Isis-taistelijan vaimo lapsineen tuotiin Norjaan – tapaus uhkaa hajottaa maan hallituksen

Norja lipsui aikaisemmasta päätöksestään, että vain isis- vanhempien lapset tuodaan Norjaan.

Norjalais-pakistanilainen nainen matkusti jo vuonna 2013 Isisin hallitsemalle alueelle Syyriaan, jossa hän meni naimisiin järjestön taistelijan kanssa. Nainen on väittänyt, ettei matkustanut alueelle vapaaehtoisesti vaan hänen miehensä vei hänet sinne. Jotenkin naisen kertomus ontuu – mies pakotti naisen, vaikka eivät olleet edes aviossa. Eikö naisen tuleva mies, isis – järjestön taistelija, ollut jo Syyriassa, kun nainen saapui alueelle?

Yhden asian norjalaiset tekivät fiksummin kuin suomalaiset – käyttivät kuljetuksessa reittikoneita, ei yksityiskoneita kuten suomalaiset.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006377270.html

Isis-taistelijan vaimo tuotiin viime yönä lapsineen Norjaan, ja nyt tapaus uhkaa hajottaa maan hallituksen

NORJA palautti Syyriassa sijaitsevalta al-Holin pakolaisleiriltä perjantain ja lauantain välisenä yönä 29-vuotiaan norjalais-pakistanilaisen naisen sekä hänen 3- ja 5-vuotiaat lapsensa. Toisen lapsista on kerrottu sairastavan kystistä fibroosia, minkä takia hänet sekä hänen perheensä päätettiin tuoda maahan.

Äidin ja sairaan lapsen tapausta seurattiin norjalaismediassa jo viime syksynä. Norja ilmoitti tuolloin, että se voisi palauttaa ainoastaan lapsen. Äiti ei kuitenkaan ole halunnut joutua eroon lapsestaan ja on pyytänyt saada tulla Norjaan vangituksi. Norjalainen käräjäoikeus kuitenkin eväsi pyynnön tällöin.

[Nainen ei halunnut päästä sairasta lastaan hoitoon Norjaan ellei itse pääse pois Syyriasta – äidin rakkautta vai itserakkautta? ]

Norjan suojelupoliisin johtaja Hans Sverre Sjøvold sanoi, ettei naisen paluu merkitse Norjaan kohdistuvan uhkakuvan pahenemista. Sjövoldin mukaan naisen kuulustelut alkavat jo sunnuntaina, mutta asian tutkinta on alkanut jo ennen hänen paluutaan.

”Me tiedämme, että naisilla on ollut tärkeä asema kalifaatin ylläpitämisessä”, hän sanoi.

3 Replies to “Isis-taistelijan vaimo lapsineen tuotiin Norjaan – tapaus uhkaa hajottaa maan hallituksen”

 1. Menetettyjä ihmisiä eikä ole kysymys kahdesta vaan paljon suuremmasta määrästä.
  AL tänään artikkeli painostus myönteisistä lausunnoista?

 2. Norjan ’pesut’ , Norjan oikeistopopulistinen edistyspuolue, ei tehnyt takinkääntöä. kun Norjan hallitus päästi terroristin ( sairaan lapsen äidin) maahan. Voitaisiinko kyseinen nainen määritellä ’vieraslajiksi’?
  *

  Norjan oikeistopopulistinen edistyspuolueen puheenjohtaja Siv Jensen sanoi tiedotustilaisuudessaan pitävänsä luonnollisena, että Solbergin hallitus jatkaa edistyspuolueen erosta huolimatta.

  Solbergin vähemmistöhallitukseksi muuttuva hallitus joutuu siis jatkossa turvautumaan edistyspuolueen tukeen.

  [ Mielenkiintoinen kuvio – istuva hallitus on riippuvainen eronneen puolueen tukeen.]

  ***********************************************************************************

  https://yle.fi/uutiset/3-11166975
  20.1.2020

  Isis-taistelijan perhe ajoi Norjan hallituskriisiin – oikeistopopulistit lähtevät hallituksesta

  Erna Solbergin porvarihallitus jatkaa edistyspuolueen erosta huolimatta.
  Norjan oikeistopopulistinen edistyspuolue eroaa hallituksesta. Eron taustalla on Syyrian al-Holin leiriltä Norjaan tuodusta Isis-taistelijan perheestä syntynyt kohu.

  – Meillä ei ole enää perusteita jatkaa hallituksessa, puolueen puheenjohtaja Siv Jensen sanoi maanantai-iltapäivällä järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

  – Menimme hallitukseen toteuttaaksemme politiikkaamme, ja sen me olemme tehneet, Jensen jatkoi Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan(siirryt toiseen palveluun).

  Solberg aikoo jatkaa pääministerinä edistyspuolueen erosta huolimatta. Myös Jensen sanoi tiedotustilaisuudessaan pitävänsä luonnollisena, että Solbergin hallitus jatkaa edistyspuolueen erosta huolimatta.

Kommentoi