64+6?

Hornet monitoimihävittäjien korvausprojekti etenee kuin juna kiskoilla. Edessä on kuitenkin vielä evaluointia ja hirmuisen dokumenttimäärän vertailua, ennen kuin Puolustusvoimat tekevät esityksen siitä mitä ostetaan.

Eräs mielestäni varteenotettava vaihtoehto on 64 kpl Super Hornetteja plus vaikkapa 6 kpl Growler ELSO-konetta.

Ne voitaisiin vaikka kaikki valmistaa Suomessa, joten olisi myös täydellinen sodan aikana vaurioituvien koneiden korjauskyky  Suomessa. Lentotunnin hintakin olisi ilmeisesti kohtuullinen. Suorituskykyä täydellä asekuormalla olisi mukavasti. Maantietukikohdat kelpaavat sille mainiosti.

Häivekone se ei tietenkään ole, mutta ei ole F-35 monitoimihävittäjäkään ulkoisella asekuormalla. Sisälle taas ei kovin paljon mahdu.

Määrä olisi todennäköisesti suurempi kuin F-35 tapauksessa ja määrääkin tarvitaan.

Sinänsä ei minulla ole mitään F-35 valintaakaan vastaan, kunhan niitä saadaan tarpeeksi, jne., jne. Vastaavasti vaikkapa 2 Growleria olisi aivan liian pieni määrä.

4 vastausta artikkeliin “64+6?”

  1. 9. tammikuuta pitäisi tulla Eurofightereita testiin. Niitähän saa mennä kentän reunalle katselemaan jos haluaa. Itse en aio mennä, näin niitä jo Tikkakoskella ilmailunäytöksessä ja jos sää olisi selkeä, niin voisin nähdä, kun ne menevät tästä yli tai ehkä lenkkimaastossa jos sinne näillä keleillä on asiaa. Niillä tiedoilla pystyn kyllä tekemään oman arvioni ja konsultoimaan ilmavoimia 😀

Kommentoi