Greta Thunbergin järjestö haukkuu Suomen kaksinaismoralismista

Suomessa kivihiilen osuus sähköntuotannosta on vaihdellut 9 ja 21 prosentin välillä.

Mistä Greta on kehittänyt ajatuksen Suomen kaksinaismoraalista? Suomessa tuotetaan merkittävä osa sähköenergiasta hiilestä – jopa 21 prosenttia, kun ei tuule ja on kuormitushuippu.

Vaikka Fortum on pääosin suomalaisomisteinen, niin Saksan energiapolitiikka on varmasti saksalaisten omissa käsissään.

Greta Thunbergin tulisi suomalaisten haukkumisen sijasta kertoa saksalaille, että mistä he saavat sähköenergiaa, kun ei tuule eikä aurinko paista. Ydinenergiaa ollaan Saksassa vetämässä alas heidän omalla päätöksellään. Hiilivoimaakaan ei saisi käyttää Gretan mielestä.

**********************************************

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0fd41c21-d5e9-4032-9739-657c31598509

21.5.2020

Greta Thunbergin järjestö haukkuu Suomen kaksinaismoralismista

Saksassa aiotaan ottaa käyttöön valtionyhtiö Fortumin omistama hiilivoimala.

*

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilivoima_Suomessa

Hiilivoima Suomessa kattaa yli 10 prosenttia primäärienergiasta. Kivihiilen osuus sähköntuotannosta on vaihdellut 9 ja 21 prosentin välillä. Kaukolämmöstä ja siihen liittyvästä sähköstä tuotetaan kivihiilellä 26–27 prosenttia. Kivihiilen käyttö on keskittynyt suuriin voimalaitoksiin.[1] Suuret lauhdevoimalaitokset sijaitsevat rannikolla, Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa on vastapainevoimalaitoksia.

*

Fortum . suurimmat osakkee­no­mis­tajat

https://www.fortum.fi/tietoa-meista/sijoittajille/osaketietoa/suurimmat-osakkeenomistajat

 

19 Replies to “Greta Thunbergin järjestö haukkuu Suomen kaksinaismoralismista”

 1. Jospa saksalaiset tulisivat toimeen ilman sähköä? Ruotsikin muka luopuu ydinvoimasta, mutta ei käytännössä. Linja on sama kuin koronan suhteen: annetaan suosituksia. Hiilivoima on huono energiamuoto, mutta uusi hiilivoimala lienee parempi ympäristölle kuin vanha, siihen kai Fortum vetoaa.

 2. Eipä tuon tekopyhän kakaran räksytyksiin kannata juuri vaivautua ottamaan kantaa.
  Sehän perustuu tuohon tyypilliseen toisten syyllistämiseen tosiasioista piittaamatta.

 3. Niin paljon kuin vihaankin hiilivoimaa sydämeni pohjasta, minun pitää osata nähdä kokonaiskuva.

  Jos tämän tempauksen myötä ei koskaan avattaisi tätä uutta Dattelnin voimalaa, laskisivatko Saksan päästöt sen myötä, vai kasvaisivatko ne? Kaikki todennäköisyys puhuu jälkimmäisen puolesta.

  Imagokamppailu on toki vänkä laji, mutta nyt Greta pelaa sitä ihmisten hengellä. Se on liian kova panos tässä pelissä.

  1. Uudessa voimalassa pitää olla joustavampi tehonsäätö kuin vanhassa. Sattumasähkön (tuuli, aurinko) tuotanto voi vaihdella nopeasti. Varavoiman tulee sopeutua siihen.

 4. Saksa tuottaa energiastaan uusiutuvalla ml. kaasu lähes 50 %, joka myös on sähköntuotannon lähde. Ydinvoima ajetaan alas.
  Lieneekö heillä ratkaisu kivihiilen päästöjen minimoimiseen tai talteenottoon, muuten kivihiili on käsittämätön. Ellei sitten suunnitelmissa ole vielä piilossa olevat miniydinvoimalat ?

  1. … ai niin, minun ei pitänyt kommentoida nimimerkkiä, mutta Albanuksen oikea nimi sattuu olemaan tiedossa e-maileineen ja ip-tunnuksineen ( ylläpidon moka ).

 5. Tämä Greta on oikeastaan surullinen esimerkki siitä kun aivan lapsi vielä nostetaan politiikan aseeksi. Mielestäni aivan vastuutonta.
  Media nyt sai pystytettyä pyramidin tämän lapsosen kustannuksella; olikohan tuossa edes mitään järkeä?
  Kaikenlainen politiikka rakentuu jos minkälaisiin kuvioihin mutta tuon ikäisen lapsen valjastaminen tarkoitusperien edesauttajaksi … mielestäni sairasta.

  1. Henkilö jolla on aspergerin oireyhtymä on kovassa paikassa jo lapsena, tulee mieleen jotta rahastetaanko tässä vanhempien kautta. Otan osaa lapsen puolesta, ei hänen vika jotta tuossa tilanteessa

     1. Sinänsä on ironista, että kakara, joka välttääkseen itse lentämisen ja aiheutti sillä kymmenien ihmisten lentämisen, haukkuu muita kaksinaismoraalista.

      1. Niin, hulluksi menee, lapsi jolla on henkisiä ongelmia saa laukoa mitä sylki suuhun tuo…

 6. Heikiltä hyvä muistutus.

  Greta on rokkitähti, hyvässä ja pahassa. Hänethän löysi eräs markkinointiagentuuri kun hän ensi kertaa ehdotti että istuisi ilmastokapinaa parlamentin portailla. Sitten lähti brändinrakennus ja tuli bisnes mukaan.

  En sano että siinä on mitään väärää, se on ajallemme tyypillistä, mutta on hyvä muistaa että ”yhden intohimoisen nuoren sanoma” on ainoastaan se mitä markkinointi haluaa meidän näkevän. Oikeasti jokainen puhe on komiteassa pohdittu ja mietitty, tutkittu mitä asioita kansa haluaa kuulla, mistä saadaan paras näkyvyys, parhaat tulot, yms. Gretan ääni, mutta bisneksen sanoma.

  Ei tuosta tosiaan moittia voi muuta kuin maailman menoa, mutta hyvä se on tiedostaa.

Kommentoi