Minneapolisissa päätettiin poliisin lakkauttamisesta

” ..yhteisövetoisella turvallisuusvirastolla”

Ollaankohan USA:ssa siirtymässä maassa aikaisemmin olleeseen käytäntöön, jossa kansa hoiti rikollisen (tai siksi arvelun) kiinnioton, tuomion annon ja tuomion toimenpanon – hevosvarkaat hirtettiin lähimpään puuhun.

*

Saataisiinko poliisien koulutuksesta vientituote? Ainakin USA:ta voisi löytyä markkinoita.

*********************************************************************************************

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006540051.html

Minneapolisissa päätettiin poliisin lakkauttamisesta vajaa kolme viikkoa George Floydin kuoleman jälkeen

MINNEAPOLISIN kaupungin poliisivoimien toiminta aiotaan lakkauttaa, ja poliisi korvataan eräänlaisella yhteisövetoisella turvallisuusvirastolla. Minneapolisin kaupunginvaltuusto äänesti asiasta yksimielisesti perjantaina paikallista aikaa. Päätös on vastaus Yhdysvalloissa viime viikkoina järjestettyjen mielenosoitusten vaatimuksiin.

*************************************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/006afc29-4170-48fc-8675-039d35604678

Suomalaista poliisikoulutusta kehutaan maailmalla – Yhdysvalloissa poliisi voi saada aseen käteensä vain viikkojen koulutuksen jälkeen

 

2 Replies to “Minneapolisissa päätettiin poliisin lakkauttamisesta”

  1. Ajattelin samaa, että mennäänkö Minneapolisissa nyt takaisin villiin länteen? Kun ihmisillä on vaikka mitä aseita ja rikollisjengit toimivat niin miten mahtaa käydä? Toisaalta lehtijutuissa voi olla vaikka mitä. Pitää muistaa, että USA:ssa poliisejakin tapetaan suuri joukko vuosittain, yleensä ampumalla. Kova yhteiskunta vaatii kovaotteisia poliiseja, ei tietenkään mitään teloittajia tai rasisteja, mutta raskaasti aseistetut rikolliset nujertavat pehmopoliisit.

  2. Kaikkee on keksitty. Käyty jopa kuussa. Koskas keksitään ase joka ei tapa, mutta tekee kohteen vaarattomaksi. Ei toi etälamautinkaan taida olla sanotaan riittävän nopea.

Kommentoi