Eutanasia 21.5

 

 

Luin herättyäni jo viiden jälkeen uutisia. Ruotsissa on nousemassa kohu koronakuolemista. On arvosteltu kuinka hoivakodeissa on melkeinpä toteutettu eutanasiaa vanhuksille. Geriatrian professori Yngve Gustafson Uumajan yliopistosta on kovin sanoin arvostellut Ruotsin mallia. Hänen mukaansa potilaat eivät ole saaneet hoitoa covid -19 virukseen vaan siirretty suoraan saattohoitoon.

 

Mitä kirjoitinkaan päiväkirjaani 27.4: ”Vanhusten koronakuolemat ovat saaneet miettimään eutanasiaa. Olen ollut varauksella eutanasian kannattaja. Nyt kuitenkin esim. Ruotsissa on koronaan kuollut valtava määrä vanhuksia, kun ei ole haluttu tiukkoja rajoituksia siksi, että talouden rattaat pyörisivät, emmin kantaani. Pistää todella pohtimaan ihmisarvoa ja kuuluuko se kaikille myös jos sallimme eutanasian.”

 

Nyt lähes kuukausi pohdinnastani eutanasiaan, herätään Ruotsissa samaan keskusteluun. Olisiko meilläkin aika nostaa asia esille? Suomessa on myös kuollut paljon ihmisiä hoivakodeissa.

 

Sain eilisestä pohdinnasta päiväkirjani alas ajamisesta palautetta. Minä en voi vastustaa naisia ja heiltä tuli noottia, ettei lopettaminen käy päinsä. Ja kun vielä Pirkan blogin uskollinen lukijani Kalle käy joka aamu lukemassa ja kommentoimassa, niin ei kait se auta kuin totella.

 

Aamupäivällä soittelin tutulle autokorjaamon Mikalle. Mitä muuta voi taas kuin kehua oman kunnan yrittäjää. Erinomaista palvelua ja aina saa sovittua ajan nopeasti. On myös pelastanut minut pulasta muutaman kerran kun auto on tehnyt tepposet. Nytkin pääsen heti ensiviikolla aurauskulman säätöön ja todennäköisesti ostan uusia renkaita. Eikä ole hinnan kiroissa palvelu ja työt. Harvoin saavat nämä pienyrittäjät hyvää palautetta, siksi muistan aina heitä kehua ja mainostaa.

 

Kuinkahan monta kertaa Pokka pitää sarja on tullut uusintana? Eikä siihen kyllästy. On se vaan niin taidolla käsikirjoitettu ja näyttelijät aivan mahtavia. Makeat naurut taas sai.

 

Korona päivitys:

 • mitenhän tässä vielä käy? Kiinassa uudet tartuntatapaukset oirehtivat eri tavalla kuin aiemmin. Huolestuttavaa, että yhä puhkeaa uusia tartuntoja ja vaikeimpina hallita.
 • hienoa kuinka pääministerimme on hyvin avoin. Marin kertoo Aamulehden haastattelussa stressitilastaan, joka on aiheuttanut fyysisiä oireita. Voimme vain kuvitella minkälaisen paineen alla hän on joutunut työskentelemään.
 • Suomen tilanne on hyvä. Tänään sairaalassa on ollut 110, tehohoidossa 22 ja kuolleita yhteensä koko aikana 306. 5.5 miljoonaisesta kansasta vain 22 on tehohoidossa, eikö se ole todella hyvä lukema?

 

Söimme tänään napolilaista pataa. Älkää kysykö mitä se sisälsi. Leikimme olevamme napolilaisessa ravintolassa. Tuoremehu korvasi punaviinin ja tunnelma oli italialainen. Melkein puhua pulputimme käsillä puhuen kuin italialaiset ikään. Ei tarvitse lähteä kotoa maailmalle kun mielikuvitusta riittää. Mutta tosiasiassa kyllä alkoi tehdä mieli perunaa ja läskisoosia.

 

Huumoria:

Televisio ei voi koskaan korvata sanomalehteä. Vai oletteko eri meiltä? No koettakaa tappaa kärpänen kaukosäätimellä.

 

 

7 Replies to “Eutanasia 21.5”

 1. Niin, tiedätkös Hannu, miten italialais – ranskalainen riita loppuu … sammutetaan valot.
  Siilit ovat ruvenneet käppäilemään tuolla ruokalaatikolla, jossa on aina kostutettua kissanmuonaa ja kissan tuoremuonaa, lihaa, jo ihan päivän näkösällä; tuntevat kait olonsa turvatuksi. Mirri se sitten päätti ilmeisen lopullisesti, kieltäytyvänsä noista kissanmuonapurkeista, kalaa sen olla pitää ja kostutettua koiran kuivamuonaa, kissan kuivamuona ei kelpaa. Persoona.

 2. Oli hauska vitsi, en ollut kuullutkaan. Sellaisia ne mirrit ovat kun hyvälle tottuvat. Kateellinen olen kun teillä on siilejä.

 3. Se, tuo siilien viihtyminen mielestäni johtuu pääsääntöisesti siitä, että taloni ulkorakennuksineen ovat rossipohjaisia, siis tarjoavat talvisinkin suojaa siilille. Sitten tuo pihakasvusto on melkoisen villiä, kuten kirjoitellutkin olen.
  Yksi suuri syy siilien selviämiseksi hengissä on juuri ravinto, sen ei tarvitse vaellella pitkälle pihapiiristä, jolloin onnettomuusriskit vähenevät.
  Jahas, taas kauriit kokoontuivat tuonne vanhalle saunalle(100m) aamiaiselle. Niillekkin pihapiirimme tarjoaa evästä mm villiomenia ja monenlaista korsiravintoa.

 4. Meillä varpushaukka on vieraillut pitkin kevättä takapihalla, luonnon oma baari on takapihalla auki kun tavan kuppilat ihmisiltä on suljettu 🙂

 5. Onhan tuo nyt aivan selvää; petolintu saalistaa saaliseläimiään; pihapiirissä tai muualla.
  Olen ylipäätään keskittynyt luontoon, en yksittäisiin eläimiin.
  Toisaalta kun tänään Forssassa kävin; yhtään yliajettua siiliä nähnyt.
  Lisää käsitystäni siilien ”turvallisista” elintiloista.

 6. Alkuviikolla oli Roomassa ilmestyvässä sanomalehdessä pitkä juttu ruotsalaisten koronatouhuista. Siinä oltiin sitä mieltä, että ruotsalaiset ovat hoitaneet mallikelpoisesti koko touhun. Siellä ei ole oikeastaan mitään rajoituksia ja kuollakin saa ihan vapaasti (toimittajan lisäys). Onhan se melkoinen vastakohta Italialle, jossa ei oikeastaan mikään ollut sallittua, ennen nyt alkaneita vapautuksia.

Kommentoi