelärajallaan

Vaikutta siltä, että EU-alueen eliitin mielestä kaikki alueen ulkopuoliset ongelmat ovat EU- maiden kansalaisten vastuulla.

Taloustieteilijä Panu Poutvaaralta on ehdotustaan luodessa jäänyt huomaamatta, että ainakin Suomeen tulleilla siirtolaisilla on oltava (vähintään) samat edut kuin Suomen kansalaisilla. Tämä on, kuulemme, oikein perustuslakiimme kirjattu.

”POUTVAARA lähti kehittämään malliaan tavoitteenaan estää se, että Eurooppaan yrittäviä hukkuu Välimereen.”

Eräs varsin tehokas ja edullinen tapa olisi EU-direktiivi, joka kieltäisi hyväntekeväisyys alusten seilailu lähellä Afrikan rannikkoa odottamassa ihmisalakuljettajien toimituksia.

Lopettaisiko taloustieteilijä Panu Poutvaaran ehdotuksen mukainen käytäntö ihmissalakuljetuksen Afrikasta EU-alueelle? – tuskin lopettaisi

*

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006359954.html

2.1.2020

EUROOPAN unionilla on vakava ongelma etelärajallaan. Välimereen hukkuu edelleen tuhansittain ihmisiä, jotka pyrkivät Eurooppaan turvapaikan tai paremman elämän toivossa.

Tilanteeseen olisi kuitenkin tarjolla myös ratkaisuja, jos Eurooppa sellaisia haluaa etsiä. Yhden tällaisen ratkaisun on kehittänyt Saksassa vaikuttava suomalainen taloustieteilijä Panu Poutvaara.

Poutvaaran mukaan Euroopan maiden pitää ottaa käyttöön tilapäiset maksulliset työluvat, jos ne haluavat estää siirtolaisten hukkumisen Välimereen.

*

Poutvaaran esittämä malli on varsin yksinkertainen. Tulija maksaisi työluvasta, eikä työlupaan kuuluisi oikeutta sosiaaliturvaan. Sen sijaan ehtoihin kuuluisi velvollisuus tehdä talletus, jonka saisi takaisin, kun palaa kotimaahansa työluvan umpeutuessa. Työluvan ostajan olisi hankittava myös sairausvakuutus.

*

POUTVAARA lähti kehittämään malliaan tavoitteenaan estää se, että Eurooppaan yrittäviä hukkuu Välimereen.

*

Asetelmaan kuuluu keskeisesti myös se, että EU-maat tarvitsevat EU:n ulkopuolelta paitsi koulutettua työvoimaa, myös matalapalkkatöihin tulevia. Heille ei vain ole mitään laillista tietä töihin Eurooppaan.

[ EU:n väkiluku kasvaa jo nykyisellään. Kuinka nopeaa kasvun pitäisi olla. Pitääkö kasvun olla nopeaa kaikkialla maailmassa? Onko nopea kasvu tie hyvinvointiin. Mitä taloustieteilijä näkee EU-maiden kasvavat työttömyysluvut?]

 

5 Replies to “Euroopan unionilla on vakava ongelma etelärajallaan”

 1. Tuo Poutvaaran idea on tehty jalat tukevasti ilmassa ymmärtämättä sitä, että noiden meritaksien toiminta aiheuttaa sitä hukkumista – tosin matkalla rannalta meritaksiin.
  Se, että kaikki alukset veisivät poimimansa sakin heti takaisin lähtömaahan, olisi se tehokkain tapa lopettaa hukkumiset.

  1. Ei ne meritaksit vie takaisin Libyaan, vaan aivan tarkoituksellisesti tuovat EUn alueelle.

   EUn rajojen merivalvonta pitäisi saada sille tasolle, että jokainen meritaksi pysäytetään ennen EUn alueelle tuloa ja laittomat maahantulijat siirretään toiseen alukseen säilöön. Tarvittaessa voimakeinoja käyttäen.

   Sitten kun säilöalukseen on tullut tarpeeksi porukkaa, niin se käytäisiin kippaamassa Libyan rannikolle. Libyan rannikkovartiostolle, tms. maksettaisiin siitä, että ottavat porukan haltuunsa.

 2. Pari päivää sitten Aljazeera kirjoitti EU:n aj YK:n yhteistyöstä Libyan väen kanssa ja se ei kestä päivänvaloa.

  Ei tähän tule ratkaisua. Tilanne on huono ja yhä huononee, kunnes joku uskaltaa painaa reset-nappia ja miettiä asian alusta. Ehkä esim. niin kuin Juhani yllä ehdottaa, eikä totta puhuen tämä Poutvaaran ideakaan mikään junaturma ole.

  1. Ei mikään junaturma, mutta ne, jotka eivät lisenssiä saa, pyrkivät entiseen tapaan laittomasti yli vastaavin seurauksin..

 3. Poutvaaran ehdotus siis toisi halpatyövoimaa vailla sosiaaliturvaa. Kenellekköhän sellainen olisi hyvä diili?

  Ehkä pitäisi ottaa käyttöön orjuus uudelleen, tulija pääsisi johonkin majaan asumaan ja tekisi töitä kuutena päivänä viikossa 16 tuntia päivässä. Palkaksi hän saisi ruokaa. Orjan ruoskiminen olisi sallitua vain jos orja ei saavuta hänelle asetettua työvelvoitetta.

Kommentoi