Miljoonia ihmisiä voi olla liikkeellä viikoissa tai kuukausissa

Yksinkertainen kysymys: Estetäänkö miljoonien ihmisten ryysäys EU-alueelle alla olevan artikkelin sisältämillä ehdotuksilla? – vastuunjako, pakolaisten levittäminen EU-maihin ..

Brysselin eliitin periaatteilla toimien pakolaisvirta Afrikasta ja itäisistä muslimimaista loppuu vasta, kun olot EU-alueella ovat yhtä surkeat kuin mitä ne ovat pakolaisten lähtömaissa.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006363230.html

5.1.2020

EU yrittää jälleen uudistaa maahan­muutto­politiikkaa, eikä aikaa ole hukattavaksi: ”Miljoonia ihmisiä voi olla liikkeellä viikoissa tai kuukausissa”

 

Mistä tilanteesta lähdetään liikkeelle?

Eurooppaan tulijoiden määrä on pienentynyt viime vuosina merkittävästi. Vuonna 2019 Eurooppaan tuli meriteitse hieman yli 60 000 maahanpyrkijää, kun vuonna 2015 pyrkijöitä oli yli miljoona. Välimeren reitistä on tullut kuitenkin suhteessa paljon vaarallisempi. YK:n arvion mukaan yli tuhannen ihmisen pelätään hukkuneen matkalla vuonna 2019.

Miten Unkari ja Puola saadaan mukaan?

Umpisolmun ytimessä ovat erityisesti Puola ja Unkari, jotka ovat kieltäytyneet osallistumasta EU:n vastuunjakoon maahanmuuttopolitiikassa. Ranskalaistutkija Bauquet’n mukaan ”EU ei voi jatkaa palomiehenä kriisistä toiseen, vaan sen on uudistettava koko maahanmuuttokeskustelu”. Tämä tarkoittaa Bauquet’n mukaan erityisesti suhdetta itäiseen Keski-Eurooppaan.

36 vastausta artikkeliin “Miljoonia ihmisiä voi olla liikkeellä viikoissa tai kuukausissa”

 1. Maahanmuuttopolitiikka on väärä kiertelevä nimi varsinaiselle asialle, so. maahanestopolitiikka. Sieltä tulee muuten Suomeenkin muutama satatuhatta piakkoin, Osmo Soininvaaran ennuste on alimitoitettu.

  1. Kerropa Karjalainen, millä perusteella me olemme velvollisia elättämään tuota osin lukutaidotonta, pääosin kielitaidotonta ja pääosin ammattitaidotonta elintasoturistilaumaa?

   1. Sinun ja kenen tahansa vastustuksestasi huolimatta he tulevat kuitenkin. Sellaista voimaa ja ideaa ei löydy, joka heidät pysäyttää- valitettavasti.

 2. Hukumiset loppuvat vasta, kun kaikki mereltä poimitut palautetaan takaisin lähtömaahaan välittömästi käyttämättä heitä Euroopan puolella lainkaan.

 3. Onkohan kukaan miettinyt, montako kansainvaellusta onkaan historian aikana ollut?
  Lähes lähihistoriassa; osmaanit, hunnit, mongolit …jne.
  Kaikki ovat ”valloittaneet” Euroopan; kuitenkin vetäytyneet syystä jo toisestakin.

 4. Eurooppalaiset miehittivät Pohjois- ja Etelä-Amerikan, mutta eivät ole aikeissakaan poistua.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiitosp%C3%A4iv%C3%A4

  Amerikan alkuperäiskansojen näkemys

  Vaikka Thanksgiving-juhla edustaa nykyamerikkalaisille tapaa kiittää Jumalaa Uuden Maailman yltäkylläisyydestä ja hyvistä suhteista alkuperäiskansoihin, kiitoksen aihe on voinut olla myös toisenlainen. Vuonna 1676 julistettiin kiitospäivä intiaaneista saadun voiton kunniaksi. Joillekin Amerikan intiaanien ryhmille Kiitospäivä edustaakin mantereen tuhoa ja intiaanisotien alkua – heimojen edustajia ja heidän kannattajiansa on kokoontunut juhlan sijasta mielenosoituksiin. Ensimmäinen Kansallinen surupäivä järjestettiin 1970 Plymouthin Coles Hill-kukkulalla, lähellä Kiitospäivälegendan syntysijaa.
  Vuonna 1988 järjestettiin erityinen Kiitospäivän seremonia, johon osallistui edustajia kaikista Yhdysvaltain intiaaniheimoista ja ensimmäisten maahanmuuttajien jälkeläisiä. Se oli julkinen tunnustus sille, että ilman intiaanien apua ensimmäiset tulijat eivät olisi selviytyneet.

  ***************
  Yhtä surkeasti kävi Etelä-Amerikan alkuperäiskansoille. Espanjalaiset ja portugalilaiset siirtolaiset eivät ole poistumassa maanosasta takaisin Eurooppaan.

 5. Listaa voisi jatka pidemmällekin ..

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Australian_alkuper%C3%A4iskansat
  Australian alkuperäiskansat

  Australian alkuperäiskansat ovat Australian alkuperäistä väestöä. Vuoden 2006 väestönlaskennassa Australian alkuperäisasukkaiden eli aboriginaalien määrä oli yhdessä Torresinsalmen saarten alkuperäisasukkaiden kanssa 455 031, joka on 2,3 prosenttia Australian väkiluvusta

  Eurooppalaisten saapuminen

  Vuonna 1788 alkoi brittiläinen asutus alueella. Uudisasukkaiden voimakas kulttuuri rajoitti alkuperäisväestön itsehallintoa ja perinteistä elämäntapaa. Aboriginaalit joutuivat tekemään kompromisseja ja muuttamaan elintapojaan sopeutuakseen uudisasukasväestöön. Ensimmäiset kontaktit olivat usein epäileviä, mutta kuitenkin ystävällismielisiä. Vaikka Lontoosta tuli määräys taata alkuperäisväestön oikeudet ja kohdella heitä Britannian alamaisina, kehittyi uudisasukkaitten ja paikallisten välille pian kitkaa, pitkää konfliktien sarjaa aboriginaalien ja siirtolaisten kanssa kutsutaan Australian rajaseutusodiksi. Keskinäinen kommunikaatio oli hyvin vähäistä ja kulttuurilliset erot suuret. Sittemmin eurooppalaisasutus laajeni sisämaahan aboriginaalien maille ja oli ristiriidassa heidän pyhänä pitämiensä maanomistustensa kanssa.

  Uudisasukkaiden mukana tulleisiin kulkutauteihin ja väkivaltaisissa konflikteissa kuoli runsaasti alkuperäisväestöä. Australian kaakkoisosassa alkuperäisväestön määrä väheni niin radikaalisti, että heidän kaikkien uskottiin pian kuolevan.

 6. EU:n suhtautumine alueelle pyrkiviin pakolaisiin on tuliajolla – asiat etenevät omalla painollaan. Yksittäiset EU-maat ovat tehneet päätöksiä, joita Brysselin eliitti pitää kovina.

  EU:n tulolle ei ole nytkään asetettu mitään esteitä. Päinvastoin, esimerkiksi, vapaaehtoisjärjestöt toimivat yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa kuskaten väkeä Libyan merialueen tuntumasta EU-alueelle.

  Vuonna 2015 tuli EU-alueelle yli miljoona pakolaista. Viimevuonna tulijoita oli n. 60 000. Jokin on muuttunut. Ihmisiä ei enää tuoda matkustaja-aluksilla. Ihmiset (paperittomina) eivät enää pääse rautatie- ja maantieverkkoa käyttäen hakemaan parasta loppusijoituspaikkaa. Itävalta ja Unkari ovat parantaneet rajavalvontaansa.
  *
  Hesarin toimittajan ratkaisumalli – vastuunjako, pakolaisten levittäminen EU-maihin – on älytön.
  Otsikosta löytyy ainoa järjen kipinä:
  Aikaa ole hukattavaksi: ”Miljoonia ihmisiä voi olla liikkeellä viikoissa tai kuukausissa”
  *
  Toimittajan olisi pitänyt ajatella syitä, miksei pakolaisia tule enää vuosittain satoja tuhansia. Varsin painava syy virran pienentymiseen on pakolaisten jääminen jumiin Kreikkaan, Italiaan ja Espanjaan. Viesti on mennyt perille pakolasia tuottaviin maihin.

  Mikä onkaan hesrin toimittajan heureka –ajatus, jolla miljoonien pakolaisten tulo EU-alueelle estetään? – vai onko hänellä edes mielessään pakolaisvirran hillintä?

 7. Luuleekos Albanus , että HS toimittaja mistään päättää näissä asioissa. Ja mikä kumma että ei EU saa aikaan jotain paikkaa jonne noita pakolaisia voisi ensialkuun laittaa. Ei ne Kreikkaan yms. mahdu. Kuulemma on EU tutkinut asia a, mutta vastaus ollut kieltävä. Ehkä eivät tarjonneet tarpeeksi miljardeja.

  1. En luule hesarin toimittajan päättävän muusta kuin mitä HS:n sivulle ilmestyy. Haesarin kirjoitukset eivät kuitenkaan ole pelkästään informaatiota antavia – niissä suositellaan erilaisia ratkaisuja ja pyritään muokkaamaan lukijoiden mielipiteitä. Näin tekevät toki muutkin lehdet.

 8. Suomeen tulee tasan niin monta pakolaista/siirtolaista/maahantunkeutujaa kuin Suomi ottaa vastaan. Sitä ei päätä Soininvaara eikä muutkaan globalistit.
  Totta on, että Suomen edustajana sisäministeri Kai Mykkänen (Sipilän hallitus) hyväksyi 10.-11.12.2018 YK:n GCM-sopimuksen Marokon Marrakeshissa, jonka puitteissa sopimuksen hyväksyneet maat velvoitetaan ottamaan vastaan kaikki muualta tulevat ”joilla sokeri suussa sulaa”.
  Sopimukset ovat kuitenkin papereita, jotka tilanteen niin vaatiessa voidaan vetää vessan pystystä alas. Esimerkkinä Dublinin sopimus, jonka esim.Ruotsi unohti autuaasti, kun vuonna 2015 kuskasi junalasteittain ”siirtolaisia” Haaparantaan työnnettäväksi Suomen puolelle.
  Mainittakoon, että esim. Unkari ilmoitti heti heinäkuussa 2018 jäävänsä kokonaan pois sopimuksesta.
  Unkari kuten muutkin EU:hun kuuluvat entiset Neuvostoliiton alusmaat ovat oppineet varomaan liittoutumia. Ovat huomanneet, että kun entisestä liittovaltiosta päästiin erilleen, niin uutta pukkaa. -Suuret liittuoutumat eivät kestä ajan painetta. Sinne kaatui Hansa -liitto, sinne kaatui Neuvostoliitto, ja sinne tulee kaatumaan kaavailtu Eurostoliitto.

  Muutenhan tämä George Sorosin,Aatos Erkon ja muiden ”salaiseen maailmanhallitukseen” kuuluvien kulttuurimarxilaisten miljardöörien utopia lännen upottamisesta, on vastatuulessa, kiitos kymmenisen vuotta sitten alkaneen itsekorjavuusliikkeen, joka viime vuosikymmenellä on vahvistumistaan vahvistunut. Tarkoitan kansallismielisyyden nousua länsimaissa. Viimeisimpänä esimerkkinä Kanadan vaalit.

  Länsimaissa liian pitkään jatkunut liallinen liberalismi on, ainakin toistaiseksi tullut tiensä päähän.

  Itsekorjaavuus tarkoittaa kansallismielisyyden lisääntymistä, kuten jokainen realisti tietää. Ja realisteja näyttää kohentuvan länsimaassa enentyvässä määrin.
  Suomi ei ole tässä suhteessa poikkeus.

  1. Turhaa puhetta. Eurooppalainen Suomi joutuu nöyrtymään ja ottamaan vastaan pirunmoiset määrät ilmasto- sota tms. pakolaisia samoin kuin koko muu Eurooppa ja siihen ei persujen itkut ja voivotukset auta.

 9. Lopulta, jos demokratia jatkaa, silloin numeroilla on asiaa.

  En usko, että persuilla on ratkaisu maahanmuutto-ongelmaan, mutta mitä enemmän heitä ja heidän kaltaisia äänestetään, sen enemmän asia nousee ja sitä todennäköisemmin holtittomalle, lapsia välimereen heittävälle politiikalle tapahtuu.

  Vaihtoehtoisesti muut voimat voivat löytää tähän asiaan ratkaisun ja tehdä persut tarpeettomaksi. Niin kauan kun on ongelma eikä ratkaisua, niin kauan on mitäänsanomattomuudelle vastavoimia.

  Tuon voi lukea persujen ihailuna tai vihailuna, mutta minulle se on aika tylsää poliittista analyysiä.

  1. Minusta tässä ei ole ollenkaan kysymys persuista, vaan tästä meidän länsimaisesta sivilisaatiosta.

   Tämä länsimainen demokratia, yhteiskuntajärjestys, oikeusvaltio, hyvinvointivaltio, jne. – ei suinkaan ole täydellinen – mutta se ei muutu ainakaan paremmaksi sillä, että tänne EUn alueelle tulee esimerkiksi 200 000 000 afrikkalaista. Ja ne tulevat jos päästetään tulemaan.

   On parempi pysäyttää se kansainvaellus aikoinaan – ennen kuin se on liian myöhäistä.

   Suomessa niitä laittomasti maassa olevia ei vielä ole onneksi kovin paljon – mutta jo nyt meidän alkuperäisasukkaiden pitäisi joidenkin mielestä luopua omista perinteistämme ja tavoistamme – että tulokkaat eivät pahoittaisi mieltään. Se on ihan perseestä.

   1. Siihen ei Putkisen länsimainen demokratia merkitse mitään, kun 200 000 lähtee liikkeelle olosuhteiden pakosta. 1. aalto tulee Turkin hanojen avauduttua.

 10. Minkälaisten olosuhteiden pakosta?
  Luotettavat tiedot kertovat, että Afrikan maista lähtevät siirtolaiset eivät lähde köyhyyden eikä minkään muun pakottavan asian vuoksi, vaan sen vuoksi että heillä on käytössään älypuhelimet ja internet, jotka kertovat paremmasta elämästä länsimaissa. He eivät halua elää savimajoissa kuten isänsä ja esi-isänsä ennenmuinoin, he lähtevät etsimään parempaa elämää lähikaupungeista, ja jos sitä ei löydy sieltä, he suuntaavaat Eurooppaan ja muihin länsimaihin. George Sorosin ja kumppanneiden masinoima suurella rahalla toteutettu houkutin kuten Libyan ja Italian/Kreikan väilillä operoivat länsimaiset ”pelastusalukset”, jotka toimivat yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa, toimittavat heidät johonkin länsimaahan, toimii motivaattorina

 11. Ennustaja-ukkon on muistettava, pakolaistilanteen mahdollisesti muuttuessa aivan hillittömäksi ihmisten asenteet muuttuisivat tilannetta vastaavaksi – nynnyttelijät maiden johdossa joutuisivat sivuun.

  Unkari, Itävalta, Puola ..

  ***
  https://www.kansalainen.fi/unkarin-raja-aidan-historia/
  Unkarin raja-aidan lyhyt historia
  *
  https://www.aamulehti.fi/a/23617493
  Itävalta rakentaa raja-aidan Brennerin solaan
  Italian-vastaisen rajan kontrolli kiristyy pakolaisvirtojen varalta.

 12. ”Ja mikä kumma että ei EU saa aikaan jotain paikkaa jonne noita pakolaisia voisi ensialkuun laittaa.”

  Todella tuonkaltaisia näkemyksiä esiintyy runsaasti juuri EU-alueella, Kuinka kauan EU-maat voi toimia ratkaisijana koko pallonpuoliskon asioissa – oli sitten kyse joidenkin kansakuntien kohtuuttomasta lisääntymisestä tai ilmastomuutoksen torjunnasta. Meidänkin resurssimme ovat rajallisia.

   1. Juuri tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaisten lukutaidossa on merkittäviä puutteita.

    juhani karjalainen . ”Ai ilmastonmuutosko ? Syyria ml. kurdit, Irak, Balkan, jne.. ?”`

    Voi pyhä yksinkertaisuus,

    Syyllistetäänkö alla olevassa tekstissä jotenkin kurdeja, irakilaisia tai balkanilaisia? –ei ainakaan ilmastomuutoksen aiheuttajiksi.

    ”Kuinka kauan EU-maat voi toimia ratkaisijana koko pallonpuoliskon asioissa – oli sitten kyse joidenkin kansakuntien kohtuuttomasta lisääntymisestä tai ilmastomuutoksen torjunnasta.”

    ****
    Siis ..

    Me eu- kansalaiset, etenkin suomalaiset, teemme kaikkemme kompensoidaksemme Kiinan, Intian, Pakistanin. Australian j.n.e. lisääntyvät päästöt

 13. Jokainen voi tykönään miettiä onko kyseessä tosiaankin tsunamin kaltainen hallitsematon luonnonvoima, jonka edessä olemme aseettomia, kuten vihesvasemmiston ja muiden hyväihmisten toimesta halutaan antaa ymmärtää.

  Lasten kasvatuksessa rajojen sanotaan olevan rakkautta ja sama pätee kyllä tässäkin asiassa, rajat ovat rakkautta, eikä hukkuvaa pelasteta hukuttautumalla.

  1. Eivät tietenkään persut ymmärrä eivätkä halua ymmärtää, mutta onneksi meillä on määrättömästi paljon persuja fiksumpia ihmisiä, jotka ymmärtävät, tietävät, osaavat ja ovat aina ehdottoman oikeassa.

   1. Tuo ei ollut mikään vastaus.
    Kaikkia ihmisiä, suomalaisia ja eurooppalaisia koskee tuo pakolaiskriisi- ei se persujen omaisuutta ole. Ja varmasti muut Euroopan etelärajoilla tuntevat asian paremmin kuin yksikään täällä pimeydessä huuteleva persu.

  2. Persut juhani karjalinen haluaa aina tuoda esille.

   Uskoisin kaikkien ihmisten, persut siis mukaan lukien, ymmärtävät kaikkia asioita paremmin kuin juhani karjalainen.

 14. Maapallo eikestä muuttoliikkeitä isossa mitassa. Väestön kasvu yltyy jos massamuutto vyöryy. Ilman saasteet lisääntyvät jos kansaa asutetaan pohjoisilla alueilla.
  Halpatyövoimaa haluavat eivät ymmärrä kokonaisuuksia kun ajattelevat vain omaa hyötymistään.
  Paras ratkaisu on ratkaisu omalla seudulla ei muuttaen.

 15. Tässä ei ole kysymys mistään halpatyövoimasta, vaan pääasiassa sotien ja kelvottoman ilmaston aiheuttamista pakolaisuuksista.
  Kaikkeen liittyy tietenkin myös rikollinen toiminta ja raha, mutta se ei ole pääsyy.

  1. Kyse ei pääosin ole pakolaisuudesta, vaan elintasoturismista, jos tulijalla on ollut varaa maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja matkastaan salakuljettajille.
   Pakolaiset yleensä asuvat jollain pakolaisleirillä eivätkä mitenkään kykene maksamaan matkasta.

    1. Paskat mikään vitsi.
     Se on tosiasia, mitä yksi Karjalainen persukammoineen ei voi miksikään muuttaa.
     ”Vitsi” on se, että kaiken kaltaiset ”Karjalaiset” viittaavat kintaalla tosiasioille ja ovat innokkaasti ottamassa vastaan suomalaisten elätettäväksi nämä elintasoturistit.
     Virallinen tosiasia on se, että n. 70% näistä elintasoturisteista ei millään perusteella ole oikeutettu turvapaikkaan.
     Millä tuon kumoat Karjalainen.
     Ilmeisesti mollaamalla persuja……..

 16. Kautta historian ihmiset on liikkuneet alueilta toisille, nyt on menossa kumminkin vähän erilainen ”aalto…”

 17. ’ ..nyt on menossa kumminkin vähän erilainen ”aalto…” ’

  Sanoittaisiko – pitkään aikaan merkittävä aalto..

  Eurooppalaiset invaasio [vuodesta 1492 eteenpäin] Pohjois-, Väli- ja Etelä-Amerikkaan vetää vertoja nykyisen liikehdinnän kanssa.

  Tiedämme hyvin miten alkuperäiskansoille kävi Pohjois-, Väli- ja Etelä-Amerikassa.

Kommentoi