Edellisen hallituksen jälkimaininkeja.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Mielenkiinnolla odottelin eilisen uutisoinnin mahdollista keskustelua. Eipä syntynyt.

Kyseessä siis Ulko- ja Puolustusministeriön suhmurointi akselilla USA – Ruotsi ja Suomi, salaiset asiakirjat.

Enempää spekuloimatta mutta uutisointi toi väistämättä mieleeni Ruotsin ja USA:n osuuden esim historiamme erilaisissa kriiseissä.

Aikuisikään ehtineet varmaan muistanevat USA:n vahvan vakoilutoiminnan itään Ruotsin kautta aina 30-luvulta lähtien. Sodan aikana ”kullasta rautaa” keräys, saadaksemme jatkosodan aikaan lentoaseita Suomeen. Sinne menivät kerätyt kullat Ruotsiin, eikä koneista tietoakaan. Suomen pankin kultavarantoa on siirretty Ruotsiin osa ja sinne hävinnyt. Stella-Polaris-asiakirjat Ruotsiin ja sinne hävisivät.  Paljon muutakin jatkosodan jälkeistä asiakirja-aineistoa hävisi Ruotsiin.

Mielenkiintoista muuten, että länsi-naapurimme on vuosikymmenet vaikuttanut niinkin vahvasti naapuriinsa.

Edellä kirjoittamani teksti ei sisällä mitään näilläkin sivustoilla mainittuja ja hyviksi maistettuja herkkupaloja; pakkoruotsi, ruotsinsuomalaiset, ei rotuoppeja jne.

 

2 Replies to “Edellisen hallituksen jälkimaininkeja.”

  1. Muistaakseni äitinikin oli lahjoittanut vihkisormuksensa tuohon kullan ”pakkokeräykseen”. Vaihdossa oli annettu halvasta lentokonemetallista tehty sormus, jota hän ei koskaan pitänyt. Hän eli siinä uskossa, että joskus oli luvattu sormuksen arvosta palautus.

Kommentoi